ΦΑΓΗΤΟ

Το σάντουιτς σε κάθε του μορφή είναι ο βασιλιάς του Μουντομπάσκετ

Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη τη μπάλα και ας ασχοληθούμε με το στομάχι μας. Από εκεί άλλωστε περνά ο δρόμος για την κορυφή.

Ας ξεκινήσουμε με μία παραδοχή. Ανήκω σε μία κάστα ανθρώπων που λατρεύουν το σάντουιτς σαν Θεό. Για την ακρίβεια λατρεύω οτιδήποτε μπορεί να ματσαριστεί με ψωμί και να γίνει μία λαχταριστή μπουκιά για να ευχαριστήσεις πρώτα το μάτι και μετά τον ουρανίσκο σου. Τα μόνα που χρειάζεσαι είναι να έχεις όρεξη να φας και να δημιουργήσεις, φαντασία για να φτιάξεις τους δικούς σου μοναδικούς συνδυασμούς αλλά και την σωστή βάση. Τα ψωμιά Κατσέλης, στις διαφορετικές εκδοχές τους, που θα απογειώσουν κάθε μικρή ή μεγάλη σου δημιουργία.

Αν ρωτάς εμένα, θα βρω δύσκολα ένα φαγητό ή ένα υλικό το οποίο δεν θα μπορούσες να το ματσάρεις εύκολα σε ένα γευστικό σάντουιτς. Από τα πιο απλά στα πιο μερακλίδικα. Έχεις ένα μυρωδάτο καπνιστό ζαμπόν; Πας σε απλούς συνδυασμούς με ένα ωραίο τυρί, μαρούλι, μαγιονέζα. Έχεις κοτόπουλο πανέ; Σωτάρεις λίγο μπέικον, βάζεις λίγο cheddar και μερικά καραμελωμένα κρεμμύδια και έγινες. Έχεις σύκα που είναι και της εποχής; Τα συνδυάζεις με λίγη ρικότα και ένα καλό σαλάμι αέρος και έχεις έναν μαγικό συνδυασμό.

 

Πολλές φορές οι άνθρωποι εγκλωβιζόμαστε στις αγαπημένες μας γεύσεις, τα υλικά που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε. Από τη μία αυτός είναι ο δρόμος της σιγουριάς και της ασφάλειας γιατί με το στομάχι μας δεν παίζουμε. Σε αυτό το Μουντομπάσκετ όμως, σε θέλουμε πιο προκλητικό, πιο έτοιμο για γευστικές περιπέτειες. Γι’ αυτό και παρέα με τον σεφ Βασίλη Σπόρο, ετοιμάσαμε μερικές συνταγές για τα πρώτα παιχνίδια της Εθνικής μας ομάδας. Για να πάρεις κι εσύ μερικές ιδέες εμπνευσμένες από τις χώρες που αντιμετωπίζει η Εθνική μας αλλά και από τα προϊόντα του τόπου μας.

Έτσι, για το πρώτο μας παιχνίδι, αυτό με το Μαυροβούνιο, ετοιμάσαμε σάντουιτς με προσούτο και κατσικίσιο τυρί σε αφράτο και μυρωδάτο ψωμί sandwich Κατσέλης. Κι αυτό, παίζει αντίπαλο με ένα club sandwich που στήσαμε μέσα σε 3 φέτες ψωμί τοστ XXL Κατσέλης, με καγιανά και σαλάμι αέρος.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Ακολουθούν όμως δύο παιχνίδια με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον, για τα οποία παίξαμε μεγάλη μπάλα με τα ψωμιά Κατσέλης και ετοιμάσαμε τα πιο νόστιμα πιάτα που θα σου κρατήσουν συντροφιά την ώρα που παρακολουθείς την προσπάθεια της επίσημης αγαπημένης. Μείνετε συντονισμένοι στον “γείτονα” Contra.gr για τις γευστικές προτάσεις μας για τα παιχνίδια με τη Νέα Ζηλανδία και τη Βραζιλία.

Προσοχή: Φωτογραφίες-spoiler!

Δεν είναι ανάγκη να ακολουθήσεις κατά γράμμα τις συνταγές μας. Εξάλλου, το τι θα βάλεις ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί εξαρτάται από τα υλικά που θα έχεις στο ψυγείο σου αλλά και εκείνα που θα προμηθευτείς για να τη βγάλεις σε αυτό το Μουντομπάσκετ. Επειδή η Εθνική μας παίζει κατά κύριο λόγο μεσημεριανές ώρες, εμείς γεμίσαμε το ψυγείο μας με υλικά και είμαστε έτοιμοι να δοκιμάζουμε καθημερινά διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς ανάλογα τα κέφια και την όρεξη της κάθε ημέρας.

 

Το σάντουιτς είναι δικαιωματικά ο βασιλιάς αυτού του Μουντομπάσκετ. Γιατί είναι γρήγορο, είναι όσο εύκολο θες εσύ να είναι και είναι ιδανικό για μακρά παρακολούθηση. Ένα XXL τοστ με τον πρώτο αγώνα της ημέρας; Ένα χορταστικό burger το μεσημέρι με τον επόμενο αγώνα. Όλες οι επιλογές στο πιάτο σου και η Εθνική, ελπίζουμε, όσο το δυνατόν ψηλότερα.