Το καλύτερο σάντουιτς θα το φας στο Guarantee. Kαι αυτό είναι εγγύηση

Μιλήσαμε με τον κύριο Γιάννη και μας εξήγησε πως είναι να φτιάχνεις επί 26 χρόνια σάντουιτς. Το καλύτερο σάντουιτς, μην ξεχνιόμαστε
SHARES

Στρίβω από την Συγγρού και βρίσκω την Βείκου. Περπατάω προς τα κάτω και φτάνω στον αριθμό 41. Guarantee γράφει η ταμπέλα με το κέρας που ξεχύνονται φρούτα και λαχανικά και το έτος που ξεκίνησε το μαγαζί. 1988. Εδώ και 26 χρόνια αυτό το μαγαζί στο Κουκάκι φτιάχνει τα καλύτερα σάντουιτς της πόλης και αυτό δεν είναι υπερβολή.

Βλέποντας την ταμπέλα θυμήθηκα την πρώτη φορά που είχα έρθει πριν δυο χρόνια. Με έχει πρήξει ο Δημήτρης να έρθω να δοκιμάσω τα μπιφτεκάκια της Χαρούλας. “Είμαι λίγος να μιλήσω για αυτά. 4 χρόνια με τάιζαν και τους αγαπώ. Είναι ότι καλύτερο έχω φάει”, μου είχε πει και μόνο τα κλάματα δεν έβαλε. Τον εμπιστεύομαι τον Δημήτρη. Μοντέρ είναι, γούστο έχει, καλό παιδί, ας πάω. Και μόλις μπήκα, είδα ανθρώπους με χαμόγελο, φτιάξαμε μαζί το σάντουιτς που θα έτρωγα και όταν δοκίμασα κατάλαβα τον λόγο που ο Δημήτρης έκανε έτσι.

 

Σήμερα πήγα αργά στο μαγαζί για να μιλήσω με τον κύριο Γιάννη. Εκείνος πίσω από τον πάγκο εγώ σε μία καρέκλα δίπλα στον “έφηβο του Μαραθώνα” ενώ η κυρία Χαρούλα ετοίμαζε το μαγαζί για την επόμενη μέρα. “Εγώ ναυτικός ήμουν. 8 χρόνια στα καράβια και την αγαπούσα την θάλασσα. Είχα τρέλα. Όνειρό μου, από όταν ήμουν στο χωριό ήταν να φτάσω με καράβι στην Αλάσκα. Και ακόμα την αγαπώ. Δεν πληγώθηκα από την θάλασσα αλλά το 88 κάτι σαν καμπανάκι χτύπησε μέσα μου και είπε ότι πρέπει να βρω δουλειά στεριανή. Να κάνω οικογένεια”.

Κάπως έτσι το 1988 περνάει με την γυναίκα του από τον ίδιο ακριβώς χώρο  που βρισκόμαστε σήμερα. Ήταν από τότε σαντουιτσάδικο και μάλιστα ενός συναδέλφου του. Είχε μόνο δεκατρία υλικά και δεν πήγαινε πολύ καλά. “Είχαμε ξεμπαρκάρει μαζί, τον είδα ένα μεσημέρι και το βράδυ μου καρφώθηκε η ιδέα. Την επόμενη ήρθα στο μαγαζί και του λέω θα το πάρω και κάπως έτσι ξεκίνησα”.

 

“Δεν ήξερα τίποτα από σάντουιτς. Να φανταστείς πριν ξεκινήσω, αγόρασα ένα σάντουιτς από ένα άλλο μαγαζι και το άνοιξα για να δω πως μπαίνουν τα υλικά”. Σήμερα μπαίνεις στο μαγαζί και βλέπεις τεράστια ποικιλία υλικών. Γαλλικά τυριά, προσούτο, περιέργες μουστάρδες που σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε gourmet εστιατόριο. “Είχα πάντα το μικρόβιο να βελτιώνομαι και πάντα είχα το μυαλό μου ανοιχτό. Συντελεστές του μαγαζιού αυτά τα 26 χρόνια είμαστε εμείς και οι πελάτες. “Εκμεταλλέυομαι” τους πελάτες και πάντα ακούω τι έχουν να μου προτείνουν. Το ψάχνω, το δοκιμάζω και αν μου αρέσει το προτείνω και εγώ”.

 

Σήμερα έχει φτάσει να διαθέτει γύρω στα 150 υλικά. Τυριά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλαντικά που κόβονται την ώρα που παραγγέλνει ο πελάτης, αλλά και υλικά φρέσκα-χειροποίητα. Μπιφτέκια, roast beef, σολωμός μαριναρισμένος, ψητά λαχανικά. Όλα φτιάχνονται μέσα στο μαγαζί. Διαθέτει ψωμάκια για σάντουιτς με ζέα, δηλαδή χωρίς γλουτένη. Ακόμα και η μαγιονέζα του είναι χειροποίητη και την κάνει μόνος του. “Δεν ξέρω τα πάντα για το σάντουιτς, αλλά ξέρω αρκετά. Αυτό όμως που με ενδιαφέρει είναι να φύγει ο πελάτης ευχαριστημένος από το μαγαζί. Τότε παίρνω και εγώ χαρά”.

Το επόμενο του project είναι οι χυμοί. Φρέσκοι χυμοί με συνδυασμούς που περιέχουν φρούτα και λαχανικά. “Οι χυμοί είναι το μέλλον. Μ’ αρέσουν, είναι κάτι χαρούμενο. Κάνω συνδυασμούς, φτιάχνω ντεκόρ. Άσε που είναι και πιο καθαροί από το σάντουιτς. Το best seller είναι χυμός με σπανάκι, μήλο και τζίντζερ. Έχει ένα υπέροχο πράσινο χρώμα, πιπεράτη γεύση και σε όποιον τον έχω προτείνει τον ζητάει συνέχεια”.

 

Όσο μιλάγαμε πέρναγε ο κόσμος, χαιρέταγε και θυμήθηκα αυτό που μου είχε πει ο Δημήτρης. “¨Όταν πας να μου τους φιλήσεις και να τους πεις πως τους αγαπώ”. Είναι τρομερή η σχέση που έχει καταφέρει να δημιουργήσει ο κύριος Γιάννης με τους πελάτες του. “Μ’ αρέσει να έχω προσωπική επαφή με τους πελάτες. Να μιλάμε όσο του φτιάχνω το σάντουιτς. Αυτό είναι ένεση για μένα και παρ’ όλου που είμαι τόσες ώρες εδώ, δεν κουράζομαι. Δεν έχω κουραστεί καθόλου τόσα χρόνια. Νιώθω ότι άνοιξα εχθές”.

 

Φεύγω, ρίχνω μια ματιά στο σαντουιτσάδικο και καταλαβαίνω ότι ένα μαγαζί δεν το κάνει η εμφάνιση αλλά οι άνθρωποι. Ο κύριος Γιάννης έχει καταφέρει με το μεράκι του και την αγάπη του να δημιουργήσει το καλύτερο σαντουιτσάδικο της Αθήνας. “Ποικιλία-ποιότητα-εξυπηρέτηση. Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας μας”. Και όντως, εκτός από την τρομερή αίσθηση που θα σου δώσει η πρώτη μπουκιά του, έχεις ευχαριστηθεί νωρίτερα από την διαδικασία επιλογής υλικών και παρασκευής του από αυτόν τον άνθρωπο. 

Guarantee Βεΐκου 41, Κουκάκι, 210 9226.924  Δευτέρα-Σάββατο 9.00-17.00

Share
 

24Media Network

LIVE: Μάντσεστερ Σίτι - Έβερτον

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Έβερτον και η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη για την ομάδα του Γκουαρδιόλα ώστε να επιστρέψει στην κορυφή της Premier League.

Η φανέλα με το νούμερο που φορούσα όταν ήμουν μικρός

Το νούμερο στο πίσω μέρος της φανέλας δεν είναι απλά για να ξεχωρίζουν όσοι παίζουν ποδόσφαιρο και μία τυχαία επιλογή. Για τους περισσότερους σημαίνει πολλά και 8+1 δημοσιογράφοι βγάζουν τα εσώψυχα τους και αποκαλύπτουν ποιο νούμερο κουβάλησαν στα νιάτα τους, όταν έπαιζαν ποδόσφαιρο (ή έστω προσπαθούσαν).

 
Gift Calendar 2018
PROMO
Social Man