ΦΑΓΗΤΟ

Στο Sublimotion το φαγητό είναι μια φουτουριστική υπερπαραγωγή

Το πιο ακριβό εστιατόριο του κόσμου προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία, που ξεπερνά κάθε φαντασία.

Τι γίνεται όταν το θέατρο, η μουσική και η τεχνολογία δένουν αρμονικά με τη γαστρονομία; Τι συμβαίνει όταν σε ένα εστιατόριο εκτός από τη γεύση σου, θέλει να ιντριγκάρει και την όραση, την ακοή ή την αφή σου; To Sublimotion που έχει ανοίξει από το 2014 στο Hard Rock Hotel της Playa d’en Bossa στην Ίμπιζα έχει καταφέρει να τελευταία χρόνια να γίνει γνωστό σε όλο τον πλανήτη για την πολυαισθητηριακή εμπειρία που προσφέρει κάθε βράδυ στους καλεσμένους του.

Εμπνευστής του είναι ο διάσημος Ισπανός σεφ, Πάκο Ρονσέρο, με δύο αστέρια Michelin, ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει ένα φουτουριστικό εστιατόριο, το οποίο να δίνει σε κάθε πελάτη την ευκαιρία να γευτεί και να βιώσει το γεύμα της ζωής του.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το συγκεκριμένο εστιατόριο φιγουράρει κάθε χρόνο στην πρώτη θέση της λίστας με τα ακριβότερα του κόσμου, μιας και το menu γευσιγνωσίας του, που αποτελείται από 20 πιάτα, κοστίζει περίπου 1500 ευρώ, με αρκετούς πελάτες να το θεωρούν ακόμη και οικονομικό για αυτά που προσφέρει.

Το Sublimotion έχει μόλις ένα τραπέζι που αποτελείται από δώδεκα θέσεις για τους καλεσμένους, ενώ το menu σερβίρεται μόνο μία φορά την ημέρα.

Κάθε βράδυ, λοιπόν, ξεκινάει μια τρίωρη παράσταση, γεμάτη φαγητό, μουσική, τεχνολογία, αλλά και acts που ταξιδεύουν όλες τις αισθήσεις.

Οι 12 πελάτες μπαίνουν στην αίθουσα που ονομάζεται ‘κάψουλα’ και κάθονται στο μοναδικό τραπέζι. Οι τέσσερις τοίχοι περιμετρικά του δωματίου έχουν ‘ντυθεί’ με ένα κατάλευκο πανί, το οποίο στις επόμενες ώρες θα τους μεταφέρει από το βυθό του ωκεανού κι ένα καμπαρέ του 20ου αιώνα, μέχρι τον πλανήτη Γη του 2050 και μια καμπίνα ενός αεροπλάνου, όπου θα δοκιμάσουν πιάτα με φορώντας ειδικά γυαλιά virtual reality.

Κάθε φορά που ένα νέο πιάτο καταφθάνει στο τραπέζι, ξεκινάει και ένα καινούργιο ταξίδι για τους πελάτες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν που θα μεταφερθούν στη συνέχεια.

Για να δημιουργηθεί όλο αυτό το show, ο Πάκο Ρονσέρο χρειάστηκε να επιστρατεύσει σκηνοθέτες, μουσικούς, σεναριογράφους, προγραμματιστές, καθώς και μερικούς ειδικούς των special εφέ. Φυσικά, στην κουζίνα δεν είναι μόνος του.

Τα πανάκριβα πιάτα του εστιατορίου τα επιμελούνται άλλοι 10 βραβευμένοι σεφ από όλο τον κόσμο, κάνοντάς τα να ξεχωρίζουν για την γεύση, αλλά και την εμφάνισή τους.

(Κεντρική φωτογραφία: Facebook Sublimotion)