ΦΑΓΗΤΟ

Όσα θέλει ένας άνδρας από το καλοκαίρι του βρίσκονται σε μια όαση Καραϊβικής στην πόλη

Ένα απόγευμα στην αυλή των Fridays™ Κηφισιάς ήταν αρκετό για να μας κάνει να αναφωνήσουμε Boonoonoonoos!

Όσο περισσότερο μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού, τόσο μεγαλύτερος μοιάζει ο εφιάλτης της παραμονής στην πόλη. Με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 40 (ή και παραπάνω), αρκετούς γνωστούς και συναδέλφους να έχουν αρχίσει να παίρνουν άδειες, δραπετεύοντας σε ελληνικά νησιά, ενώ η δική σου άδεια αργεί (πολύ) ακόμα, ε σε πιάνει μια απελπισία, έτσι δεν είναι; Κι όμως φίλε μου, τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Ειδικά όταν μπορείς να ‘δραπετεύσεις’ και εσύ σε μια μικρή όαση δίπλα σου!

Τα Fridays™ Κηφισιάς αποφάσισαν να σηκώσουν μανίκια και να σώσουν όσους βρίσκονται στην Αθήνα και ονειρεύονται με κάποιο μαγικό τρόπο να βρεθούν στην Καραϊβική. Ναι, όλους εμάς εννοώ. Τι έκαναν; Έφεραν ολόκληρη την Καραϊβική στην αυλή τους στο Κεφαλάρι.

(Φωτογραφίες: Νίκος Κατσαρός)

Δεν γινόταν, λοιπόν, να μην περάσουμε μια βόλτα να δούμε τι συμβαίνει και φυσικά να δοκιμάσουμε όλα τα νέα εξωτικά πιάτα και κοκτέιλ τους. Το ραντεβού δόθηκε για την Παρασκευή το απόγευμα, ακριβώς μετά τη δουλειά. Υπάρχει καλύτερο κλείσιμο μετά από μια δύσκολη ημέρα στο γραφείο;

H πρώτη λέξη που θα μάθεις αν επισκεφτείς τα TGI Fridays™ είναι το Boonoonoonoos. Η αλήθεια είναι πως το είχα ακούσει κάποτε σε ένα παλιό τραγούδι των Boney M, χωρίς να γνωρίζω φυσικά τι σημαίνει. Όπως μας εξήγησαν, στην γλώσσα των Τζαμαϊκανών ‘Boonoonoonoos’ σημαίνει κάτι που αγαπάς ή κάτι που είναι πολύ ωραίο και στα TGI Fridays™ την έχουν πάρει πολύ σοβαρά τη συγκεκριμένη λέξη.

(Ψηλά τα χέρια)

Αναβιώνοντας την κουλτούρα των Τζαμαϊκανών, οι νέες γλυκόξινες και spicy γεύσεις των πιάτων, αλλά και τα εξωτικά κοκτέιλ των TGI Fridays™ βάλθηκαν να μας κάνουν να χορέψουμε reggae. Στο τσακ ήμουν, το ομολογώ, αλλά νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Γι’ αυτό και έπρεπε πρώτα να πάρουμε δυνάμεις.

Το ταξίδι μας στην Καραϊβική ξεκίνησε με τα τρία εξωτικά κοκτέιλ των νέων Caribbean γεύσεων. To Bahama Love (Havana Club Añejo 3 Años, Orange Curaçao, φρέσκος χυμός λεμόνι και lime, νέκταρ αγαύης, ανανάς και homemade spicy honey syrup), το Summer in a Glass (Havana Club Añejo 3 Años, Coconut Rum, ανανάς, φρέσκος χυμός λεμόνι και lime, νέκταρ αγαύης, passion fruit, κρέμα καρύδας) και το Flam and Lime (Havana Club Añejo 7 Años, φρέσκες φράουλες, simple syrup, homemade ginger & lemongrass syrup, φρέσκος χυμός lime) κατέφθασαν άμεσα στο τραπέζι μας. Η επιλογή μου ήταν το Bahama Love, το οποίο ήταν λίγο πιο spicy από τα υπόλοιπα.

(To Breeze Pulled Pork Burger τρώγεται με πάθος)

Η προθέρμανση έγινε και πλέον ήμασταν έτοιμοι για το φαγητό. Είχα ήδη φτάσει Τζαμάικα (στο μυαλό μου) κι όταν είδα να σερβίρεται το Breeze Pulled Pork Burger με σιγοψημένο χοιρινό στο φούρνο με μπαχαρικά, δεν κρατήθηκα και αναφώνησα ‘Boonoonoonoos’. Ήταν πεντανόστιμο, χορταστικό και συνοδευόταν από τέλειες γλυκοπατάτες. Αν πάλι είσαι από αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους υπάρχει και η επιλογή του Caribbean Style Jerk Chicken με δροσερές νότες μάνγκο, ανανά και πεπόνι για πιο light καταστάσεις.

Δεν μείναμε βέβαια μόνο σε αυτά. Τι ταξίδι στην Καραϊβική θα ήταν χωρίς Tropical Island Tacos με ρούμι, πεπόνι και μάνγκο, αλλά και λαχταριστά Jamaican Burger Sliders; Ειδικά τα τελευταία τα λάτρεψα, αφού μιλάμε για τρία mini burgers με Jerk spices, Swiss, ψητό ανανά, mango chutney, frizzled onions και γαλλική σαλάτα.

(Το Pina Colada Cheesecake είναι must)

Μπορεί άραγε να γίνει ακόμη καλύτερο το καλοκαίρι στα TGI Fridays™; Κι όμως, γιατί μετά από το αλμυρό, είχαμε και γλυκό. Το Pina Colada Cheesecake είναι σαν να πήρες όλα τα συστατικά του καλοκαιριού και να τα έκανες γλυκό. Αν και δεν είμαι φαν των γλυκών γεύσεων, το συγκεκριμένο ήταν ίσως από τα καλύτερα που έχω φάει. Ένα εξωτικό γλυκό που έρχεται απευθείας από τα κρυστάλλινα νερά της Καραϊβικής και θα το λατρέψεις.

Τι άλλο περιμένεις για να πειστείς πως το καλοκαίρι στην πόλη απέκτησε επιτέλους τα εξωτικά vibes που του άξιζαν; Δεν χρειάζεται αρνητισμός και ζήλια για όσους είναι ήδη διακοπές. Αρκεί ο κολλητός σου, η κοπέλα σου ή μερικοί συνάδελφοι από τη δουλειά και μια βόλτα στα Καραϊβική των TGI Fridays™ για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα.

Θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε μια καλοκαιρινή όαση μέχρι να πεις Boonoonoonoos!