SHUTTERSTOCK
ΦΑΓΗΤΟ

Το μυστικό συστατικό που θα απογειώσει την τονοσαλάτα σου

Ένα συστατικό που δεν περνάει καν από το μυαλό σου μπορεί να δώσει έξτρα νοστιμιά στο γεύμα σου.

Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας γεύματα, ειδικά στους χώρους εργασίας, όπου θέλουμε κάτι υγιεινό, εύκολο και γρήγορο. Μια τονοσαλάτα, άλλωστε, μπορεί να φτιάξει ο καθένας μας στο σπίτι, δίχως να έχει ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες.

Πρέπει να παραδεχτούμε, όμως, ότι δεν είναι κι από τα πιο γευστικά φαγητά στον κόσμο. Όσο μαρούλι, ντομάτα ή κρουτόν και να βάλεις. Δεν είναι λίγοι αυτοί που βρίσκουν τον τόνο κάπως άγευστο και αυτό είναι απόλυτα λογικό.

Μπορεί να ακουστεί κάπως παράξενο, αλλά υπάρχει ένα μυστικό συστατικό που αν χρησιμοποιήσεις στην τονοσαλάτα του, μπορεί να ανέβει αρκετά γευστικά επίπεδα. Σύμφωνα με το ‘Mashed’, αυτό το συστατικό δεν είναι άλλο από τη ζάχαρη.

Μα ζάχαρη και ψάρι; Είναι δυνατόν; Κι όμως. Μισή κουταλιά ζάχαρη στην τονοσαλάτα μπορεί να κάνει θαύματα, νοστιμίζοντας αρκετά τον ουδέτερο γευστικά τόνο. Μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένο στην Ευρώπη, ωστόσο πολλές ασιατικές συνταγές με τόνο ή σολομό συμπεριλαμβάνουν και λίγη ζάχαρη.

Ακόμη να πειστείς για το θαύμα μπορείς να κάνει η ζάχαρη στην τονοσαλάτα σου; Την επόμενη φορά που θα την ετοιμάσεις, δοκίμασέ το και στην πρώτη μπουκιά θα αναθεωρήσεις. Εγγυημένο.

 

(Κεντρική φωτογραφία: Unsplash)