Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
ΦΑΓΗΤΟ

Στο Cantiniero θα φας το μεγαλύτερο σάντουιτς της Αθήνας

Ένα ψωμάκι 50 εκατοστών (με το συμπάθειο), τρεις ψιλοκομμένες πανσέτες, μία μερίδα πατάτες και μπόλικη δόση απόλαυσης.

Η επιχείρηση ‘μεγαλύτερο μπέργκερ της πρωτεύουσας‘ είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία πριν από αρκετούς μήνες εδώ στο Oneman. Αυτή τη φορά σειρά είχε η επιχείρηση ‘μεγαλύτερο (ή μακρύτερο) σάντουιτς της Αθήνας’ και μπορώ να πω με πάσα ειλικρίνεια πως το αποτέλεσμα ήταν και πάλι υπέρ μας (αν και δυσκολευτήκαμε αρκετά).

Ο Χρήστος και ο Ιούλιος, δύο αδέρφια με αγάπη για το ποιοτικό φαγητό (καλοφαγάδες βλέπεις) αποφάσισαν να αλλάξουν τα όσα ξέραμε για τα σάντουιτς και να δημιουργήσουν μέσα από το μαγαζί τους, το Cantiniero το μεγαλύτερο σάντουιτς της πρωτεύουσας μήκους πενήντα (50!) εκατοστών. “Η ιδέα μας είχε έρθει πριν πολλά χρόνια, όταν ήμασταν ακόμα παιδιά. Τότε πηγαίναμε σε μια καντίνα, τον Μάγο, που είχε σάντουιτς 40 εκατοστά. Θέλαμε λοιπόν κάποια στιγμή να κάνουμε κάτι ακόμη πιο μεγάλο”, μου λέει ο Ιούλιος λίγο μετά τη συνάντησή μας στο Cantiniero της Νέας Φιλαδέλφειας.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Για όσους δεν το γνωρίζουν υπάρχουν δύο Cantiniero αυτή τη στιγμή στην Αθήνα. Το ένα (αυτό που επισκεφτήκαμε) βρίσκεται στη Νέα Φιλαδέλφεια (Πλατεία Ελ. Βενιζέλου 26), ενώ το άλλο στο Χαλάνδρι (Σωκράτους 2). Αποτελεί απορίας άξιον το γεγονός πως δεν έχουν επεκταθεί ακόμα στα δυτικά ή νότια προάστια, αλλά το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Το αδερφάκι του Cantiniero, ονομάζεται Crepe Diem και βρίσκεται δίπλα του και στις δύο περιοχές. Έχουν σχέδιο, μιας και αφού πρώτα σε ταΐζουν με το σάντουιτς, στη συνέχεια πας δίπλα για γλυκιά κρέπα ή απίθανο (και βραβευμένο) παγωτό μηχανής. Όλα οργανωμένα.

Στο θέμα μας, όμως. Αποστολή μας ήταν να παραγγείλουμε το περίφημο σάντουιτς 50 εκατοστών του Cantiniero και να βγάλουμε το Oneman ασπροπρόσωπο. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διάφορα κρεατικά για το σάντουίτς σου, όπως καλαμάκι χοιρινό, κοτόπουλο, κεμπάπ, λουκάνικο Καρδίτσας, πανσέτα, μπριζολάκι, φιλέτο κοτόπουλο, κοτομπουκιές, ενώ υπάρχει και vegeterian επιλογή χωρίς κρέας. Η επιλογή που μας γυάλισε περισσότερο ήταν η ψιλοκομμένη πανσέτα. Η σχάρα άναψε, έπεσαν πάνω της τρεις ζουμερές πανσέτες και το πράγμα άρχισε να γίνεται όλο και καλύτερο.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Το Cantiniero άνοιξε πριν από τρεισήμισι περίπου χρόνια και από τότε έχει φανατικό κοινό, που είτε περνάει για ένα σάντουιτς στο χέρι, είτε παραγγέλνει στο σπίτι, μιας και το delivery λειτουργεί μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα.

Εκτός από σάντουιτς στο Cantiniero μπορείς να βρεις λαχταριστά μπέργκερ, χορταστικές σκεπαστές, ποικιλίες για την παρέα και γευστικότατο πίτα club, όλα σε γιγάντιες ποσότητες. Αυτό που επίσης ξεχωρίσαμε από τον κατάλογο ήταν και το special Hot Dog, με δύο τεράστια λουκάνικα, λάχανο, καρότο, σως cantiniero και καραμελωμένο κρεμμύδι. Να αρχίσει κι αυτό να προετοιμάζεται παρακαλώ.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Τα ψωμάκια ζεστάθηκαν, τα πανσετάκια κόπηκαν, τα υλικά ετοιμάστηκαν και είχε πλέον φτάσει η ώρα της δοκιμής. Ο αντίπαλος φαινόταν εξαιρετικά σκληρός, αλλά σηκώσαμε μανίκια και ήμασταν πανέτοιμοι για μάχη μέχρι τελικής πτώσης. Να σημειωθεί ότι στο άνοιγμα του σάντουιτς υπάρχει μια ιεροτελεστία. Έρχεται τυλιγμένο σαν καραμέλα με ένα λαστιχάκι στη μέση για να συγκρατεί το μέγεθός του. Δεν βγάζεις το λαστιχάκι απλά σκίζεις σιγά σιγά το χαρτί από πάνω.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Στην πρώτη μπουκιά αυτού του (γιγαντιαίων διαστάσεων) σάντουιτς καταλαβαίνεις με τι έχεις να κάνεις. Το ψωμί δεν σε βαραίνει, είναι ελαφρύ, χωρίς μπόλικη ψίχα και σε κάνει να νιώθεις μικρές εκρήξεις χαράς και απόλαυσης στον ουρανίσκο σου. Καταλαβαίνεις σχεδόν όλα τα υλικά μονομιάς και δεν βλέπεις την ώρα για την δεύτερη, την τρίτη και τις υπόλοιπες μπουκιές. Χωρίς να το καταλάβεις έχεις φτάσει μέχρι τη μέση και συνεχίζεις. Δε σε σταματάει τίποτε.

Αν το είχα παραγγείλει σπίτι, λίγο μετά τη μέση, ομολογώ ότι θα σταματούσα, θα το τύλιγα και θα το έτρωγα αργότερα. Αν δεν πεινάς πάρα πολύ ο αντίπαλος θα σε κερδίσει. Είχα πάει, όμως, οργανωμένος, έχοντας κάνει αρκετό χώρο στο στομάχι για το μεγάλο φινάλε.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Η τελευταία μπουκιά ήταν πολύ δύσκολη, αλλά ΝΑΙ το κατάφερα και άφησα το χαρτάκι στο τραπέζι με ύφος λες και μόλις είχα κατακτήσει το Champions League. Όπως μου είπε ο Ιούλιος, προσγειώνοντάς με στην πραγματικότητα, το έχουν καταφέρει πάρα πολλοί πριν από εμένα, ακόμα και γυναίκες, κυρίως γιατί το ψωμί είναι τέτοιο που δε σε μπουχτίζει και σου αφήνει το περιθώριο να συνεχίσεις. Θα συμφωνήσω μαζί του.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Όσο για το Hot Dog; Ήταν πολύ δυνατό επίσης (λίγο που δοκίμασα), πάνω κάτω στα ίδια ‘κυβικά’ με το σάντουιτς (ίδιο μήκος, αλλά λιγότερα υλικά) και σε χορταίνει το ίδιο. Αυτό το ανέλαβε κυρίως η Φραντζέσκα (μετά τη φωτογράφιση), παίρνοντας όμως το υπόλοιπο για το σπίτι. Οι τιμές του Cantiniero είναι εξαιρετικές για αυτό που σου προσφέρει, μιας και το σάντουιτς με την πανσέτα ήταν στα 6,5 ευρώ (μπορείς να προσθέσεις και ό,τι άλλα υλικά θέλεις με επιπλέον χρέωση), ενώ το δίκανο hotdog με τα δύο λουκάνικα στα 6 ευρώ.

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Όπως είπαμε και πριν, όμως, το Cantiniero έχει και το αδερφάκι του, το Crepe Diem, ακριβώς δίπλα. Επομένως, δεν γινόταν να μας αφήσουν να φύγουμε χωρίς να πάρουμε και μια γεύση από τα σούπερ παγωτά μηχανής τους σε διάφορες γεύσεις. Αν και χώρος δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου στο στομάχι μετά από όλα αυτά, δεν γινόταν να πούμε όχι. Μερικές βαθιές ανάσες πάντως κρίθηκαν απαραίτητες, μόλις σηκωθήκαμε από το τραπέζι για να πάρουμε το δρόμο του γυρισμού.

Το ‘χεις το challenge πιστεύεις;

Σημείωσε

Cantiniero (Πλατεία ΕΛ. Βενιζέλου 26, Νέα Φιλαδέλφεια και Σωκράτους 2, Χαλάνδρι)

Crepe Diem (Εθν. Αντιστάσεως 96, Νέα Φιλαδέλφεια και Σωκράτους 6, Χαλάνδρι)