ΦΑΓΗΤΟ

Γιατί δεν πρέπει να κρίνεις κάποιον απ’ αυτά που τρώει

Ο Ζήσης Ρούμπος σου βάζει μυαλό μέσα από ένα βίντεο.

Είσαι από εκείνους που κρίνουν ανυποψίαστους ανθρώπους με βάση τα ρούχα τους; Τα μαλλιά τους; Τα παπούτσια τους; Αν ναι, τότε πολύ καλά κάνεις. Από τι θα τους κρίνεις; Από τις απόψεις τους; Ας σοβαρευτούμε.

Και εννοείται βέβαια, ότι η αλάνθαστη επιστημονική σου προσέγγιση επεκτείνεται και σε άλλα κριτήρια, όπως το τι ομάδα είναι, αν περπατάει αργά ή γρήγορα και φυσικά απ’ το τι τρώει. Πρόσεξέ το αυτό το τελευταίο. Το τι τρώει ένας άγνωστος που έτυχε να κάθεται απέναντί σου είναι πολύ σημαντικό για να τον καταλάβεις τι είδους άνθρωπος είναι.

Εκτός κι αν δεν πιστεύεις στα στερεότυπα, που τότε αναρωτιόμαστε πώς βάζεις τον κόσμο σε μια σειρά, σε κουτάκια και κρατάς την ισορροπία σου. ΜΑ  ΕΣΥ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ, ΟΥΤΕ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΙΚΟ ΧΑΟΣ ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑΣ. Ούτε να το διανοηθώ δεν θελω. Τρομακτικό.

Θα σου δώσω, λοιπόν, ένα παράδειγμα για να δεις πώς όλα συνδέονται μεταξύ τους και πώς η κατινίστική σου προδιάθεση επιχειρεί να σου ανοίξει τα μάτια. Πρόσεχε:

Είσαι τεχνικός υπολογιστών και έχεις έναν συνάδελφο που είναι βίγκαν. Τι συμπέρασμα βγάζουμε γι’ αυτόν; Ότι είναι τεχνικός υπολογιστών.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ; ΑΜΑ ΜΙΛΑΩ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ.

Πάμε άλο ένα παράδειγμα:

Είσαι στο νοσοκομείο και περνάει ένας κύριος με άσπρα ρούχα, σιωπηρός, βλοσυρός με ταχύ βήμα. Κλείνεται σε ένα γραφείο και βγαίνοντας κρατάει ένα παγωτό. Τι δουλειά κάνει;

-Φοράει άσπρα;

-Ναι.

-Και κρατάει παγωτό;

-Ναι.

-Παγωτατζής;

-ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ! ΝΑΙΙΙΙΙΙ!

Μα μιλάμε για μέθοδο που λειτουργεί 100%. Και δεν το λέμε μόνο εμείς αυτό, το λέει και ο Ζήσης Ρούμπος και μάλιστα το λέει μπροστά σε κόσμο. Όσοι εκείνοι δοκιμάζουν τις διαφορετικές γεύσεις των προϊόντων Μικιό της “ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ”, εκείνος δοκιμάζει την επιτυχία των προβλέψεών του. Και όχι σε όποιο και όποιο μέρος, αλλά σε μία στάση λεωφορείων εκεί που τα νεύρα έχουν βαρέσει κόκκινο, περιμένοντας πότε θα δεηθεί να περάσει το αστικό.

Δες το βίντεο για να καταλάβεις τι εννοούμε: