ΦΑΓΗΤΟ

Η τέλεια ληστεία έγινε στο Casa de L’ Artigiano

Μπορεί να μη φορέσαμε τις μάσκες του Νταλί, όμως, είδαμε τη συμμορία του Profesor παρέα με πίτσες, μακαρονάδες και γλυκά της L' Artigiano.

Το τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου ήταν αφιερωμένο σε ένα και μόνο πράγμα, στην επιστροφή της συμμορίας του Profesor. Βλέπεις, το Netflix, φρόντισε ώστε να ακυρωθεί κάθε πλάνο για μπάνιο ή εκδρομή, μιας και εδώ και καιρό είχε προετοιμάσει όλους τους φανς της σειράς ανά τον κόσμο για τα νέα επεισόδια που θα έκαναν πρεμιέρα στις 19 Ιουλίου. Δύο ημέρες αργότερα, την Κυριακή, το Casa de Papel στάθηκε αφορμή για να μεταμορφωθεί το House Twenty Four σε Casa de L’ Artigiano.

(Φωτογραφίες: Μίμης Δημόπουλος)

Το event μόνο τυχαίο δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις. Κι αυτό γιατί ο σκοπός εκτός από το να δούμε επεισόδια και να δοκιμάσουμε τις πεντανόστιμες πίτσες της L’ Artigiano, ήταν να βρεθούν και πάλι μαζί οι δύο άγνωστοι που έτυχε να βρεθούν την κατάλληλη στιγμή, στο σωστό μέρος και να ακούσουν το Bella Ciao. Μιλάμε φυσικά για τον τυχερό επιβάτη μιας κούρσας και τον ταξιτζή που τον μετέφερε, οι οποίοι ήταν φαν των ληστών με τις μάσκες του Νταλί και στάθηκαν τυχεροί, κερδίζοντας πίτσες L’ Artigiano για ένα χρόνο!

Οι δυο τους μαζί με την παρέα τους βρέθηκαν, λοιπόν, το απόγευμα της Κυριακής στο House Twenty Four για να ζήσουν την πιο τέλεια ληστεία, εεε συγνώμη, εμπειρία. Τους υποδεχθήκαμε στο Σπίτι, ξεναγήθηκαν στους χώρους και στη συνέχεια έκατσαν στον αναπαυτικό καναπέ και στις πολυθρόνες, βλέποντας το πρώτο επεισόδιο της σειράς.

Να υπογραμμίσουμε εδώ, πως κανένας τους δεν είχε δει μέχρι εκείνη την ώρα τον τρίτο κύκλο, κάτι που έκανε ακόμη καλύτερη την ατμόσφαιρα και φυσικά μας κράτησε μακριά από τα ανεπιθύμητα spoilers. Το καλωσόρισμα φυσικά, περιελάμβανε και θεματικά κοκτέιλ, με τον barman της βραδιάς να ετοιμάζει τρία διαφορετικά για όλα τα γούστα. Έτσι, είχαμε το ‘El Profesor’ για τους λάτρεις του τζιν, το ‘Bella Ciao’ με βάση το Aperol και το ‘Ladrones en el Rojo’, με Campari.

Κάπου εκεί ήταν που χτύπησε το κουδούνι και εμφανίστηκε ο ντελιβεράς της L’ Artigiano με ένα σωρό καλούδια στα χέρια του. Πίτσες, ζυμαρικά, σαλάτες και ορεκτικά της εταιρείας, απλώθηκαν στο τραπέζι μας. Είχε έρθει η ώρα να γεμίσουν τα πιάτα και η σειρά να αποκτήσει την συνοδεία που της αξίζει.

Οι πίτσες ήταν όλες εξαιρετικές, με την Speciale, αλλά και την Aioli (ειδικά η δεύτερη) να κλέβουν τις εντυπώσεις και να γίνεται πραγματική ληστεία στα κομμάτια τους. Όσον αφορά τα ζυμαρικά, τα τορτελίνια απέκτησαν αρκετούς θαυμαστές, ενώ και οι σαλάτες δεν πήγαν πίσω.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς είχε ολοκληρωθεί, όχι όμως και το φαγητό από την L’ Artigiano. Με το ξεκίνημα του δεύτερου επεισοδίου ήρθαν τα επιδόρπια, με την πίτσα dolce, με σοκολάτα ΙΟΝ, μπανάνα και μπισκότο, αλλά και τις κρέπες με σοκολάτα να μας αναγκάζουν να υποπέσουμε στη γλυκιά τους αμαρτία.

Το τέλος της βραδιάς έκρυβε και μια μεγάλη έκπληξη για τον επιβάτη, αλλά και τον ταξιτζή της τυχερής κούρσας. Οι άνθρωποι της L’ Artigiano τους παρέδωσαν τις δωροεπιταγές τους, για πίτσες ενός χρόνου και εκείνοι πόζαραν χαμογελαστοί στο φακό.

 

Το σχέδιό τους πήγε πολύ καλύτερα από αυτό του Profesor. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.