ΦΑΓΗΤΟ

Τα tips για να στήσεις από το μηδέν το BBQ της Σαρακοστής

Πώς να οργανώσεις το τέλειο BBQ για την παρέα σου την περίοδο της Σαρακοστής.

Οι πιο ωραίες μέρες είναι οι μέρες της παρέας. Αυτές οι Κυριακές (συνήθως) που μαζεύονται όλα τα μέλη σε ένα σπίτι, συζητούν, γελούν, τρώνε, πίνουν, περνάνε καλά. Πού και πού όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ένα διάλειμμα για να θυμηθούμε πόσο πολύ χρειαζόμαστε τέτοιες στιγμές.

Η καλύτερη αφορμή για τέτοιες συναντήσεις είναι -σχεδόν- πάντα το φαγητό. Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα homemade BBQ; Αν είσαι εσύ ο οικοδεσπότης, θα πρέπει να έχεις στο νου σου ότι για να θεωρηθεί η μάζωξη πετυχημένη, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι όλα θα πάνε ρολόι. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε να δώσεις προσοχή ακόμη και στις λεπτομέρειες.

Επειδή όμως διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής κάτι που σημαίνει ότι ίσως κάποιοι από τους φίλους σου δεν τρώνε κρέας, έχουμε τη λύση. Η λύση ακούει στο όνομα “ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ Deli“.

Για να σε βοηθήσουμε και θα σου δώσουμε τα κατάλληλα tips για να στήσεις από το μηδέν το τέλειο Σαρακοστιανό BBQ με σπιτικά ζουμερά μπέργκερ και λαχταριστά λουκάνικα και κεμπάπ με βάση τα θαλασσινά, συνδυασμένα με τα πιο νόστιμα υλικά.

 

Εμείς το δοκιμάσαμε στο House Twenty Four. Τα μπιφτέκια, τα λουκάνικα και τα κεμπάπ ψήθηκαν, ο σεφ μας, Ηλίας Σισμάνης έφτιαξε με αυτά τα πιο νόστιμα πιάτα (ναι μπορείς να δοκιμάσεις εκπληκτικά πιάτα και τη Σαρακοστή), το τραπέζι στρώθηκε, φάγαμε και περάσαμε υπέροχα.

Σειρά σου να το δοκιμάσεις. Πριν απ’ όλα όμως, πρέπει να δώσεις βάση στα εξής:

Βρες την κατάλληλη παρέα

Πρώτο και κύριο: η παρέα. Πολλές φορές, σε αυτές τις περιπτώσεις κάνεις το λάθος και καλείς ανθρώπους που ενδεχομένως να μην ταιριάζουν με την παρέα. Καλό θα ήταν πριν οργανώσεις το BBQ να σκεφτείς διπλά το ποιοι θα δώσουν το “παρών” σε αυτό, προκειμένου όλοι να περάσουν καλά και να μην υπάρχει κάτι ή κάποιος που θα χαλάσει και τη διάθεση των υπολοίπων. Δεν το θέλουμε καθόλου αυτό.

Δώσε βάση στο φαγητό

Αυτό είναι το βασικό, γι’ αυτό ουσιαστικά έγινε η μάζωξη, αυτό είναι που περιμένουν όλοι πώς και πώς. Επειδή διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής, δεν θα μιλήσουμε καθόλου για κρέας. Σου δίνουμε όμως τον λόγο μας, ότι ακόμα και χωρίς κρέας θα ικανοποιήσεις και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο σου.

 

Για να γίνει αυτό, μπορείς να επενδύσεις στα προϊόντα ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ Deli. Μια μοναδική γευστική καινοτομία, που συνδυάζει τη νοστιμιά με την υψηλή διατροφική αξία. Μπιφτέκι, κεμπάπ και λουκάνικο θαλασσινών. Δεν θα πιστεύεις πόσο νόστιμα είναι. Χωρίς συντηρητικά και κορεσμένα ζωικά λιπαρά, είναι αναπόσπαστο συστατικό ενός μοντέρνου, υγιεινού και… σαρακοστιανού τρόπου ζωής!

Τα ψήνεις με βάση τις οδηγίες που θα βρεις σε κάθε συσκευασία και τα απολαμβάνεις είτε μόνα τους είτε με κάποιο συνοδευτικό της αρεσκείας σου. Κι εσύ και οι καλεσμένοι σου θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Εγγύηση.

 

Φρόντισε για τα περιφερειακά

Όταν λέμε περιφερειακά εννοούμε την ψησταριά. Για να πάνε όλα ρολόι χρειάζεσαι μια καλή ψησταριά. Το αν αυτή θα έχει κάρβουνα ή αν θα είναι ηλεκτρική το αποφασίζεις εσύ ανάλογα με τις ανάγκες σου και την οικονομική σου δυνατότητα. Έχε στο νου σου όμως, ότι το κάρβουνο θέλει μαστοριά. Δεν είναι τόσο απλό όσο ίσως πιστεύεις.

Τα καλά νέα είναι όμως ότι τα προϊόντα ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ Deli είναι προψημένα, επομένως χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να ετοιμαστούν. Για παράδειγμα, το μπιφτέκι θαλασσινών θέλει 5-7 λεπτά για να ψηθεί σε μια ηλεκτρική σχάρα. Αυτό σημαίνει ότι το ψήσιμο θα έχει ολοκληρωθεί στο άψε σβήσε κι εσύ θα μπορείς να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στην παρέα σου. Εξοικονόμηση χρόνου και ευκολία. Και τα δύο μαζί.

Στα περιφερειακά περιλαμβάνονται και τα συνοδευτικά, οι πατάτες, οι πίτες, οι σάλτσες, τα ποτά και τα σχετικά, που θα πλαισιώσουν τα κυρίως πιάτα.

 

Εμείς επιλέξαμε, με τη βοήθεια του σεφ μας, να φτιάξουμε πέντε λαχταριστά πιάτα:

  • Μπέργκερ θαλασσινών με σως μουχαμάρα
  • Κεμπάπ θαλασσινών σε πίτα με χούμους
  • Χοτ-ντογκ με λουκάνικο θαλασσινών με μαγιονέζα αμυγδάλου
  • Σπετζοφάι με λουκάνικα θαλασσινών
  • Λαχματζούν με κεμπάπ θαλασσινών

Αν σε έπιασε λιγούρα, μπορείς να δεις τις συνταγές εδώ.

Διάλεξε μουσική

Η μουσική είναι αυτό το “κάτι” που θα “απογειώσει” το BBQ. Κάνε μια μίνι έρευνα για το τι αρέσει περισσότερο στους καλεσμένους σου και φρόντισε σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος, της προετοιμασίας αλλά και κατά τη διάρκεια του φαγητού να παίζει η κατάλληλη μουσική στο background. Θα είναι άλλη μία ευχάριστη νότα στην ημέρα σας.

Μοίρασε ρόλους

Για να γίνει ακόμα πιο απολαυστική η διαδικασία της προετοιμασίας και του ψησίματος, μπορείς να μοιράσεις ρόλους στους καλεσμένους σου, έτσι ώστε να συμμετέχουν όλοι και να απολαύσουν τη διαδικασία. Βάλε κάποιον υπεύθυνο στο φαγητό, κάποιον άλλον στο ψήσιμο, στη μουσική και ούτω καθεξής. Κανείς δεν θέλει απλά να κάθεται και να κοιτά τους υπόλοιπους να κάνουν δουλειά.