ΣΤΟ ΡΑΦΙ

Τα 18 καλύτερα εξώφυλλα του μήνα

Μια ματιά στα ωραιότερα εξώφυλλα που είδαμε τον Οκτώβριο, από τον "Martian" και το μπέικον μέχρι το whatsapp και το snapchat.

Στο ΟΝΕΜΑΝ αγαπάμε τα περιοδικά, και η ταυτότητα ενός περιοδικού είναι πρώτα και κύρια το εξώφυλλό του. Ευχάριστο λοιπόν το ότι πλέον βλέπουμε πιο ωραία εξώφυλλα από ποτέ, και είναι και ευκολότερο από ποτέ να φτάσουν σε εμάς ακόμα κι από τις πιο μακρινές χώρες. Μια φορά το μήνα, μαζεύουμε λοιπόν μερικά από τα ωραιότερα εξώφυλλα των περασμένων 4 εβδομάδων και τα ποστάρουμε εδώ για λίγο χάζεμα.

Διαβάστε περισσότερα

Ο αγαπημένος μου δρόμος στη Monopoly

Οι δημοσιογράφοι του ONEMAN γιορτάζουν τα 80 χρόνια του εμβληματικού επιτραπέζιου παιχνιδιού και επιλέγουν την κάρτα που τους έκανε πλούσιους.

Όταν βλέπουμε τα παιχνίδια που μεγαλώσαμε να μεγαλώνουν νιώθουμε μία περίεργη ικανοποίηση και μία γλυκιά ευχαρίστηση.

Διαβάστε περισσότερα

Τα spy videogames που μας αγάπησαν. Και ορισμένα τ’ αγαπήσαμε κι εμείς

Των πρακτόρων η σχολή είναι χρήσιμη πολύ και οι καλοί της μαθητές δεν ξεκουράζονται ποτέ.

Στον κινηματογράφο, δύο είναι πραγματικά οι κορυφαίοι πράκτορες/ κατάσκοποι: παγκοσμίως ο James Bond (θα γίνω για να σε κατακτήσω) και πανελληνίως ο τεράστιος Θου-Βου. Στα videogames, τίτλος Θου-Βου δεν υπάρχει και βρίσκω την αφορμή να δηλώσω τον αποτροπιασμό μου.

Διαβάστε περισσότερα

20 κείμενα-θησαυροί που μας αφήνει πίσω το Grantland

Για ένα μικρό διάστημα, ήταν ίσως η καλύτερη σελίδα στο ίντερνετ. Το Grantland μπορεί να έκλεισε μετά από 4 χρόνια, αλλά μερικές ιστορίες του θα μείνουν για πάντα.

Βρέθηκα για πρώτη φορά στο Grantland 5 μήνες αφότου άνοιξε. Έψαχνα να βρω πληροφορίες για έναν παίχτη του NFL και μέσα από μια περίεργη ακολουθία από links και αναζητήσεις προσγειώθηκα σε ένα περίεργο στόρι για έναν quarterback του Καναδικού πρωταθλήματος. Δεν τον είχα ξανακούσει, δε με ενδιέφερε το Καναδικό πρωτάθλημα φούτμπολ, γενικά δε με ένοιαζε καθόλου αυτό που διάβαζα αλλά δε μπορούσα να ξεκολλήσω.

Διαβάστε περισσότερα

Στο Call of Duty, το καθήκον θα σε καλεί για μια ζωή

Η μαμά πατρίδα και ο μπαμπάς έθνος σε χρειάζονται. Η άρνηση τιμωρείται παραδειγματικά.

Στις 6 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το Call of Duty: Black Ops III (PC, PS4 και Xbox One η full, για PS3 και Xbox 360 θα βγει μια κομμένη multiplayer έκδοση), επιβεβαιώνοντας τη γνωστή ετήσια ρουτίνα. Το επερχόμενο COD υπόσχεται, ως συνήθως, φρέσκα κουλούρια, όμως εδώ στο OΝΕΜΑΝ σκεφτήκαμε να ασχοληθούμε με τα παλιότερα. Δεν τα λέμε μπαγιάτικα, πολύ απλά γιατί για την εποχή τους ήταν φρεσκότατα πολλά από αυτά και μας πρόσφεραν τεράστιες συγκινήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Τα videogames δεν είναι τέχνη. ΟΚ, πιάσε ένα Minecraft

Με αφορμή την έκθεση Digital Revolution ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο σε κάτι πραγματικά επαναστατικό.

Όσο το μέσο εξελίσσεται, και εννοώ τα videogames, όλο και θεριεύει το ερώτημα για το αν είναι τέχνη ή όχι. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, το εν λόγω debate δεν με καίει απίστευτα, πολύ απλά γιατί δεν είμαι άνθρωπος της κουλτούρας, καθαρά και ξάστερα, δεν νιώθω την ανάγκη να χαρακτηριστεί έτσι. Περισσότερο όλων, με ενδιαφέρει να αναγνωριστεί το μέσο και να μην δαιμονοποιείται σε κάθε πιθανή ευκαιρία, κατά τα άλλα αν είναι τέχνη, καλή, κακή, άσχημη, ας το βρουν οι ειδικοί.

Διαβάστε περισσότερα

Δεκαπέντε ανοιχτά παράθυρα με θέα εσένα και εμένα

Μερικές σκέψεις μετά την ανάγνωση του βιβλίου “Ανοιχτά Παράθυρα (15)” της Σοφίας Παπαπολύζου.

Στη λογοτεχνία πολλές φορές, το δυσκολότερο πράγμα είναι να πεις το απλό και καθημερινό. Εκείνο που έχεις στο μυαλό σου εσύ, εγώ και κάθε ένας που μπορεί να περιφέρεται άσκοπα σε αυτή τη γη. Γι' αυτό και όταν διαβάζω ανθρώπους οι οποίοι μπορούν στο δικό τους μέτρο και τον δικό τους λυρισμό να ξυπνούν εικόνες, σκέψεις και αισθήματα καθημερινά στο μυαλό μου, προσπαθώ να ανιχνεύσω μέσα στους ήρωές τους τον δικό μου εγωκεντρικό κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO