ΦΑΓΗΤΟ

Το πιο νόστιμο breakfast sandwich με παστράμι και σπιτικές πίκλες

Αυτό το breakfast sandwich δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Τα breakfast sandwiches (τα τρως κυρίως για brunch ή όταν έχεις μια “γερή” λιγούρα) είναι τα αγαπημένα μας. Όχι μόνο γιατί μπορούν να εξαφανίσουν κάθε αίσθημα πείνας αμέσως, αλλά κυρίως επειδή είναι τόσες πολλές οι παραλλαγές που μπορείς να βρεις και να φτιάξεις, με αποτέλεσμα να μην τα βαριέσαι ποτέ.

Βάζεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου, μπορείς να το φτιάξεις είτε απλό είτε λίγο πιο ιδιαίτερο, ανάλογα πάντα με τις γεύσεις και το γούστο σου και σε χορταίνει τόσο όσο χρειάζεται.

Ο σεφ Αλμπέρτο Σιμιλλίδης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να βρει αυτό που χρειαζόμαστε. Και το βρήκε. Μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε το πιο απολαυστικό breakfast sandwich με παστράμι, σπιτικές πίκλες, αγγούρι και άγρια ρόκα. Το συνοδεύεις με μια ΑΛΦΑ χωρίς αλκοόλ που διατηρεί τη γεύση και τα φυσικά αρώματα μίας αληθινής lager, χωρίς, όμως, να περιέχει αλκοόλ και είσαι έτοιμος.

Απλή συνταγή, το μόνο που χρειάζεται στην ουσία είναι η συναρμολόγηση;

Έτοιμος; Φύγαμε για την κουζίνα!

Breakfast sandwich με παστράμι, σπιτικές πίκλες αγγούρι και άγρια ρόκα

Μερίδες: 1

Υλικά:

  • 2φέτες ψωμί dinkel ή πολύσπορο
  • 100γρ παστράμι σε φέτες
  • Λίγα φύλλα άγριας ρόκας

Σως μέλι- μουστάρδα:

  • 100γρ μουστάρδα
  • 100γρ μέλι
  • 10γρ μουστάρδα ολικής αλέσεως

Σπιτικές πίκλες:

  • 100γρ λευκό ξύδι
  • 150γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
  • Αλάτι- πιπέρι

Διαδικασία:

Για τις πίκλες:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και το ξύδι. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το αγγούρι, αλάτι και πιπέρι. Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο μέχρι και ένα μήνα.

Για τη σως:

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, αν επιθυμούμε μπορούμε να προσθέσουμε και 50γρ μαγιονέζα για πιο κρεμώδη υφή

Σύνθεση:

Απλώνουμε στο ψωμί τη σως μέλι μουστάρδα.

 

Στη συνέχεια τις λεπτές φέτες από το σπιτικό αγγούρι τουρσί, το παστράμι & τέλος τη ρόκα.

Απολαμβάνουμε με ένα μεγάλο ποτήρι μπύρα ΑΛΦΑ χωρίς αλκοόλ.

Καλή όρεξη!