ΦΑΓΗΤΟ

Το 7 Food Sins είναι ο παράδεισος της γαστρονομικής αμαρτίας

Αν είναι το -εξαίσιο- φαγητό είναι αμαρτία, θα βγω να το φωνάξω με λατρεία. Αυτή η gastropub στην Πλάκα έχει τα πάντα για να σε κάνει αμαρτωλό.

Από τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα που γνωρίζουμε αυτό που έχει σχέση με το φαγητό είναι η λαιμαργία και δαίμονας του είναι ο Βελζεβούλ. Τα 7 γαστρονομικά αμαρτήματα κατοικοεδρεύουν όλα στο “7 Food Sins” και ο δαίμονας τους κρύβεται στην κουζίνα αυτής της gastropub-έκπληξη στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό το μαγαζί δεν μοιάζει με τα άλλα της περιοχής και έχει σκοπό να σου προκαλεί εκρήξεις στο μυαλό σε όλα τα επίπεδα. Και το πετυχαίνει με ότι κι αν σου προσφέρει.

 

Αυτή η αμαρτωλή gastropub βρίσκεται σε ένα σημείο που έχεις περάσει άπειρες φορές αλλά παίζει να μην έχεις κάτσει ποτέ. Στο σημείο της πλάκας που δεσπόζει το Cine Paris βρίσκεται η πλατεία Φιλόμουσου εταιρείας η οποία είναι γεμάτη με αυτές τις ταβέρνες που προτείνουμε στους τουρίστες να μην πάνε. Εκείνες οι ταβέρνες που οι σερβιτόροι σου λένε “mousaka” και “greek salad” γιατί σε πέρασαν για τουρίστα. Ε, το 7 Food Sins δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Είναι μοναδικό, καινοτόμο, σαγηνευτικό σε γεύσεις και αισθητική και προσφέρει πιάτα γαστρονομικής τελειότητας με χαρακτήρα ευρωπαϊκής και χαλαρής pub.

 

Όλα τα παραπάνω σαν περιγραφές ίσως αρκούσαν για να σε πείσουν να το επισκεφτείς, όμως εγώ θα συνεχίσω. Θα συνεχίσω για να καταλάβεις πόσο μου πήρε το μυαλό αυτό το μαγαζί και πόσο ανεπιτήδευτα θα το κάνει και σε σένα μόλις πας. Άνοιξε τις πρώτες μέρες του Αυγούστου σε ένα ιστορικό κτήριο της Αθήνας. Χρονολογείται από το 1890 και “σκάει” μπροστά σου επιβλητικό μόλις φτάσεις απ’ έξω αλλά και μέσα με την ιστορία να κρύβεται σε κάθε του γωνιά. Είναι ένας χώρος με αυτόνομα δωμάτια που κάθε ένα έχει την χάρη του αλλά όλα συνδέονται αρμονικά και αμαρτωλά.

 

Ανοιχτό από το πρωί για να πιείς τον καφέ σου ή να τσιμπήσεις κάτι. Αν αρχίσουμε δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Η Ceasar Revolution κάνει πραγματική επανάσταση, όπως και το εκπληκτικό του Croque Monsieur που συνιστά ιδανική επιλογή για το πρωινό σου. Αν έχεις πάει σε pub στην Αγγλία ξέρεις ότι από τέτοιου είδους μαγαζί δεν μπορεί να λείπει η Shepherd’s Pie. Στις 18:00 o κατάλογος αλλάζει και γίνεται λίγο πιο βραδινός. Το CSI Athens με καπνιστό σολωμό πρέπει να υπάρχει πάντα στο μυαλό σου όπως και το Pork No Bone που λιώνει στο στόμα σου. 

 

Τα δύο πιάτα για τα οποία μιλάνε όλοι είναι το Crunchy Mousaka και το Inside Out Souvlaki. Το πρώτο μπορεί να ακούγεται σαν μουσακάς αλλά δεν είναι. Βασικά δεν μοιάζει με μουσακά αλλά η γεύση του είναι απίστευτη. Το δεύτερο μπορεί να σε αποτρελάνει τελείως. Είναι ένα σουβλάκι αλλιώτικο από τα άλλα. Όταν έρχεται μπροστά σου μοιάζει με σουβλάκι αλλά τον ρόλο της πίτας τον παίζει ένα πάνλεπτο και πεντανόστιμο φιλέτο. Μέσα θα βρεις stick πατάτας και λαχανικών και μια δροσερή sauce που δένει τα πάντα τέλεια. Όλα αυτά τα τέλεια τα έχει επιμεληθεί ο Τάσος Στεφάτος και μάγειρας του μαγαζιού Κώστας Χρόνης.

Στο 7 Food Sins δεν έρχεσαι όμως μόνο για το φαγητό. Μόλις έρθει μπροστά σου η καρτέλα με τις μπύρες θα μπερδευτείς και θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ψαγμένη pub στο Belfast. Κι όμως είσαι στην Πλάκα και μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 50 ετικέτες μπύρας. Σε βαρέλι θα βρεις την εξαίσια και πάνω από όλα ελληνική Voreia από τις Σέρρες, σε όλες της τις παραλλαγές. Εκτός από μπύρες ποικιλία υπάρχει και στο κρασί με 28 ετικέτες ενώ αν είσαι πιο μοντέρνος μπορείς να διαλέξεις κάποιο Cocktail από τον κατάλογο που επιμελήθηκε ο Αντώνης Σανιανός. Εμείς προτείνουμε το Hamlet με gin, λεμόνι, cherry, blackberry και rose lemonade.

 

Επειδή όλα αυτά μοιάζουν γαστρονομικά υπέροχα αλλά οικονομικά απλησίαστα θα σε ενημερώσω ότι το 7 Food Sins κάθε άλλο παρά απρόσιτο είναι. Τα πιάτα του κυμαίνονται σε έναν μέσο όρο 7-8 ευρώ, στις μπύρες το ποτήρι ξεκινάει από 3,5 και φτάνει μέχρι αρκετά ψηλά, ενώ τα cocktail του είναι στα 8,5 ευρώ.

 

Δεν ξέρω αν όλα αυτά σου φαίνονται διαβολικά. Δεν ξέρω αν σου μοιάζει για ένα μαγαζί που είναι αμαρτωλά σχεδιασμένο να σου πάρει τα μυαλά. Αν έχεις πάντως τέτοιες υποψίες να ξέρεις ότι αληθεύουν και με το παραπάνω για το 7 Food Sins.

7 Food Sins Φιλόμουσου Εταιρείας 1, Πλάκα facebook | foursquare | site