ΦΑΓΗΤΟ

Μήπως ήρθε η ώρα να δώσεις σημασία στα απλά;

Το νέο video της MISKO με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Κοντιζά θα σε μάθει να δίνεις σημασία στα απλά, καθημερινά πράγματα. Και είναι αριστούργημα.

Πόσο εύκολο είναι να δεις ένα video… μαγειρικής, διάρκειας 14 λεπτών (!) από την αρχή μέχρι το τέλος, όταν καθημερινά σκρολάρεις ανελέητα στο instagram, βλέποντας videos λίγων δευτερολέπτων με συνταγές που σου ανοίγουν την όρεξη;

Δύσκολο να σου τραβήξει την προσοχή, ακόμη πιο δύσκολο να σε καθηλώσει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Κι όμως, το video της MISKO για τη νέα “Χρυσή Σειρά” με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Κοντιζά το καταφέρνει και μάλιστα με αριστουργηματικό τρόπο. Η ατμόσφαιρα, το industrial σκηνικο, ο πολυπράγμων σεφ και η real time ροή του video δεν σε αφήνει να “ξεκολλήσεις”.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια… ταινία μηκρού μήκους. Μετά το part 1 και τα κλασικά σπαγγέτι, στο part 2, o Σωτήρης Κοντιζάς καταπιάνεται με τις πλεξούδες. Στην αρχή του video, δεν πίστευα με τίποτα ότι θα μπορούσα να το δω ολόκληρο μέχρι το τέλος. “Μα τι θα δείχνει για 14 λεπτά”, αναρωτιόμουν, αλλά τελικά όχι απλά το παρακολούθησα ως το φινάλε, αλλά ήθελα κι άλλο. Στην ουσία το video διαρκεί όσο ακριβώς χρειάζεται ο σεφ για να ετοιμάσει το πιάτο με τις πλεξούδες της νέας “Χρυσής ΣειράςMISKO.

Αυτό που σίγουρα (μιλώ εκ πείρας) θα σου μείνει στο τέλος είναι πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά, αντί απλώς να κάθεσαι να περιμένεις. Άλλος ετοιμάζει τραπέζι, ή τη σάλτσα για τα μακαρόνια. Για τον σεφ όμως, το “καλό ζυμαρικό, δεν θέλει πολλά πολλά”, όπως παραδέχεται στο video, γι’ αυτό προτιμά να αξιοποιήσει τον χρόνο του σε άλλες δραστηριότητες. Μέχρι και δικό του πιάτο φτιάχνει. Δεν εννοούμε τη συνταγή, αλλά πιάτο… κανονικό! Αμέ. Spoiler alert!

Το video μπορεί να λειτουργήσει και ως ένα challenge και για σένα. Πάτα το play, ξεκίνα να βράζεις τις πλεξούδες και μη χάσεις χρόνο σε πολύωρες ετοιμασίες, αφού αν έχεις απλά, καθημερινά, νόστιμα υλικά και φυσικά το σωστό ζυμαρικό, μπορείς να φτιάξεις ένα πιάτο που θα κάνει τους γύρω σου να γλύφουν τα δάχτυλά τους!

Αυτό ήταν! Τα ζυμαρικά είναι έτοιμα και η συνταγή μοιάζει τέλεια. Τόσο απλά. Με τοματίνια, μυρωδικά και αγνό, παρθένο ελαιόλαδο. Όλα γίνονται φυσικά, χωρίς καμία επιτήδευση, όπως και στην καθημερινότητά μας. Εκεί που κρύβεται και όλο το νόημα της ζωής. Είτε είσαι λάτρης των ζυμαρικών, είτε όχι, αυτό το video θα το αγαπήσεις. Για το one man show του υπέροχου Σωτήρη Κοντιζά, για το σκηνικό, για την χαλαρή μουσική στο background και για πολλά ακόμα.

Όσο για το φινάλε, δεν λέμε τίποτα. Δες, θα σου αρέσει πολύ! Εσύ πόσα πράγματα προλαβαίνεις να κάνεις μέχρι να βράσουν οι πλεξούδες;

Για περισσότερα, ακολούθησε τη MISKO στα social account της σε Facebook, Instagram και YouTube.