ΦΑΓΗΤΟ

The food gang: Η μαγειρική ενώνει

Στα γυρίσματα μιας web σειράς, όπου πρωταγωνιστούν οι παρέες και οι γεύσεις.

Εννέα άνθρωποι, διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά με κοινό πάθος για τη μαγειρική δίνουν τα ραντεβού τους σε μια κουζίνα της NEFF και δημιουργούν τις δικές τους γεύσεις, μέσα από μία ξεχωριστή μαγειρική διαδικασία.

Χωρίς προκαθορισμένο σενάριο, με άφθονο κέφι και αυθορμητισμό, αλλά και με διάθεση να μοιραστούν προσωπικές ιστορίες, εντυπώσεις και αγαπημένα πιάτα, οι 9 πρωταγωνιστές αυτού του ξεχωριστού πρότζεκτ αφήνουν τους εαυτούς τους ελεύθερους να δημιουργήσουν.

 

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα cooking project, καθώς στο πυρήνα του βρίσκεται η αγάπη για το φαγητό σε δύο στάδια: όχι μόνο στο αποτέλεσμα, αλλά κυρίως στη διαδικασία. Μακριά από οποιαδήποτε έννοια “ανταγωνισμού”, οι 9 συμμετέχοντες -που ο κάθε ένας από αυτούς ξεχωρίζει στον δικό του επαγγελματικό χώρο- λειτουργούν ακριβώς όπως εμείς με την παρέα μας, όταν αποφασίζουμε πως σήμερα θα μαγειρέψουμε όλοι μαζί.

 

Ανεξάρτητα από το αν μας θεωρούμε ή όχι cooking lovers, η αλήθεια είναι πως τουλάχιστον στους περισσότερους από εμάς, μας αρέσει να ανακαλύπτουμε νέες γεύσεις ή εκτελέσεις και να τις προσαρμόζουμε πειραματιζόμενοι στην κουζίνα μας.

Παρακολουθώντας το The Food Gang, βλέπουμε ακριβώς αυτό: μια παρέα που τα μέλη της παίρνουν διαδοχικά, ο ένας μετά τον άλλον, τη θέση τους δίπλα στον chef Μιχάλη Νουρλόγλου και δημιουργούν με τη σειρά τους μια συνταγή που τους αντιπροσωπεύει.

 

Η κάθε συνταγή αντιστοιχεί και σε ένα επεισόδιο. Για την ίδια την εταιρία NEFF άλλωστε, μαγειρική δεν είναι απλά τα υλικά και η εκτέλεση της συνταγής, αλλά η ίδια η διαδικασία. Και μπορεί η σύγχρονη τάση να προστάζει ταχύτητα και επιτυχία, αν όμως κάνουμε ένα βήμα πίσω σκεπτόμενοι τι πραγματικά συμβολίζει η μαγειρική, τότε θα επικεντρωθούμε με τη σειρά μας στις ανθρώπινες σχέσεις και τη φροντίδα που αυτή συνεπάγεται.

 

O Πάνος Γεωργίου (Φωτογράφος), η Βασιλική Καρούνου (Αλχημίστρια γαστρονομίας), ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, (Hθοποιός), η Πέννυ Μπαλτατζή, (Τραγουδίστρια), η Μαρία Ναυπλιώτου (Ηθοποιός), ο  Δημήτρης Παπαζυμούρης (Food blogger), η Ορσαλία Παρθένη (Fashion designer) και ο Χρήστος Χωμενίδης (Συγγραφέας) αποτελούν τα μέλη αυτού του ξεχωριστούν Food Gang που δοκιμάζει, απολαμβάνει και τελικά εκφράζεται, αλλά και δένεται μέσα από τις συνταγές της.

Τα επεισόδια έχουν ήδη ξεκινήσει να ανεβαίνουν στο YouTube, στο κανάλι της NEFF, η οποία εδώ και 140 χρόνια πρωτοπορεί στη σύγχρονη κουζίνα, με κίνητρο το πάθος για το μαγείρεμα, ενώ ταυτόχρονα εξελίσσεται με δυναμική παρουσία και στο ψηφιακό περιβάλλον.