ΦΑΓΗΤΟ

1+1: Το καλύτερο κέρασμα σε ραντεβού είναι αυτό που δεν κοστίζει τίποτα

Η μαγική λύση, για όλες τις φορές που σου είπε, θα φάω λίγο από το δικό σου.

Στην τηλεόραση της δεκαετίας του `90, όταν ένας πρωταγωνιστής σε κάποια σειρά έλεγε ‘1+1 με αμέτρητες γευστικές προσφορές’, αυτό συνήθως σήμαινε  ‘ένα γεύμα με αστακό και χαβιάρι για μένα, άλλο ένα για τη σύντροφο μου.” Μπορούμε να θυμηθούμε παραδείγματα, όπως το ‘Sex and The City’, όπου οι πρωταγωνίστριες μαζεύονταν σε κάθε επεισόδιο σε ακριβά club της Νέας Υόρκης για να αφηγηθούν στιγμές από τα ραντεβού τους με άντρες πάρα πολύ έτοιμος για cringe βραδιές φιγούρας με πανάκριβα κεράσματα.

 

Παράλληλα, μπορούμε να βρούμε εκατοντάδες ταινίες, οι οποίες κατάφεραν να πουλήσουν επιδέξια το μύθο του alpha male, που ανοίγει το – σε μέγεθος τούβλου- πορτοφόλι του, για να κεράσει ποτά, φαγητά, γλυκά, ξενοδοχεία, αυτοκίνητα, σε ένα ραντεβου΄. Υπήρξε στο αντίπαλο στρατόπεδο και o μυθικός Τζόι των ‘Friends’, που όχι απλά δεν κερνούσε, αλλά σε κάθε του ραντεβού, το έκανε σαφές από το πρώτο βράδυ:΅Joey doesn`t share food” και καμιά τηγανητή πατάτα σε ξένα χέρια.

 

‘Τελικά να κεράσω ή να μη κεράσω;’ έχει μονολογήσει ο κάθε σύγχρονος άντρας τουλάχιστον μια φορά, από τότε ξεκίνησε να βγαίνει ραντεβού και να γνωρίζει ενδιαφέρον κόσμο. Υπάρχει τρόπος να λυθεί αυτό το αιώνιο ερώτημα, χωρίς να θρηνήσουμε θύματα μέτριων ραντεβού.

Οι προνοητικοί, ήδη ξέρουν το συνθηματικό: ‘Καλοκαίριασε, καλοκέρασε, με 1+1’ από το efood, δηλαδή δηλαδή δύο παραγγελίες στη τιμή της μιας. Σαν να λέμε δηλαδή, ασσος στο μανικι των καλοκαιρινών ραντεβού

Κάπου εδώ, αξίζει να πάρουμε αυτό το μύθο του άντρα που πρέπει οπωσδήποτε να κερνάει συνέχεια αγαπημένα πρόσωπα, φίλους και συγγενείς και να τον κλειδώσουμε στο συρτάρι, μαζί με κασέτες-συλλογές, σίντι των Windows 98 που δεν δούλεψαν ποτέ, μεταφρασμένους στίχους τραγουδιών από το ‘Αφισόραμα’, τον Πρόδρομο από το ‘Big Brother’ κι άλλα καλτ μικροπράγματα περασμένων εποχών.Κάπου εδώ, επιστρέφουμε σε πιο πρακτικές λύσεις.

Και πριν αρχίσω να ακούγομαι σαν υποψήφιος βουλευτής, θα σου εξηγήσω τι θέλω να πω.

‘Οι καιροί έχουν αλλάξει’

Η ζωή μας είναι πολλά περισσότερα από στερεοτυπικές διαπιστώσεις όπως “οι καιροί έχουν αλλάξει”. Οι ζωές των περισσοτέρων που ξεκίνησαν να δουλεύουν στο δεύτερο μισό των 00s, την εποχή του ‘μπαμ’ της οικονομικής κρίσης, εξελίχθηκαν σε ένα rollercoaster διακυμάνσεων και μεταβολών σε καθημερινή βάση. Βλέπουμε σε καθημερινή βάση, φίλους να παραιτούνται από δουλειές γιατί η αμοιβή ήταν αστεία, φίλους να κλείνουν την πόρτα του σπιτιού τους που προηγουμένως έχει μπει στην οικονομία των βραχυχρόνιων μισθώσεων, φίλους να μεταναστεύουν, γιατί σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης βρήκαν κάτι που μοιάζει με ‘κανονικότητα’ και δεν αποκλείεται να είναι κιόλας.

Μέσα σε αυτό το τρελό τρενάκι ανατροπών, είναι εύκολο να διαπιστώσεις ένα πράγμα: Δεν προλαβαίνουμε μάτια μου. Η προσωπική ζωή του καθενός, στριμώχνεται σε ένα ζόρικο πρόγραμμα δουλειάς, με τα ραντεβού να προκύπτουν συνήθως από εφαρμογές dating και ‘φίλους φίλων’ που βρέθηκαν στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή. Στο τέλος, τα ραντεβού, οι συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα, πρέπει να είναι ξεχωριστές εμπειρίες, με την ελευθερία να μοιραστείς και να απολαύσεις σε αφθονία φαγητό, ποτά, ξεχωριστές στιγμές, χωρίς να είναι πρόβλημα το οικονομικό. Εδώ λοιπόν έρχεται σαν γκολ από τα αποδυτήρια, επιλέγεις 1+1 με αμέτρητες προσφορές από το efood.

Απλή Αριθμητική

Αν υπάρχει μια ταινία που έχει επικρατήσει στη συλλογική συνείδηση των millennials και post millennials (άτομα που έχουν γεννηθεί από το 1981 ως το 2000)  ως η εξεταστέα ύλη του “πως να βγεις ένα ραντεβού της προκοπής”, αυτή είναι τα ‘Φτηνά Τσιγάρα’ του Ρένου Χαραλαμπίδη. Μια έξτρα περίπτωση, είναι το ‘Χαμένοι στη Μετάφραση’ της Σοφία Κόπολα. Πρόκειται για δύο ταινίες των οποίων το πρωταγωνιστικό ζευγάρι περπατάει σε άδειους δρόμους, τραγουδάει καραόκε, καπνίζει τσιγάρα, ανακαλύπτει ξανά το πόσο απλές – και ταυτόχρονα χαοτικές – είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Οι κεντρικοί χαρακτήρες μοιράζονται στιγμές, εμπειρίες, αγγίγματα, βλέμματα. Έρχονται πιο κοντά, θυμίζοντας την πιο εύκολη μαθηματική πράξη: 1+1.

‘Είσαι της ζωής μου το ενα, σε κερνάω άλλο ένα’

Σε καμία περίπτωση αυτό το κείμενο δεν θέλει να σε αποτρέψει απο΄το να κεράσεις φιλους και άλλα αγαπημένα πρόσωπα. Στον οδικό χάρτη των κάθε είδους συναντήσεων όμως, καλό είναι να υπάρχει ένα σημείο εκκίνησης: Το ότι για να κερδίσεις την προσοχή ενός ατόμου που θέλεις να γνωρίσεις καλύτερα, δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πάρα πολλά χρήματα. Το γεγονός ότι μπορείς να φάς όσες τηγανητές πατάτες θέλεις και ότι άλλο σου ανοίγει την όρεξη και να έχεις σχετικό ‘απόθεμα’ που φτάνει τουλάχιστον για δυο. Τώρα θα με ρωτήσεις ‘πως γίνεται αυτό το μικρό θαύμα’ και θα πάρεις διακριτικά τη εγκληματικά λιγουρευτική σαλάτα του Καίσαρα που έχεις παραγγείλει, προς το μέρος σου. Κι όμως, γίνεται και είναι υπέρ-απλο: Μπες στο efood, πάτα το φίλτρο 1+1 και βρες προσφορές 1+1 για φαγητό ή καφέ σε χιλιάδες καταστήματα έως και τις 25 Ιουνίου. Ένα είναι το σίγουρο:  Θα καλοκεράσεις!