ΦΑΓΗΤΟ

Επόμενο Burger House Σύνταγμα: Τα Goody’s (επιτέλους) κατακτούν το κέντρο της Αθήνας

Και εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία να του κάνουμε ποδαρικό, να φάμε, να ξεδιψάσουμε με το απεριόριστο refill του και να παίξουμε και λίγο Playstation. Για το καλό.

Πλατεία Συντάγματος. Μεσημέρι. Μία μερίδα τηγανητές πατάτες σου τριβελίζουν το μυαλό και την πείνα. Προσπαθείς να ξεγελάσεις με κάθε τρόπο τον εαυτό σου μιας και μέχρι πρότινος, το ανικανοποίητο του πράγματος (η απουσία των Goody’s από την περιοχή) δεν σου άφηνε και πολλά περιθώρια. Κάπου εδώ μπαίνει ένας μεγάλος αστερίσκος.

*Για όλους εμάς που οι εφηβικές αναμνήσεις των πρώτων μας εξόδων άνευ γονέα τοποθετούνται στα Goody’s της γειτονιάς μας, το γεγονός της δημιουργίας ενός Goody’s Burger House στο κέντρο της Αθήνας μας είναι κάτι παραπάνω από ευτυχές. Είναι και συγκινητικό. Όταν ένα μαγαζί που με τον τρόπο του βοήθησε στον απογαλακτισμό και την ενηλικίωσή σου, το βλέπεις να προοδεύει και (στον δικό του κόσμο) να ενηλικιώνεται, δεν μπορείς παρά να χαρείς με μία τέτοια εξέλιξη. Και άμα θες, έτσι για την καζούρα του πράγματος να το ‘παίξεις’ και λίγο. Να στρίψεις με ύφος το δάχτυλο στην παλάμη απέναντι στο Σύνταγμα και να του περηφανευτείς την ιδιότητά σου ως ‘παλιός’.

Φωτογραφίες: Action Images / Markos Chouzouris

Ο αστερίσκος σβήνει και τα burger που λιγουρεύτηκες μόλις άρχισαν να ετοιμάζονται. Μία ματιά στην αριστερή πλευρά της κουζίνας του καινούριου μαγαζιού των Goody’s Burger House στο Σύνταγμα θα σε πείσει. Και αυτό είναι το ένα από τα καλά της ανοιχτής στο κοινό κουζίνας. Ένα ακόμα είναι ότι με αυτήν του την παροχή στο κοινό, πρωτοπορεί στο χώρο των μπεργκεράδικων ως το μοναδικό που δίνει στο πελάτη τη δυνατότητα να παρακολουθεί την προετοιμασία του φαγητού του.

Αλλά μισό λεπτάκι γιατί τα παιδιά εδώ γκρινιάζουν ότι πεινάνε. Εντάξει, και εγώ πεινάω. Ας παραγγείλουμε.

(Δύο δευτερόλεπτα μετά: ‘Άσε με βρε Θανάση να επιλέξω (με τη διαδικασία αφής) τι θα έχει μέσα το burger μου’)

(Λογικά εκείνη είναι η ώρα που είδα ότι μπορείς να παραγγείλεις τις πατάτες σου spicy)

 

Ξέεεχνα τα ‘Ένα cheeseburger και μία πατάτες, παρακαλώ’ στο μικρόφωνο. Δηλαδή εντάξει, αν θες μπορείς να τα απολαύσεις στο καλτ τους αλλά βάζουμε στοίχημα ότι αν βρεθείς σε ένα από τα τραπέζια με το διαδραστικό μενού, θα θέλεις να κάνεις τα παραγγελία σου σε αυτά (άλλη μία καινοτομία των Goody’s στο Σύνταγμα). Τι εννοώ διαδραστικό;

Μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου ακολουθώντας τις οδηγίες της οθόνης αφής που βρίσκεται στο τραπέζι. Κατά τη διάρκεια αυτής της παραγγελίας μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις κάποιο υλικό και να διαλέξεις το αναψυκτικό που επιθυμείς να πιεις. Το οποίο μάλιστα, μπορείς να ξαναγεμίσεις μόνος σου όσες φορές θέλεις στο μηχάνημα που βρίσκεται πολύ μακριά από τα ταμεία και πολύ κοντά στο τραπέζι σου. Ναι, προφανώς και πρόκειται για μία ακόμη καινοτομία που συναντάμε πρώτη φορά σε ελληνικό μπεργκεράδικο. Αλλά εντάξει, πλέον είσαι προετοιμασμένος ότι θα συναντήσεις ένα διαφορετικό μαγαζί στο Σύνταγμα.

 

Ενός λεπτού σιγή να αφήσουμε τον Ηλία να τσιρίξει από χαρά και να γεμίσει την τρίτη coca cola του.

Όλα καλά, συνεχίζουμε με τα της παραγγελίας. Έχεις διαλέξει αυτά που θέλεις να φας; Τέλεια. Συμπληρώνεις το όνομά σου και το κινητό σου τηλέφωνο, επιλέγεις αν θέλεις να πληρώσεις μετρητά ή με κάρτα και στέλνεις την παραγγελία με ένα ‘ok’. Αμέσως, ένα μήνυμα έρχεται στο κινητό σου ότι η παραγγελία βρίσκεται στα χέρια αυτών που θα φροντίσουν για το φαγητό σου.

 

(Μέχρι να ετοιμαστεί, ας παίξουμε λίγο Playstation)

(‘Για να δω αυτός κερδίζει’)

Ναι ναι ναι, καλά διάβασες. Στον πρώτο όροφο του μαγαζιού υπάρχει χώρος με δύο χειριστήρια και οθόνες για να γίνει η αναμονή σου όσο πιο ευχάριστη γίνεται. Ο Ηλίας δεν πρέπει να έχει την ίδια γνώμη αλλά εγώ πέρασα υπέροχα σπρώχνοντάς τον στην προσπάθεια να μην ρίξω τον ραλίστα μου σε κάτι πινακίδες στα πέριξ του αγώνα. Εννοείται ότι τον έριχνα μόνο εκεί. Μόνο.

‘Η παραγγελία μας, ετοιμάστηκε και μπορούμε να την παραλάβουμε’. Το μήνυμα ήταν απλό και λαχταριστό αν σκεφτούμε ότι αναφερόταν σε δίσκους που είχαν πάνω τους ένα Extreme Beef Bacon και ένα Angus Texas BBQ φυσικά με πατάτες τηγανητές.

(Θωμάς σε φάση: ‘Thomas doesn’t share food’)

(Θανάσης σε φάση: ‘Κοίτα να δεις τι χάνω όταν δεν πηγαίνω μαζί τους’)

(Ηλίας: Κάνει ό,τι μπορεί για να μας πείσει να πάμε να του γεμίσουμε το ποτήρι coca cola)

(Εμένα και της Εύης μας πηγαίνει μία λεζάντα: ‘Πατάτα και συμπάθεια’)

(Σε περίπτωση που το είχες απορία, εγώ το έκανα το refill του Ηλία)

Ναι, ναι καλά κατάλαβες κάπου εδώ σε αφήνουμε γιατί πρέπει να επιδοθούμε σε μία ακόμη μάχη. Τα παιδιά, ο Ηλίας, ο Θανάσης, ο Θωμάς και η guest Εύη στέλνουν αγωνιστικούς χαιρετισμούς με μερικές πατάτες στο χέρι. Εγώ είπα να πρωτοτυπήσω με ένα onion ring.

(Αρχόντισα των δαχτυλιδιών)

 

Αν τα λιγουρεύτηκες ή αν απλά θέλεις να ζήσεις από κοντά την digital διαδικασία παραγγελίας ή αν ακόμα πιο απλά θες να σκοτώσεις λίγο χρόνο αναμονής στο Playstation ή αν απλά έχεις την απορία να δεις πώς είναι το ολοκαίνουριο μαγαζί των Goody’s Burger House στο Σύνταγμα (Φιλελλήνων & Όθωνος γωνία) τότε τα λέμε και τα τρώμε λίαν συντόμως εκεί.

Υ.Γ.: Αν στις γιορτές δεν σκέφτεσαι να επισκεφθείς το στολισμένο Σύνταγμα τότε πότε;