UNSPLASH
ΦΑΓΗΤΟ

H λαχταριστή ιστορία του πιο ακριβού μπέργκερ του κόσμου

Το αγαπημένο γεύμα του Elon Musk και του Donald Trump το βρίσκεις μόνο στο Las Vegas.

Αν ήσουν ένας πεινασμένος δισεκατομμυριούχος τι θα επέλεγες να φας; Σίγουρα όχι κάτι που θα διάλεγαν οι κοινοί θνητοί. Θα ζητούσες κάτι πιο εξεζητημένο. Κάτι που ελάχιστοι θα μπορούσαν να γευτούν σε αυτόν τον κόσμο. Αν πάλι, είσαι και φαν των μπέργκερ όπως ο Elon Musk και ο Donald Trump, τότε θα επέλεγες μόνο το ακριβότερο του κόσμου.

Σε αυτό το κείμενο δε θα ασχοληθούμε με μπέργκερ τεραστίων διαστάσεων που φυσικά δεν μπορεί να φάει ένας άνθρωπος και βρίσκονται στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, αλλά με το όντως ακριβότερο μπέργκερ του κόσμου, το οποίο σερβίρεται σε ένα και μόνο μέρος στον πλανήτη και ελάχιστοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να το παραγγείλουν, μιας και η τιμή του φτάνει τα 5.000 δολάρια.

Για να το δοκιμάσει κανείς το ‘FLEUR BURGER 5000’ θα πρέπει να επισκεφτεί το εστιατόριο ‘The Fleur’, που βρίσκεται στο Mandalay Bay Casino του Las Vegas. Γιατί, όμως, είναι τόσο ακριβό; Το μπιφτέκι του είναι από ιαπωνικό μοσχάρι Wagyu, το οποίο θεωρείται από τα καλύτερα και νοστιμότερα του κόσμου, έχει foie gras και ψιλοκομμένη μαύρη τρούφα. Παράλληλα, δε σερβίρεται μαζί με απλή Coca cola, όπως τα περισσότερα μπέργκερ εκεί έξω, αλλά έρχεται στο τραπέζι σου με ένα ολόκληρο μπουκάλι κόκκινο κρασί Château Pétrus, ενώ ο πελάτης μπορεί να κρατήσει και το πανάκριβο κρυστάλλινο ποτήρι στο οποίο σερβίρεται.

Όσον αφορά τώρα τη γεύση αυτού του μπέργκερ; Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του CNBC, Robert Frank, o οποίος το γεύτηκε, σχολίασε πως οι μόνες λέξεις που βγαίνουν από το στόμα σου είναι “Ω, ουάου, Θέε μου”. Δεν μπορούμε παρά να εμπιστευτούμε την κρίση του.

 

(Κεντρική φωτογραφία: AP Images)