ΦΑΓΗΤΟ

Not Just another Burger

Το ΟΝΕΜΑΝ δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν. Όταν τρώει και του αρέσει, μετά πάει και γράφει. Σαν χωνευτικό. Το Just Burgers μπήκε με διθυράμβους στη λίστα μας.

Τα burgers στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έγιναν σαν τα σουβλάκια. Κάθε γωνία και ένα μαγαζί που έχει φρέσκο κιμά, αφράτο ψωμάκι και medium well ψησίματα. Αυτό είναι καλό για όλους εμάς, που ζούμε και αναπνέουμε για μια δαγκωνιά ζουμερού μπιφτεκιού, αλλά είναι πρόβλημα όταν έχεις πολλά, να διακρίνεις ποια πραγματικά αξίζουν.

Τον τελευταίο ενάμιση μήνα, στη Γλυφάδα και συγκεκριμένα στην οδό Βασιλέως Γεωργίου (και λίγο Λαοδίκης), δύο τρεις πόρτες από το Μωσαϊκό και το Μικρό, τα μπαρ που έχουν αυτό το σημείο της περιοχής meeting point, σε επίπεδα που είχε χρόνια να συμβεί στη Γλυφάδα (τα πεζοδρόμια γεμίζουν από κόσμο που πίνει το ποτό ακόμη και Τετάρτες) άνοιξε το Just Burgers.

Και ενώ η πρώτη ερώτηση που βγαίνει, είναι “ωραία, και τι καινούριο έχει αυτό το burger δηλαδή;”, η απάντηση είναι ακόμη πιο εύκολη. Δεν έχει σημασία, τι διαφορετικό έχει, αλλά το ότι από την ώρα που θα κάτσεις και θα τσεκάρεις τον κατάλογο, θα καταλάβεις ότι η ποιότητα είναι βασικό συστατικό στοιχείο, σαν να την πλάθουν μαζί με τα μπιφτέκια, ο Τάσος, ο Γιάννης και ο Δημήτρης, οι υπεύθυνοι και ιδιοκτήτες του μαγαζιού, παιδιά της περιοχής.

Προσωπικά, η πρώτη γευστική εμπειρία μου, στο μαγαζί ήταν ένα Bacon Cheese με καραμελωμένα κρεμμύδια που με άφησε άφωνο, πριν καν δαγκώσω μια μπουκιά από το κοτοπολουειδές σάντουιτς που πήρε η κοπέλα μου, η οποία δύσκολη στο να πει καλή κουβέντα από άνθρωπο, ως μπέργκερ, αναφώνησε “φανταστικό”. Είχε δίκιο, όπως είχα δίκιο και εγώ που πήρα και ένα Corn Cob, ψημένο δηλαδή καλαμπόκι, αλλά με παρμεζάνα, lime και μαγιονέζα, όλα διακριτικά πάνω του.

Το μαγαζί είναι μικρό, αλλά μπορείς να πάρεις take away ή να παραγγείλεις και στο σπίτι, αραχτός βλέποντας π.χ. το επόμενο επεισόδιο του Breaking Bad ή του The Newsroom. Από εκεί και πέρα, επειδή σε αυτό το site το φαγητό το έχουμε σε πολύ μεγάλη εκτίμηση, ψέματα δεν λέμε, οπότε επειδή δεν δοκίμασα τίποτα άλλο, δεν θα διαβάσετε τις συμβουλές του τύπου “μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε”, ενώ δεν έχει ιδέα ο άλλος τι είναι αυτό που προτείνει.

Θα πάμε την επόμενη φορά (μέσα στο σου κου δηλαδή) και θα δούμε πόσα ακόμη μπιφτέκια πιάνει ο σάκος. Μέχρι, στιγμής, πάντως το Just Burgers μπήκε με το καλημέρα στο top list μας. Εμπιστευθείτε μας, έχουμε φάει τα νιάτα μας, λερωμένοι με κιμάδες και κέτσαπ…