ΦΑΓΗΤΟ

Υπάρχει επιστροφή μετά το παγωτό μαγιονέζα;

Ένα παγωτατζίδικο στη Σκωτία παρασκεύασε μια γεύση που διχάζει.

Ένα ερώτημα το οποίο σίγουρα δεν είχες ξεκινώντας τη μέρα σου είναι το αν θα μπορούσες να συνυπάρξεις αρμονικά σε έναν κόσμο που το παγωτό με γεύση μαγιονέζα θα ήταν πράγματι μια επιλογή για να χωρέσεις στο χωνάκι ή στο κυπελλάκι σου.

Το Ice Falkirk, ένα μέχρι πρότινος άσημο παγωτατζίδικο με σπεσιαλιτέ το dark fruit ice cream, λάνσαρε ένα παγωτό με βάση τη μαγιονέζα Hellmann’s και προκάλεσε έντονο διχασμό στους χρήστες των social media, που έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα απ’ όλους, το να κρίνουν δηλαδή χωρίς να γνωρίζουν από πρώτο χέρι, ή στην προκειμένη περίπτωση, χωρίς να έχουν δοκιμάσει.

Κάποιοι αηδιάζουν και μόνο στη σκέψη, ενώ μερικοί πιο ψύχραιμοι πιστεύουν ότι ο συνδυασμός του παγωτού μαγιονέζα με φρέσκες τηγανητές πατάτες ενδέχεται να είναι η κρυφή είσοδος για τον παράδεισο.

Το ποστάρισμα του Ice Falkirk στο Instagram ήταν αξιοπρόσεκτα συγκρατημένο και καθόλου προκλητικό. Το χάσταγκ #yesorno φανερώνει κάτι σαν υπευθνότητα. Το Ice Falkirk έφτιαξε παγωτό μαγιονέζα, χωρίς ίχνος αλαζονείας.

Who knows a mayo addict? #mayonnaise #foodporn #weird #icecream #icefalkirk #foodie #yesorno

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ICE (@ice_falkirk) στις

 

Πώς είναι η ατάκα που βλέπεις παντού στα σόσιαλ αυτόν τον καιρό, αυτό το ‘μπορεί και όχι, προχωράμε’… Ε, ταιριάζει γάντι στην περίπτωση ‘παγωτό μαγιονέζα’.

Για λόγους ιστορικούς, αλλά και εκπαιδευτικούς, οφείλουμε μια αναφορά και στο παγωτό ‘μουστάρδα’ που έκανε γνωστό στα πέρατα της Αττικής (για να μην πω της επικράτειας) το ζαχαροπλαστείο Τούλα στο Παγκράτι (Ευτυχίδου 41). Το παγωτό μουστάρδα είναι μια μίξη δέκα και πλέον υλικών, εκ των οποίων κανένα δεν είναι η μουστάρδα. Ο λόγος που λέγεται έτσι είναι το χρώμα του. Το παγωτό μουστάρδα της Τούλας έχει φανατικούς πιστούς και είναι σταθερά η γεύση που πουλάει περισσότερο.