ΦΑΓΗΤΟ

The Italian Job: Ο Andrea Palombarini μας έφτιαξε καρμπονάρα και όχι μόνο

Περάσαμε το απόλυτο ιταλικό βράδυ με οικοδεσπότη τον αγαπημένο μας τρελάρα Ιταλό. Φάγαμε, ήπιαμε και είδαμε ιταλικό ποδόσφαιρο. Τι άλλο να θέλει κανείς από τη ζωή του;

Ξέρεις ποιο είναι το ωραιότερο στο σπίτι της 24MEDIA; Ότι κάθε φορά που επισκέπτεσαι γίνεται και κάτι διαφορετικό. Τη Δευτέρα μπορεί να πετύχεις το PopCode να βλέπει σειρές και την Τρίτη το Sport24.gr να παρακολουθεί ποδόσφαιρο, αλλά την Τετάρτη μπορεί να βρεις έναν Ιταλό στην κουζίνα να μαγειρεύει για εσένα ένα πεντανόστιμο φαγητό.

Κάποια πράγματα βέβαια σε αυτό το Σπίτι είναι έτσι πιο σταθερά. Όπως το ότι αν μπεις στην κουζίνα και στα ρουθούνια σου φτάσει η μυρωδιά φρεσκοψημένου καφέ, αυτό έρχεται σίγουρα από τη μηχανή espresso Caffè Vergnano που είναι τοποθετημένη σε στρατηγικό σημείο για κάθε έναν που θέλει εύκολα και γρήγορα να φτιάξει έναν καφέ για εκείνον ή τους καλεσμένους του. Αλλά θα επιστρέψουμε σε λίγο στον καφέ. Γιατί έχει προτεραιότητα ο Ιταλός.

 

Τον Andrea Palombarini τον γνωρίσαμε οι περισσότεροι από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις που κάνει εδώ και 2 δεκαετίες στην ελληνική τηλεόραση. Με την ξεχωριστή φωνή και τη φινέτσα που χαρακτηρίζει τους περισσότερους γνήσιους αντιπροσώπους της γείτονος χώρας, ο Andrea έγινε πολύ γρήγορα ένας από τους πλέον αγαπητούς Ιταλούς στη χώρα. Για εμάς στην 24MEDIA είναι τουλάχιστον τιμή και χαρά να βλέπουμε τον Andrea στα γραφεία μας κάθε απόγευμα πριν και μετά το μαγκαζίνο που κάνει καθημερινά 20:00 με 21:30 στον Sport24 Radio 103,3.

Μόνο που ένα από τα προηγούμενα βράδια, αντί μετά την εκπομπή να κατευθυνθεί στο δικό του σπίτι, βρέθηκε στο Σπίτι της 24MEDIA παρέα μου, να ετοιμάσει για εμένα και δύο εκλεκτούς προσκεκλημένους μία αυθεντική ιταλική βραδιά. Η ημέρα προσφερόταν άλλωστε μιας και το καμπιονάτο είχε αγωνιστική και ο Andrea μεγάλη όρεξη να μας φιλοξενήσει με δύο παραδοσιακές ιταλικές συνταγές και πολλή όρεξη για κουβέντα.

Δες τι έγινε στο #housetwentyfour εκείνο το βράδυ και συνεχίζουμε:

 

Βρήκα τον Andrea στην κουζίνα του Σπιτιού να ετοιμάζεται πυρετωδώς. Βασικά η τελευταία μου λέξη είναι λανθασμένη γιατί πιο πολύ άγχος είχα εγώ που θα τον βοηθούσα στο μαγείρεμα παρά εκείνος. Έβγαζε μια ηρεμία και μια σιγουριά πάνω από τα μαγειρικά μάτια σαν να ήταν χρόνια μάγειρας σε μια μικρή τρατορία.

 

Οι προετοιμασίες μας ξεκίνησαν από το γλυκό. Το μενού είχε το αγαπημένο όλων τιραμισού στην απόλυτα αυθεντική του συνταγή. Αυγά, ζάχαρη, κακάο και σαβαγιάρ βουτηγμένα στον πολύ αρωματικό Caffè Vergnano που ετοίμασε ο Andrea, αρχικά για να πιει στα γρήγορα έναν espresso και έπειτα για τις ανάγκες του γλυκού.

 

Ο Andrea γεννήθηκε στην Pescara, μία παραθαλλάσια κωμόπολη της Ιταλίας, 707 χιλιόμετρα από το Τορίνο, τη γενέτειρα της Caffè Vergnano. Αλλά ο καφές στην Ιταλία δεν γνωρίζει πόλεις και σύνορα. Είναι οικουμενικός και τον απολαμβάνουν σε κάθε γωνιά της χώρας με τον ίδιο μοναδικό τρόπο. Η μηχανή espresso της Caffè Vergnano μάλιστα δίνει και μια έτσι παραδοσιακή αίσθηση παρασκευής του αυθεντικού ιταλικού espresso. Και η γεύση; Meravigliosa που θα έλεγε κι ένας Ιταλός.

 

Η συνέχεια του μενού αφορούσε την αυθεντική καρμπονάρα. Με χοντροκομμένο guanciale, ζυμαρικά μαγειρεμένα al dente, παρμεζάνα και αυγό. Ευτυχώς οι Παντελής Βλαχόπουλος και Θέμης Καίσαρης ήρθαν στην ώρα τους και τα ζυμαρικά δεν περίμεναν ούτε λεπτό στο τηγάνι.

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν πέρασε και τόση ώρα μέχρι να εξαφανιστούν τα ζυμαρικά από τα πιάτα. Και οι πεινασμένοι καλεσμένοι ζητούσαν επίμονα το γλυκό. Ο Παντελής δήλωσε τη λατρεία του για το συγκεκριμένο γλυκό από τα χέρια του Andrea ενώ ο Θέμης ανέλαβε να εντυπωσιάσει το κουαρτέτο με τις γνώσεις ιταλικών του όσον αφορά το ποδόσφαιρο.

 

Ένα δείπνο στην Ιταλία όπως και στην Ελλάδα κλείνει με έναν ωραίο αρωματικό καφέ. Η Caffè Vergnano έχει μάλιστα επιλογές για να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό. Cremoso για τον Andrea, Intenso για τον Παντελή και τον Θέμη που θα επέστρεφαν μετά στο γραφείο, Arabica για εμένα για τη μακρά επίγευσή του.

Η Caffè Vergnano έδωσε γεύση και ιταλική ποιότητα σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Από την προετοιμασία στην κουζίνα της 24MEDIA μέχρι την απόλαυση και την χαλάρωση στο σαλόνι μας, με την μπάλα στην τηλεόραση να περνά αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα.

 

Απόφαση για το ποια θα είναι η βασίλισσα του καμπιονάτο τη φετινή σεζόν δεν βγάλαμε. Λες να πρέπει να ξαναφωνάξουμε τον Andrea να μας μαγειρέψει;