ΦΑΓΗΤΟ

Αυτό είναι το τέλειο μπέργκερ για τα βράδια που έχει ματς

Μια επαγγελματική συνταγή από τον Χάρη Μπονάνο που γίνεται εύκολα και στο σπίτι.

Ο Μάιος είναι ο μήνας των τελικών, των Final 4 και των μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Εμείς εδώ στο Οneman ξέρεις ότι λατρεύουμε αυτές τις βραδιές. Και για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι περισσότερο μας αρέσει η όλη διαδικασία που μαζεύεσαι σε ένα σπίτι με φίλους, παραγγέλνεις και σχολιάζεις με πάθος το γεγονός που βλέπεις. Νομίζω ότι το πάθος είναι τόσο μεγάλο γιατί στο χέρι κρατάς μια λιχουδιά και αυτά τα δύο – η παρακολούθηση αθλητισμού και το φαγητό- έχουν φτιαχτεί για να ζήσουν μαζί παντοτινά. Γι’ αυτό και εμείς σου έχουμε την καλύτερη, την πιο νόστιμη, την πιο ταιριαστή συνταγή για να φτιάξεις την δίκη σου λιχουδιά κάτι τέτοιες βραδιές.

Τώρα που το σκέφτομαι μερικοί τελικοί πέρασαν αλλά έρχεται το Final 4 της Ευρωλίγκας και φυσικά ο τελικός του Champions League. Εκεί όπου θα πάρουν φωτιά τα delivery και τα σαγόνια θα πάθουν κράμπες. Μην ξεχνάς ότι φέτος είναι και χρονιά Μουντιάλ και για έναν μήνα μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα προκύπτουν σχεδόν καθημερινά λόγοι για να μαζευόμαστε σπίτι και να τρώμε βλέποντας μπάλα. Όμως το πραγματικό μεράκι φαίνεται όταν αποφασίζεις εσύ με την παρέα σου να φτιάξετε την δική σας ‘βρωμιά’, να βάλετε μαεστρία και τέχνη για να απογειώσετε την βραδιά.

Το ξέρω, το ξέρω, δεν έχεις ιδέα τι να φτιάξεις και περισσότερο από όλα πως να το φτιάξεις. Για αυτό είμαστε εμείς εδώ για να μιλήσουμε με τους ειδικούς και να μας προτείνουν το καλύτερο, το νοστιμότερο, εκείνο με την μεγαλύτερη γαματοσύνη που μοιάζει να ήρθε από τον παράδεισο των γεύσεων και την κόλαση μαζί, street food για την βραδιά του Final Four της Euroleague -και όχι μόνο-. Και πες μου εσύ καλύτερο μέρος για να βρεις το κατάλληλο φαγητό για εκείνη την ημέρα από το Athens Street Food Festival. Ψάξαμε, δοκιμάσαμε, μασαμπουκώσαμε και καταλήξαμε ότι ο Χάρης Μπονάνος και το δικό του Hurry Up έχει την ιδανική συνταγή για αυτό που ψάχναμε.

(Ανοίγει παρένθεση)

Μην ξεχάσω να σου πω ότι σήμερα ξεκινάει το τελευταίο τριήμερο του Athens Street Food Festival. Αν έχεις πάει είναι η τελευταία σου ευκαιρία για να δοκιμάσεις όσα άφησες την προηγούμενη τότε δεν θα έχεις άλλη ευκαιρία για γιορτάσεις την πιο γαμάτη γιορτή του street food. Είτε ανήκεις στην πρώτη είτε στην δεύτερη κατηγορία τότε ήδη θα είσαι τίγκα θετικά προδιατεθημένος από όσα έχεις δει να ανεβαίνουν τα δύο προηγούμενα τριήμερα στο instagram και γενικά στα social.

Και επειδή όπως έλεγε και ο σοφός λαός “Με την λιγούρα να μην μείνεις, γιατί τότε θα ξεμείνεις” τρέχα για το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ μέχρι την Κυριακή. Σήμερα από τις 17.00 μέχρι τη 01.00, Σάββατο από τις 12.00, πάλι μέχρι τη 01.00 και Κυριακή από τις 12.00 μέχρι το μεγάλο φινάλε στις 23.30.

(Κλείνει παρένθεση)

Όχι όχι δεν ξεχάστηκα καθόλου. Χρωστάω μια συνταγή για αυτό το ακραία νόστιμο street food που μας έφτιαξε ο Χάρης Μπονάνος. Να συστηθούμε αρχικά. Παιδιά από εδώ η λιχουδιά, λιχουδιά από εδώ τα παιδιά. Παιδιά σκουπίστε τα σάλια και χαιρετήστε, μην είστε αγενείς.

Αυτό που μόλις είδες είναι ένα ψωμάκι που μέσα του κρύβει όλα εκείνα που κάνουν τις μικρές στιγμές να μένουν χαραγμένες για πάντα στην μνήμη και να τρέχουν σταγόνες χαράς από τα μάτια. Λένε ότι τα καλύτερα πράγματα στην ζωή δεν είναι πράγματα. Αν το briochάκι του Χάρη όμως θεωρείται πράγμα τότε καταρρίπτεται η θεωρία. Για να το φτιάξεις και μόνος σου στο σπίτι χρειάζεσαι:

  • Ψωμάκια brioche -o Χάρης δεν μας αποκάλυψε την συνταγή για τα ψωμάκια αλλά είναι σαν bao bun όπου με το φλόγιστρο ψήνει την επιφάνεια του για να κάνει κρούστα. Αν είσαι τόσο μερακλής κάνε τους πειραματισμούς σου αλλιώς πάρε ψωμάκια έτοιμα αλλά να είναι αφράτα.
  • Σιγομαγειρεμένο βιολογικό μοσχάρι. Το βασικό και πιο σημαντικό του συστατικό. Ρωτήσαμε τον Χάρη και μας είπε ότι το καλύτερο κρέας είναι το κιλότο από το μοσχάρι (από το αγρόκτημα Γιγκλά). Σιγομαγείρεμα για 4-5 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία με μυρωδικά και μπαχαρικά και γίνεται πραγματικά λουκούμι. Φυσικά μέσα σε έναν ζωμό μυρωδάτο!
  • Ανοίγεις το ψωμάκι, βάζεις το κρέας με όλα τα ζουμιά του και το συνοδεύεις με πίκλα αγγούρι, τηγανητό και καραμελωμένο κρεμμύδι, πιπεριά Φλωρίνης, γραβιέρα και κόλιανδρο.

Κάθε μπουκιά αυτής της λιχουδιάς σε πάει λίγο πιο κοντά στην ευτυχία που θα νιώθεις στον παράδεισο. Ειδικά όταν τα πεντανόστιμα ζουμάκια του υπεργαμάτου συνδυασμού τρέχουν στα χέρια σου νιώθεις τόσο μεγάλη ευτυχία, λες και θα σκάσει η καρδιά σου από χαρά. Όταν έτρωγα την τελευταία μου μπουκιά γυρνάω, τον κοιτάω και του λέω “Πόσο ψηλά το έφτασες ρε Χάρη” και κούναγα το κεφάλι μου. Ίσως ό,τι καλύτερο έχεις φάει βλέποντας αγώνα στην μικρή και πεντανόστιμη ζωή σου.

Αν θες να το δοκιμάσεις από τα χέρια του Χάρη τότε τρέξε για το 3ο Athens Street Food Festival στο Hurry Up. Βλέπεις αυτό το περίπτερο με σήμα ένα βανάκι με μια σανίδα του surf πάνω είναι εμπνευσμένο από την ταινία Chef The movie. Άλλωστε όπως μου είπε ο Χάρης “Όνειρο μου να γυρίσω όλο τον κοσμο με το Hurry Up!”. Και εμάς να βλέπουμε αγώνες και τελικούς τρώγοντας τέτοιους απίστευτους συνδυασμούς.