ΠΟΤΟ

Η φάση είναι Γαλάτσι

Η Τζένη έκανε απόβαση στο Γαλάτσι μες στις γιορτές και αφού πήρε το χρόνο της, επιστρέφει δυναμικά στη νέα χρονιά.

Πρώτα- πρώτα να ευχηθώ. Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά! Να είμαστε καλά! Χρόνια πολλά και στον Ταξίαρχο Χατζηιωάννου. Kαι στον Αντισυνταγματάρχη Αναστασιάδη. Και σε όλα τα παιδιά του Oneman. Και σε όλη την 24Media. Σε όλους μας γενικώς και αδιακρίτως. Γιορτινές μέρες πήγαμε και ‘μεις να το γλεντήσουμε στο Γαλάτσι City. Που btw, έχει γραφτεί τραγουδάρα από τις λίγες για τη φάση του από τον Εισβολέα.

Η φάση είναι Γαλάτσι γιατί:

Η νύχτα μας ξεκίνησε κάπως διστακτικά. Βλέπεις, δεν ήταν πολλοί αυτοί που ψήθηκαν να τους επισκεφτούμε στο Γαλάτσι. Όσοι, όμως, τελικά μας φιλοξένησαν εκείνο το βράδυ διέθεταν μαγαζάρες, που στις συνιστώ ανεπιφύλακτα. Να σημειώσω σε αυτό το σημείο, ότι ο φωτογράφος των μεγάλων αποτυχιών Θοδωρής Μάρκου πριν ξεκινήσουμε τη βόλτα έκανε δήλωση- κόλαφο πως δεν πρόκειται να αγγίξει φαγητό, μήτε ποτό καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Σε λίγο, θα δεις μπροστά σου ένα κοντοσούβλι. Να ξέρεις δεν πρόλαβα να δοκιμάσω ούτε μπουκιά. Όσο για τα gin tonik που κατέβασε, ας μην μιλήσω καλύτερα. Τέτοιους συνεργάτες και τέτοια μαγαζιά θέλουμε.

Βουρ για “Βοσκοπούλα”

Για να κρατήσεις από το 1980 ένα μαγαζί στην ίδια γειτονιά, πρέπει να αξίζεις πραγματικά. Πρέπει να διατηρείς την ποιότητά σου στα ύψη, να μην κοροϊδεύεις την πελατεία σου και να προσπαθείς κάθε χρόνο να γίνεσαι καλύτερος. Τέτοιο μαγαζί είναι “Η Βοσκοπούλα” στο Γαλάτσι. Από στόμα σε στόμα, έχει καταφέρει να γίνει θρύλος στην περιοχή για τα φοβερά σπιτικά μπιφτέκια της κυρίας Μαρίας, το κοντοσούβλι του, αλλά και τo πιο εκλεκτό ζυγούρι. Πρόσφατα, μάλιστα πρόσθεσε στον κατάλογό του και παραδοσιακό σουβλάκι στα κάρβουνα και γύρο στα κάρβουνα. Πατάτες κομμένες στο χέρι, ζεστό και οικογενειακό κλίμα, υπέροχη αισθητική και για τους καλοκαιρινούς μήνες τραπεζάκια έξω στην πλατεία Χριστιανουπόλεως.

Tip: Αν μένεις κοντά παίξε μπάλα με το delivery.

Έτσι σου ‘ρχονται τα σουβλάκια delivery, σαν παστάκια από ζαχαροπλαστείο.

Το κοντοσούβλι που λέγαμε. Σου τρέχουν τα σάλια; Και μένα. Δεν πρόλαβα μπουκιά.

Ας αρχίσουν οι μάσες. Κοντοσούβλι, το επικό μπιφτέκι της κυρίας Μαρίας και χοιρινά καλαμάκια για επιδόρπιο.

Η συνέχεια θέλει “Quartiere”

Η νέα hot προσθήκη στο Γαλάτσι ακούει στο όνομα “Quartiere”. Aν δεις αυτό το μαγαζί, θα τρελαθείς. Είναι by far -που λέμε και στο χωριό μου- το ωραιότερο μαγαζί που έχω επισκεφτεί μέχρι σήμερα από πλευράς αισθητικής. Ο Βαγγέλης, ιδιοκτήτης του μαγαζιού, άνοιξε ένα all day cafe-bar, που θυμίζει πρότυπα εξωτερικού και το άραγμα που προσφέρει είναι εντελώς ανεκδιήγητο. Ξεκινάς από το πρωί με καφέ, που συνοδεύεται από κάτι διαφορετικό κάθε μέρα, όπως σπιτικά κεκάκια, αυγοφέτες, ταρτάκια ή μελομακάρονα. Συνεχίζεις με κρύα κουζίνα από club sandwich μέχρι μπαγκέτες και χειροποίητα γλυκά και συνεχίζεις το βράδυ με μεγάλη γκάμα από κρασιά και κοκτέιλς.

Tip 1: Από την άνοιξη και μετά θα λειτουργήσει εξίσου εντυπωσιακός κήπος στο πίσω μέρος του μαγαζιού. Τip 2: Στα SOS τα Σαββατιάτικα πάρτυ του με quest djs.

Η αραγματική φάση που λέγαμε.

Το “χαλασμένο mille-feuille” του μαγαζιού τα σπάει.

Πού κοιτάς κοπελιά;

Πάμε “Nobell”

Από το φετινό Ιούνιο που άνοιξε στη Βεϊκου, το “Nobell” έγινε το talk of the town της περιοχής. Αυτό το all day cafe- restaurant με την ανοιχτή κουζίνα θα σε καλοδεχτεί από τις 07.00 το πρωί για το καφεδάκι σου και αργότερα θα σε καλοταϊσει και θα σε καλοποτίσει. Με πολύ καλό και φρέσκο φαγητό (πίτσες με λεπτή ιταλική ζύμη, ζυμαρικά, σπιτικό burger, T-bone ή σολομό), με εξαιρετική λίστα από κοκτέιλ και μεγάλη ποικιλία σε κρασιά, με free wifi και power bank για τους λάτρεις τις τεχνολογίας, με healty επιλογές στο μενού για όσους σκάνε μετά την άσκηση από το άλσος Βεϊκου και με πλούσια πρωινά σου τα ΣΚ, καταλαβαίνεις γιατί το “Nobell” είναι συνεχώς γεμάτο.

M’ έχει φάει το διάβασμα. #μούσια

Δεν είναι ότι είμαι λιχούδω, απλά περιμένω στην ανοιχτή κουζίνα το φαΐ μου.

Κάνω την ωραία.

Να σας γνωρίσω τον φίλο μου τον Γιάννη και εξαιρετικό ξεναγό στο Γαλάτσι.

Επόμενη στάση: “48”

Το “48” είναι το μαγαζί που έλειπε από το Γαλάτσι. Γενικά, τέτοια μαγαζιά λείπουν από πολλές περιοχές. Θα το όριζες ως espresso wine bar. Έχει ανοίξει εδώ και 1,5 χρόνο και φιλοξενεί όλη την εναλλακτική νεολαία της περιοχή και όχι μόνο. Speciality καφές, espresso κοκτέιλς (μην με ρωτήσεις τι είναι, πήγαινε να τα δοκιμάσεις), νόστιμη κουζίνα από κρεατικά μέχρι φρέσκα χειροποίητα γλυκά, brunch με ομελέτες και τεράστιο club, 70 ετικέτες κρασί να έχεις να διαλέγεις, soul, funk και rock μουσικάρες και το πιο χαμογελαστό προσωπικό. Τι άλλο θες; Σπεύσε.

Εδώ, μωρέ, δουλεύω.

Άντε να διαλέξω τώρα κρασί από 70 ετικέτες.

Δεν βλέπω την ώρα να μου δώσει άδεια Ταξίαρχος και Αντισυνταγματάρχης.

Και για το τέλος, “Σαντουιτσάδικο Αυθεντικόν”

Όταν έχεις φάει όσο είχαμε φάει εμείς και καταφέρνεις στο τέλος να χτυπήσεις και μια σαντουιτσάρα σπέσιαλ από το “Σαντουιτσάδικο Αυθεντικόν”, σημαίνει ότι το σάντουιτς γα$%^&σε.  Συγγνώμη για το λεξιλόγιο. Δεν περίμενες εμένα φαντάζομαι να σου συστήσω το “Σαντουιτσάδικο Αυθεντικόν”. Στο Γαλάτσι, όμως, είναι ένα από τα καλύτερα καταστήματα της αλυσίδας που ξεκίνησε από το Περιστέρι και πλέον έχει εξαπλωθεί σε Πετρούπολη, Φιλαδέλφεια, Δάφνη, Χαϊδάρι, Κολωνό και φυσικά Γαλάτσι.

Tip 1: Το μαγαζί ξενυχτάει μαζί καθώς καθημερινές είναι ανοιχτό από τις 17.00- 06.00, ενώ Παρασκευές και Σάββατα από τις 17.00- 08.00 το πρωί. Tip 2: Παίζει και delivery από τις 20.00 – 04.00, αν βαριέσαι να κουνηθείς.

Η γνωστή ψωμόλυσσα των Αθηνών, τώρα και στη γειτονιά σου.

Ιδού το αριστούργημα. Φιλέτο κοτόπουλο, ζαμπόν, τυρί, τυροσαλάτα, μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ, ντομάτα και πατάτες. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις -εκτός από κοτόπουλο- χοιρινό, κεμπάπ, μπιφτέκι ή λουκάνικο.

Είναι που δεν θα έτρωγε ο Μάρκου. Το μισό είναι για εκείνον.

Το Υ.Γ. του φωτογράφου και φίλου Θοδωρή Μάρκου:

Αγαπητέ αναγνώστη. Δεν φταίω εγώ, το κοντοσούβλι φταίει που ήταν νόστιμο. Καλή χρονιά σε όλους!

Αν ψήθηκες, σπεύσε:

“Βοσκοπούλα”: Σιβόρων 87, Γαλάτσι, τηλ. 210-2933285

“Quartiere”: Συρακουσών 43- 45, Γαλάτσι, τηλ. 210-2916310

“Nobell”: Λεωφ. Βεΐκου 101, Γαλάτσι, τηλ. 210-2134943

“48”: Λεωφ. Βεΐκου 48, Γαλάτσι, τηλ. 210-2915018

“Σαντουιτσάδικο Αυθεντικόν”: Λεωφ. Βεΐκου 68, Γαλάτσι, τηλ. 210-2921844