ONEMAN FOOD

Αυτή τη Σαρακοστή μαγείρεψε το δικό σου λαχταριστό χταπόδι ψητό

Και για να ανταμείψεις τον εαυτό σου, συνόδεψέ το με καλή παρέα και μπόλικο ούζο.

Φαντάζομαι ξέρεις πολύ καλά την παροιμία που λέει 'λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή;'. Ωραία. Ο Μάρτης λοιπόν δεν λείπει ποτέ από την Σαρακοστή, γνωρίζω όμως τι λείπει: το καλό μάρκετινγκ. Για κάποιο λόγο, έχουμε όλοι συνδέσει αυτή την περίοδο του χρόνου με την αποχή από το κρέας, τα γαλακτοκομικά και γενικά διάφορες απολαύσεις. Κακώς, κάκιστα. Η Σαρακοστή είναι μια από τις καλύτερες εποχές της σεζόν, γιατί πολύ απλά, μπορούμε να απολαμβάνουμε συνέχεια αγαπημένους θαλασσινούς μεζέδες, με καλό καιρό και φυσικά, την συνοδεία ούζου. Και ό,τι φέρνει μαζί του το ούζο, έχουμε έναν έξτρα λόγο να το αγαπάμε.

Διαβάστε περισσότερα

Τα tips για να στήσεις από το μηδέν το BBQ της Σαρακοστής

Πώς να οργανώσεις το τέλειο BBQ για την παρέα σου την περίοδο της Σαρακοστής.

Οι πιο ωραίες μέρες είναι οι μέρες της παρέας. Αυτές οι Κυριακές (συνήθως) που μαζεύονται όλα τα μέλη σε ένα σπίτι, συζητούν, γελούν, τρώνε, πίνουν, περνάνε καλά. Πού και πού όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ένα διάλειμμα για να θυμηθούμε ότι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή κρύβονται σε αυτές τις στιγμές.

Διαβάστε περισσότερα

Το Σαρακοστιανό τραπέζι θέλει το Δεκαράκι του

Ή αλλιώς πώς θα οργανώσεις ένα ωραίο τραπέζι για εσένα και τους φίλους σου την περίοδο της Σαρακοστής.

Είναι κάποιες γεύσεις, κάποια αρώματα που έχουν συνδεθεί με συγκεκριμένες περιστάσεις. Με μεγάλα τραπέζια και γέλια. Το Τσίπουρο Δεκαράκι είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα. Μυρίζει Ελλάδα, καλοκαίρι, είναι συνώνυμο της παρέας. Συντροφεύει όλες τις στιγμές μας, ενώνει την παρέα, είναι το εμβληματικό ποτό - σήμα κατατεθέν της ελληνικής φιλοξενίας. Κάθε τσούγκρισμα είναι κι ένα ζεστό καλωσόρισμα.

Διαβάστε περισσότερα

Το πιο πρωτότυπο σαρακοστιανό BBQ για εσένα και την παρέα σου

Απόλαυση και Σαρακοστή πάνε μαζί. Αυτά τα πέντε πιάτα είναι η πιο τρανή απόδειξη.

Θα ξεκινήσουμε με μια παραδοχή. Η Σαρακοστή είναι, ίσως, η πιο παρεξηγημένη περίοδος του χρόνου. Και μόνο στο άκουσμα αυτής της λέξης σε πιάνει μια ανατριχίλα και αυτόματα στο μυαλό σου "τριγυρίζει" η λέξη "στέρηση". Νιώθεις ότι μέχρι να έρθει η πολυπόθητη Κυριακή του Πάσχα και μαζί το αρνί και η μαγειρίτσα, δεν θα μπορείς να απολαμβάνεις το φαγητό.

Διαβάστε περισσότερα

3 μακαρονάδες που δεν θα πιστεύεις ούτε ο ίδιος ότι τις έφτιαξες εσύ

Ο βασιλιάς της μαγειρικής νοστιμιάς είναι πράγματι τα μακαρόνια.

Όταν ρωτήσεις κάποιον άνθρωπο αν μαγειρεύει και δεις ότι αυτός παίρνει τον χρόνο του, τρίβει το πηγούνι του, σκέφτεται σαν να μην υπάρχει αύριο και, μετά από όλα αυτό, απαντήσει "ξέρω μωρέ τα βασικά", στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων θα εννοεί ότι ξέρει να μαγειρεύει μακαρόνια. Σας το λέω από προσωπική πείρα. Είμαι αυτός ο άνθρωπος. Όχι μόνο είμαι. Αν γίνονταν εκλογές μεταξύ αυτών των ανθρώπων, θα εκλεγόμουν παμψηφεί πρόεδρός τους.

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή η γαριδομακαρονάδα είναι η καλύτερη σαρακοστιανή συνταγή εκεί έξω

Σερβίρεται με ούζο, ούζο και ούζο.

Τελευταία που λέω στον κόσμο ότι έμαθα να μαγειρεύω στα 30, αντιλαμβάνομαι από τις αντιδράσεις τους ότι δεν με παίρνουν και πολύ στα σοβαρά. Υποθέτουν, φαντάζομαι, ότι  με κάποιον τρόπο θα υπερβάλλω. Όταν εξηγώ όμως ότι είχα μάστερ στο ντελίβερι και ότι η σπεσιαλιτέ μου ήταν το τοστ γαλοπούλα/τυρί/ντομάτα/μαγιονέζα, μιλώ πολύ κυριολεκτικά.

Διαβάστε περισσότερα

Σπιτική σάλτσα μπέικον: αυτό που θα τα κάνει όλα πιο νόστιμα

Φτιάξε μόνος σου την πιο αμαρτωλή συνταγή που ξεπήδησε ποτέ από ανθρώπινο τηγάνι.

Το ξέρεις, το ξέρουμε, το ξέρουν: ελάχιστα πράγματα σ' αυτή τη ζωή είναι πιο απολαυστικά από το μπέικον. Και τα περισσότερα εξ' αυτών το συμπεριλαμβάνουν. Ένα μπέργκερ με μπέικον, πχ, ίσως είναι καλύτερο από το μπέικον.

Διαβάστε περισσότερα
2 3 4 5 6 7 8
equalizer
POP για τις δύσκολες ώρες

Ο δρόμος έχει τη δική του μουσική

Συναντήσαμε τους ανθρώπους που δίνουν ήχο στην καλοκαιρινή Αθήνα.

Social Man
PROMO