ΦΑΓΗΤΟ

Όταν το Bella Ciao ένωσε δύο αγνώστους στο πιο περίεργο μέρος

Ή αλλιώς τι συμβαίνει όταν βρίσκεσαι τη σωστή στιγμή, στο κατάλληλο σημείο και είσαι φαν του Casa de Papel και της l'artigiano.

Χρόνος. Αν υπάρχει κάτι που ο Profesor είχε βάλει στην κορυφή της λίστας των πραγμάτων που έπρεπε να κάνει η συμμορία του από τη στιγμή που θα έμπαινε στο Νομισματοκοπείο της Ισπανίας στο Casa de Papel, αυτό σίγουρα ήταν το να κερδίσει χρόνο. Χρόνο, προκειμένου να κόψει όσο περισσότερα χρήματα μπορούσε, κάνοντας τη μεγαλύτερη ληστεία της ιστορίας.

Ο χρόνος, ή αν θες καλύτερα το timing, είναι από τα σπουδαιότερα μέσα που χρησιμοποιούν ο Berlin, η Tokio, η Nairobi και οι υπόλοιποι ληστές με τις μάσκες του Νταλί. Βλέπεις, όλα πηγαίνουν βάσει σχεδίου και είναι οργανωμένα με τέτοια ακρίβεια, που έστω και η παραμικρή απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα του Profesor, μπορεί να κοστίσει. Όπως και έγινε στην ισπανική σειρά του Netflix.

Το timing, όμως, μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο και στην καθημερινότητα εκτός Casa de Papel. Εκεί είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρεθείς στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή και όταν τελικά συμβεί, τότε έχουμε εκρήξεις, πυροτεχνήματα και δώρα. Εντάξει, ίσως μόνο το τελευταίο, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Καμιά φορά, μια δημοφιλής σειρά ή ένα γνωστό τραγούδι μπορεί να ενώσει ανθρώπους στα πιο άκυρα μέρη. Έτσι κι έγινε στην περίπτωση του Casa de Papel. Τον περασμένο Μάρτιο, την ώρα που όλες οι συζητήσεις περιστρέφονταν γύρω από το πλάνο του Profesor και την εμφάνιση της Tokio (ας μην κρυβόμαστε), τότε ξεκίνησε το story μας. Ένας φαν της σειράς, λοιπόν, αποφάσισε μια ημέρα σαν όλες τις άλλες, να πάρει ταξί, για να φτάσει στον προορισμό του. Στο ταξί εκείνη την ώρα έπαιζε το Bella Ciao στο ραδιόφωνο.

Ο πελάτης (και λάτρης της σειράς) έκανε ένα tweet αναφέροντας ότι ο οδηγός ακούει το Bella Ciao στο repeat και αυτό είναι που τους ένωσε, το τραγούδι και κατ’ επέκταση η αγάπη τους για τη σειρά. Το tweet έφτασε στα μάτια των ανθρώπων της  L’ Αrtigiano, η οποία στην επιτυχημένη τηλεοπτική της διαφήμιση χρησιμοποιεί το ρυθμό του Bella Ciao, με τους στίχους να περιγράφουν τις πίτσες της. Τι σπουδαίο έκανε η L’ Αrtigiano γι’ αυτούς τους δύο αγνώστους που έτυχε να βρεθούν στο ίδιο μέρος, την σωστή στιγμή; Τους χάρισε δωρεάν πίτσες  L’ Αrtigiano για έναν ολόκληρο χρόνο!

Αν ήμουν στη θέση τους, μετά από αυτό θα τραγουδούσα το Ω L’ Αrtigiano, εεε, το Ω Bella Ciao, εννοώ, ακόμη και στον ύπνο μου. Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, οι άνθρωποι της εταιρείας είπαν να το πάνε ένα βήμα παρακάτω φέρνοντας τους για άλλη μια φορά στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή, με αφορμή την πρεμιέρα του τρίτου κύκλου του Casa de Papel την Παρασκευή 19 Ιουλίου στο Netflix.

Έτσι, το Σπίτι της 24MEDIA θα μετατραπεί στον ιδανικό τόπο για να συναντηθούν οι δύοι άνθρωποι που ένωσε η L’ Αrtigiano, με αφορμή εκείνη την κούρσα. Στο Casa de l’ Artigiano ο συγκεκριμένος ταξιτζής, ο τυχερός πελάτης, αλλά και οι παρέες τους θα βρεθούν ξανά προκειμένου να παρακολουθήσουν μαζί τα δύο πρώτα επεισόδια της τρίτης σεζόν, να παραλάβουν δώρα κι όλα αυτά παρέα φυσικά με τις λαχταριστές γεύσεις L’ Αrtigiano.

Καμιά φορά το σωστό timing μπορεί να φανεί σπουδαίο. Και κάτι τέτοιο έγινε στην περίπτωση αυτών των δύο αγνώστων που από το πουθενά, είδαν την τύχη να τους χαμογελά. Δεν ξέρουμε, βέβαια, αν η τύχη θα χαμογελάσει το ίδιο και στη συμμορία του Profesor που επιστρέφει στις οθόνες μας. Περιμένουμε να το μάθουμε όλοι μαζί στο Casa de l’ Artigiano.