Φωτογραφίες: Oneman.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson
ΦΑΓΗΤΟ

Τα (όντως) καλύτερα street food της Βεάκη

Kατεβήκαμε την οδό Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι και φάγαμε σουβλάκι, σούσι, μπέργκερ και μια κρέπα με ιστορία.

Κάθε Πέμπτη -εκτός από την προηγούμενη και ίσως και κάποια επόμενη Πέμπτη- θα παίρνουμε και από έναν δρόμο της Αθήνας και των Περιχώρων και θα δοκιμάζουμε τα καλύτερα φαγητά του. Την προπροηγούμενη εβδομάδα επισκεφτήκαμε την οδό Αθηναΐδος και φάγαμε σουβλάκι, μπέργκερ και φωλιά καταϊφιού.

Σειρά η Αιμιλίου Βεάκη, ένας κεντρικός δρόμος του Περιστερίου, που θυμίζει και λίγο πεζόδρομο, και που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην περιοχή, προσελκύοντας foodies από όλες τις περιοχές.

Bull House

Η ιδέα: Το Bull House άνοιξε πριν από πέντε χρόνια στην αρχή της Αιμιλίου Βεάκη ήταν ένα από τα πρώτα μαγαζιά που σήμαναν την ανάπτυξή της, και πλέον είναι το αγαπημένο μπέργκερ των Περιστεριωτών. Τα πλούσια μπέργκερ του καταλόγου είναι φτιαγμένα από φρέσκα υλικά κάθε μέρα και οι σος είναι χειροποίητες.

Τι να φας: Φυσικά το signature ομώνυμο Bull House Burger, ό,τι όμως και να πάρεις από τον κατάλογο θα σε συναρπάσει.

Πού και πότε: Αιμιλίου Βεάκη 11, Δευτέρα με Πέμπτη και Κυριακή 13:00-01:00, Παρασκευή και Σάββατο 13:00-02:30

Δικτυώσου: Facebook, Instagram

Yuzu

Ποιον θα βρεις: Η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το ιαπωνικό Yuzu είναι η ίδια ομάδα που έχει και το La Casa Azul, επίσης στέκι του Περιστερίου, αλλά με μεξικάνικο φαγητό.

Η ιδέα: To yuzu είναι ένα ιαπωνικό ξινόπικρο φρούτο τύπου νεράντζι. Έχει πολύ βιταμίνη C και χρησιμοποιείται ως superfood στην Ιαπωνία όπως εμείς χρησιμοποιούμε την τρούφα. Η ομάδα του yuzu ήθελε να φέρει το σούσι στο Περιστέρι, κάτι που πριν από 4 χρόνια που άνοιξε το μαγαζί, ήταν μεγάλο ρίσκο. Γι’ αυτό τον λόγο και θέλησαν να κάνουν έναν πιο ζεστό χώρο από τα ό,τι μας έχουν συνηθίσει τα μίνιμαλ σουσάδικα.

 

Τι να φας: Ο κατάλογος είναι πάρα πολύ εντυπωσιακός και οι γεύσεις που συναντάς δεν είναι μόνο αυτές που ξέρεις, αλλά και πιο πειραγμένες. Όπως το Retro Sunset με καβούρι tempura, που λατρέψαμε εμείς. Μπορείς επίσης να πιεις τον χυμό yuzu, που είναι μες στη βιταμίνη, για να γευτείς και το φρούτο που έδωσε το όνομά του στο μαγαζί. Ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες ο κατάλογος θα διαθέτει και σούπα ράμεν.

Πού και πότε: Αιμίλιου Βεάκη 18, Δευτέρα με Κυριακή 13:00-01:00

Δικτυώσου: Facebook, Instagram

Σοκολάτα Μπισκότο

Η κρεπερί Σοκολάτα Μπισκότο είναι και το καμάρι της Βεάκη, αφού αριθμεί 25 χρόνια λειτουργίας. Το πρώτο μαγαζί, που κατάλαβε τη γευστική δυναμική του δρόμου, έχει σερβίρει κρέπες σε όλο το Περιστέρι, ενώ κάθε τόσο προσθέτει και νέες κολασμένες γεύσεις στον κατάλογό του.

 

Τι να φας: Εμείς πήραμε κρέπα με πραλίνα φράουλας και φράουλες, αλλά μπορείς να διαλέξεις άπειρους συνδυασμούς γλυκούς και αλμυρούς.

Πού και πότε: Αιμιλίου Βεάκη 26, Δευτέρα με Παρασκευή 8:00- 2:00, Σάββατο 8:00 – 4:00, Κυριακή 18:00 – 2:00

Δικτυώσου: Facebook, Instagram

Ψήνεσαι?

Ποιον θα βρεις: Ο Σωκράτης και ο Κώστας άνοιξαν το Ψήνεσαι στη Βεάκη, το 2014. Εμείς βρήκαμε τον Κώστα, γιατί όπως μας είπε ο Σωκράτης είχε πάει να μαζέψει ελιές.

Η ιδέα: Όπως λένε και στον κατάλογο ήθελαν ο Κώστας και ο Σωκράτης ήθελαν να προσφερουν σουβλάκι “νόστιμο , καθαρό , φτιαγμένο με τα καλύτερα υλικά για να ταΐζουμε εμάς, τους φίλους μας και την οικογένειά μας”.

 

Τι να φας: Το μαγαζί προσφέρει σε τυλιχτό από μπριζολάκι χοιρινό μέχρι κεμπάμπ, λουκάνικο, μπιφτέκι γαλοπούλας, κοτόπουλο φιλέτο και φαλάφελ και είναι όλα υπέροχα. Η επιτυχία του μαγαζιού όμως φαίνεται στα δύσκολα, βλέπε καλαμάκι κοτόπουλο, το οποίο είναι ίσως από τα πιο ζουμερά που έχεις φάει ποτέ σου.

Πού και πότε: Αιμιλίου Βεάκη 36, Δευτέρα με Κυριακή 12:00-02:00

Δικτυώσου: Facebook, Instagram

Mind the Cup

Ποιον θα βρεις: Μιλήσαμε με τον Χρήστο, έναν από τους ιδιοκτήτες του Mind the Cup, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το 2012 και μόνο για καφέ. Σε λίγο χρονικό διάστημα μπήκε στα καλύτερα καφέ της Ευρώπης για την ποικιλία του και πλέον τη διανέμει και σε άλλα μαγαζιά της Αθήνας. Από τον Αύγουστο του 2019 άνοιξε και για φαγητό.

Η ιδέα: Ο Χρήστος είχε περάσει κάποιες μέρες στο Λονδίνο και του είχε μείνει στο μυαλό η φράση “mind the gap” από το μετρό. Γυρνώντας εδώ και ενώ πήγαινε μια βόλτα με το μηχανάκι του, επαναλάμβανε τη φράση και έτσι σκέφτηκε το λογοπαίγνιο, για την ονομασία του καφέ. Όπως μας είπε, η ομάδα είναι γενικά φαν των λογοπαιγνίων, αφού είναι οι ίδιοι που βρίσκονται και πίσω από το κοκτεϊλάδικο Peek Α Bloom στο Μοναστηράκι.

 

Τι να φας:  Είναι γνωστό για την πραγματικά υπέροχη πίτσα του, αφού έχει δικό του ξυλόφουρνο. Εμείς δοκιμάσαμε τη σέλφι πίτσα με το philadelphia. Επιπλέον καθημερινά φτιάχνονται χειροποίητες πίτες. Εκεί όμως που παραδοθήκαμε ήταν όταν γευτήκαμε το σάντουιτς με σπιτικό ψωμί. Διαλέξαμε εκείνο με το αβοκάντο, σημασία όμως δεν έχουν τόσο τα υλικά που περιέχονται (έχει τρεις επιλογές να διαλέξεις), αλλά το ψωμί στο οποίο περικλείονται. Ζυμωμένο με δική τους συνταγή και σούπερ αφράτο, ήταν ίσως το καλύτερο ψωμί που έχουμε δοκιμάσει σε σάντουιτς.

Πού και πότε: Αιμιλίου Βεάκη  29, Δευτέρα με Πέμπτη 8:00-02:00, Παρασκευή και Σάββατο 8:00-03:00, Κυριακή 9:00-02:00

Δικτυώσου: Facebook, Instagram

Wokmaster X

Οι ασιατικές γεύσεις έχουν πάρει τα πάνω τους στη Βεάκη και το Wokmaster X είναι ένας από τους λόγους.

 

Τι να φας:  Ο κατάλογος προσφέρει γνωστές και αγαπημένες ταϊλανδέζικες συνταγές, όπως το pad thai με κοτόπουλο, που διαλέξαμε εμείς. Μπορείς όμως να κάνεις και το δικό σου combo επιλέγοντας για βάση το ρύζι ή τα noodles και προσθέτοντας ό,τι υλικό σου αρέσει. Αν δεν το πάρεις στο χέρι, αλλά κάτσεις στο μαγαζί, μην πάρεις κάτι άλλο εκτός από Jasmine rise in pineapple, το οποίο σερβίρεται πάνω σε μισό ανανά.

Πού και πότε: Αιμιλίου Βεάκη  33, Δευτέρα με Κυριακή 12:00-02:00

Δικτυώσου: Facebook, Instagram

Green House

Ποιον θα βρεις: Η Γωγώ, ο σύζυγός της, ο αδελφός της και η μαμά τους, Όλγα, άνοιξαν το Green House πριν 8 μήνες.

Η ιδέα: Ηοuse επειδή η επιχείρηση είναι οικογενειακή και Green επειδή είναι το αγαπημένο χρώμα της Γωγώς, αλλά και η φιλοσοφία του μαγαζιού.

Τι να φας: Νόστιμοι και υγιεινοί και θρεπτικοί και όλα τα καλά χυμοί. Εμείς διαλέξαμε τον πορτοκάλι, φράουλα, γιαούρτι και μέλι, αλλά ο κατάλογος έχει πολλές επιλογές για να διαλέξεις, ενώ μπορείς και εσύ να συνδυάσεις ό,τι φρούτο θες. Το μαγαζί έχει επίσης πολλά ακόμα υγιεινά σνακς, η σπεσιαλιτέ όμως είναι η χειροποίητη τυρόπιτα της κας Όλγας.

Πού και πότε: Αιμιλίου Βεάκη 46, Δευτέρα με Παρασκευή 8:00-20:00,  Σάββατο 8:00-18:00, Κυριακή κλειστά.

Δικτυώσου: Instagram

*Φωτογραφίες: Oneman.gr / Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson