Shutterstock
ΦΑΓΗΤΟ

3 (ακόμη) πίτσες στην Αθήνα που θα σε κάνουν να πεις ‘Mamma Mia’

Επιστρέφουμε στην αγαπημένη μας συνήθεια, προτείνοντας μερικές ακόμα άχαστες επιλογές.

Πριν από μερικούς μήνες γράψαμε εδώ στο Oneman ένα άρθρο για τις καινούργιες αφίξεις στην Aθήνα που προσφέρουν νόστιμη και αυθεντική pizza. Όμως, αυτή η τρέλα συνεχίστηκε και στο κέντρο της Αθήνας άνοιξαν κι άλλα υπέροχα και ενδιαφέροντα μαγαζιά που φτιάχνουν pizza που θα σε κάνει να πεις ‘Mamma Mia’.

Γενικότερα λατρεύουμε την pizza και πόσο μάλλον την αυθεντική ιταλική (napolitana ή romana). Άλλωστε είχαμε ψάξει και είχαμε βρει τον τρόπο για να γίνεις pizzaiolo στο σπίτι σου. Τώρα όμως θα ασχοληθούμε με τρεις νέες αφίξεις και στο τέλος θα σου προτείνουμε πίτσες που αξίζει να δοκιμάσεις από όλη την Αττική.

ΤΖΑΪΑΝΤ

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Journalism•travel•story (@marinajka) on

Η νέα άφιξη στο κέντρο της πόλης έχει υπέροχο όνομα και ακόμα πιο νόστιμη pizza. Η ΤΖΑΪΑΝΤ βρίσκεται στο Κουκάκι και άμα έχεις ζήσει στα ’90s τότε θα σου θυμίσει την μακροβιότερη σειρά της ελληνικής τηλεόρασης. Ο χώρος του όμως είναι μικρός και ένα neon κυριαρχεί τραβώντας σου το μάτι. Αυτό όμως το μαγαζί έχει και κάτι ακόμα πολύ ιδιαίτερο. Προσφέρει μόνο pizza.

10 συνταγές όπου εκτός από τις κλασικές, μπορείς να δοκιμάσεις και πρωτότυπες οι οποίες θα σε κάνουν να γουρλώσεις τα μάτια. Δικιά μου αγαπημένη είναι εκείνη με τα τέσσερα διαφορετικά είδη φρέσκων μανιταριών, με σάλτσα και λάδι τρούφας. Θα μπορούσα να σου μιλάω για κάθε μια τους αλλά προτιμώ να αφιερώσω μερικές λέξεις στο ζυμάρι το οποίο ωριμάζει για 48 ώρες και δημιουργεί ένα αποτέλεσμα λεπτό και ελαφρώς αφράτο την ίδια στιγμή. Οι τιμές κινούνται από 4 έως 6 ευρώ  και από 7 έως 11 ευρώ αντίστοιχα και είναι ανοιχτή από τις 18:00 μέχρι τη 1:00.

Γεωρ. Ολυμπίου 21, Αθήνα.

Valteziana

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valteziana Pizzeria (@valteziana_pizzeria) on

Ένα άλλο μαγαζί με υπέροχο όνομα το οποίο προσφέρει εκπληκτική pizza είναι το Valteziana στα Εξάρχεια. Ένα ζυμάρι που ωριμάζει για 48 ώρες και δημιουργεί με μαγικό τρόπο της τέλεια βάση για να παίξει το Valteziana με υπέροχες και ενδιαφέρουσες συνταγές. Δικιά μου αγαπημένη είναι η Zucchine & Gongorzola με κολοκυθάκι και το ιταλικό μπλε τυρι αλλά και η Salsiccie & Friarielli με φρέσκο λουκάνικο, άγριο ιταλικό μπρόκολο και φρέσκο τσίλι. Όταν πήγα στο Valteziana είπα να ξεφύγω από τις κλασικές γεύσεις και πραγματικά βγήκα κερδισμένος.

Ιδιοκτήτες του ο Μανουέλ και η Γεωργία οι οποίοι γνωρίστηκαν μέσω της φωτογραφίας και η αγάπη για την καλή ιταλική pizza τους ένωσε. Σκοπός τους να αλλάζουν το μενού το οποίο θα είναι εποχικό και να συνδυάζουν γεύσεις από Ελλάδα και Ιταλία. Εκτός όμως από πεντανόστιμες οι πίτσες στο Valteziana είναι και πολύ φθηνές αφού κοστίζουν από 5, 50 έως 9,50 ευρώ.

Βαλτετσίου 41, Αθήνα, 2121073755.

Forget Domani

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Forget DOMANI (@forget_domani) on

Μπορεί να μην είναι φρέσκια άφιξη αφού είναι ανοιχτό σχεδόν ένα χρόνο, αλλά είναι μια ακόμα άφιξη σε μια ακόμα υπέροχη γειτονιά. Συγκεκριμένα το Forget Domani, προσγειώθηκε στα Πετράλωνα στην Δημοφώντος και έχει την σφραγίδα του Δημήτρη και της Σάντυ Τζαβέλα οι οποίοι τρέχουν και το υπέροχο Επί της Δεξαμενής.

Το Forget Domani είναι μια καλαίσθητη και πεντανόστιμη gastropub η οποία δεν έχει μόνο pizza στο μενού της αλλά έχει και pizza. Συγκεκριμένα προσφέρει πέντε διαφορετικές πίτσες με μία ζύμη λεπτή και τραγανή. Όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι. Οι συνταγές είναι κυρίως κλασικές αλλά άψογα εκτελεσμένες.

Δημοφώντος 99, Αθήνα, 2103464668.

Οι υπόλοιπες νέες και παλιές πίτσες που λατρεύουμε

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark F Angelo (@markfangelo) on

Η Mozzart Pizza ήρθε πριν από λίγους μήνες να προσφέρει νόστιμη pizza στους ξενύχτηδες του κέντρου. Δύο άλλες εναλλακτικές είναι η Tua Piazza και η Pizzetta στην καρδιά της πόλης με τα ιδιαίτερα concept τους ενώ σχεδόν όλη η Αθήνα έχει δοκιμάσει την νεοϋορκέζικη Crust. Προσωπικό αγαπημένο από την μέρα που άνοιξε είναι το Smak και τα πεϊνιρλί του ενώ τελευταία το Παγκράτι ζει και αναπνέει σε ιταλιάνικους ρυθμούς. Εκτός από το Cupola, ήρθε το Tre Sorelle για να συνδυάσει την καλή pizza με το aperitivo στην πιο αυθεντική του μορφή. Στο Κουκάκι εκτός από την ΤΖΑΪΑΝΤ θα βρεις την υπέροχη Pizzeria Romas και  στην Νέα Σμύρνη την Pizzeria Dei Fratelli ενώ στου Ψυρρη περιμένουμε να ανοίξει πάλι η ταράτσα του  Foundry με τον υπέροχο ξυλόφουρνό του. Οι all time classics επιλογές του κέντρου είναι η τρομερή pizza του Odori Vermuteria Di Atene, του Capanna αλλά και του Noel.

Στις πιο συνοικιακές επιλογές εμείς λατρεύουμε την Nonna Edda στην Καισαριανή η οποία σε ταξιδεύει απευθείας στην Ιταλία. Μία άλλη δυνατή επιλογή είναι η Just Pizza στου Ζωγράφου ενώ μια διαφορετική αλλά λατρεμένη προσέγγιση είναι το Flower στον Χολαργό.  Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το Pizzaiolo. Μην ξεχνάμε το Napolitivo στην Μαρίνα Φλοίσβου, το Nolita και το Margherita Pizza Artigianale στα Βόρεια Προάστεια αλλά και το Coupepe στην Πεντέλη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matina Restaurant (@matina_restaurant) on

Συνεχίζοντας βόρεια, στο Χαλάνδρι η Portofino και η Gratella προσφέρουν μοναδική pizza ενώ στα Μελίσσια θα επιλέξεις την Mantzavino. Πηγαίνοντας προς τα κάτω ξανά στους Αμπελόκηπους θα δοκιμάσεις την Viva Pizza, στον Άγιο Δημήτριο τη Tzimmy`s pizza, στην Ηλιούπολη την Verona Pizza, στην Καλλιθέα την Willy’s και στον Άλιμο το ιστορικό Castello. Αξέχαστος θα σου μείνει ο ξυλόφουρνος της Galeone στο Γαλάτσι ενώ για το τέλος πάμε στα δυτικά προάστια με την Pepper Moon στον Κορυδαλλό, και την Matina και το Terrazzini στο Περιστέρι.