© Ernesto Rodrigues /Agência Estado / AFP Aris Messinis / AFP
ΦΑΓΗΤΟ

5 γιγάντια πιάτα που κανείς δεν μπορεί να φάει μόνος του

Αν τα φας είναι κερασμένα, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, πόσοι μπορούν να τα καταφέρουν;

Μία μόδα που τα τελευταία χρόνια έκανε την εμφάνισή της και στη χώρα μας, είναι η πρόκληση από ένα εστιατόριο προς τους πελάτες, να καταφέρουν να ολοκληρώσουν μια μυθικά μεγάλη μερίδα φαγητού, με αντάλλαγμα το κέρασμα. Όποιος καταφέρει να τελειώσει τα γιγάντια (και υπεράνθρωπα) πιάτα που σερβίρουν τρώει τσάμπα.

Φυσικά, μια τέτοια μόδα δε θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει απ’ αλλού, παρά απ’ τη χώρα της υπερβολής, γνωστή και ως Η.Π.Α.

Ακολουθούν 5 χαρακτηριστικές μερίδες για αληθινούς εργάτες του φαγητού, ως τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της γευστικής extravaganza, η θέα και μόνο της οποίας, προκαλεί χοληστερίνη. Καλή όρεξη και καλό κουράγιο.

6 burger σε ένα

Αυτό το burger στo Koop + Kraft της Μεγάλης Βρετανίας διαθέτει έξι μπιφτέκια, mac ‘n’ cheese και coleslaw για συνοδευτικά (κάπου εδώ μπαίνει η μάσκα οξυγόνου), πατάτες και μεγάλο milkshake.

Χρόνος για να το φας: 20 λεπτά.

Βurrito για ολόκληρη την οικογένεια

Η τηλεόρασή μου είναι μικρότερη από αυτό το burrito το οποίο διαθέτει φασόλια, τυρί, κρέας και -γιατί όχι;- ρύζι. Το Taco La Shula προκαλεί ολόκληρες παρέες να δοκιμάσουν την τύχη τους – και όμως έχουν υπάρχει ακόμα και ντουέτα ανθρώπων που το δοκίμασαν και έμειναν ζωντανοί για να πουν την ιστορία.

Χρόνος για να το φάτε: 1 ώρα.

Godzilla Roll

Ένα sushi 3 κιλών και 150 δολαρίων για το στομάχι σου μόνο. Θα τα καταφέρεις απέναντι στον Godzilla της κατηγορίας γιγάντια πιάτα; Δύσκολο.

Χρόνος για να το φας: 45 λεπτά.

Όλα στα κάρβουνα

Τηγανητό κοτόπουλο, spare ribs, pulled pork, και οι απαραίτητοι υδατάνθρακες μέσω του mac ‘n’ cheese. Ίσως, εφικτό το challenge αν η μερίδα δεν έμοιαζε ικανή να ταΐσει μία ομάδα του αμερικανικού football.

Χρόνος για το φας: Λιγότερο από μία ώρα.

Πίτσα 36 ιντσών

Όχι, δεν πρόκειται για τηλεόραση αλλά για το γνωστό ιταλικό πιάτο την αμερικανική του εκδοχή. Αν εσύ και ένας φίλους μπορέσετε να τη φάτε, τότε δε θα πάνε χαμένα τα 50 δολάρια που θα έχετε δώσει για να την παραγγείλετε σε γνωστή πιτσαρία της Φλόριντα.

Για να καταλάβεις το μέγεθος: οι jumbo πίτσες που κυκλοφορών εκεί έξω, είναι συνήθως το πολύ 18 ιντσών.

Χρόνος για να τη φάτε: 30 λεπτά.