HOUSE TWENTY FOUR

Τα όμορφα σπίτια βάφονται από εσένα και τους φίλους σου

Το Σπίτι της 24MEDIA απέκτησε χρώμα και ζωή. Και εμείς βάλαμε, όπως ήταν φυσικό, το χεράκι μας.

Είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι περιστάσεις σε αυτή τη ζωή στις οποίες ένας άνδρας φωνάζει τους φίλους του για βοήθεια ή συμπαράσταση. Όταν χωρίζει, όταν μετακομίζει και θέλει βοήθεια στο κουβάλημα, όταν παίζει τελικός ποδοσφαίρου και φυσικά όταν θέλει να βάψει το νέο του σπίτι, το νέο του διαμέρισμα ή ό,τι άλλο απαιτεί θέληση, ώρα και καλή διάθεση. Γιατί από βάψιμο, σιγά μην ξέρουν την τύφλα τους.

Και ποιος ξέρει άλλωστε να βάφει με επαγγελματικό τρόπο; Γι’ αυτό και εμείς, για το Σπίτι της 24MEDIA, το σπίτι το οποίο θα φιλοξενεί όλη την καθημερινότητα των site μας και όλες τις παραγωγές μας, ένα project που θα δείτε να αναπτύσσουμε μέσα στους επόμενους μήνες, επιλέξαμε τους καλύτερους στο χρώμα. Εκείνους που μας έκαναν να αισθανθούμε ασφάλεια για τις επιλογές μας και ξέραμε ότι θα “ντύσουν” το σπίτι μας με τα πιο οικολογικά, τα πιο ωραία, τα πιο ανθεκτικά και οικονομικά χρώματα.

 

Vivechrom στα αρχαία σανσκριτικά σημαίνει λογικά “εγγύηση” γιατί αν μπορούσαμε να σας μεταφέρουμε σήμερα στο σπίτι μας, τώρα που ολοκληρώθηκε το βάψιμο όλων των εσωτερικών χώρων του, θα μπορούσατε κι εσείς να δείτε πόσο ζεστό, φωτεινό και υπέροχο έγινε αυτό το σπίτι. Τι χρειάστηκε; Όπως θα δεις και στο βίντεο, χρειαστήκαμε μόνο ένα app, τα χρώματά μας και αρκετή όρεξη από τους δημοσιογράφους των site μας.

(Εντάξει, χρειάστηκαν και μερικοί επαγγελματίες να βάψουν το σπίτι γιατί εμείς μόνοι μας θα το κάναμε μαντάρα)

 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μπαίνοντας σε αυτό το σπίτι, το βρήκαμε βαμμένο με κάποια χρώματα που δεν ήταν της αρεσκείας μας. Και ως νέοι ενοικιαστές, ακριβώς όπως θα έκανε ο καθένας στην περίπτωσή μας, θέλαμε να δώσουμε νέα ζωή, νέα πνοή στο σπίτι. Το να αλλάζεις χρώματα δεν είναι μία ανάγκη που προκύπτει μόνο σε κάποιον χαλασμένο τοίχο ή όταν αποκτάς ένα κοριτσάκι κι αποφασίζεις να βάψεις το δωμάτιο ροζ.

Χρώματα αλλάζεις στο σπίτι για να το ερωτευτείς ξανά από την αρχή, να το νιώσεις ανανεωμένο και καθαρό, για να αλλάξεις τη διάθεσή σου και τέλος γιατί πραγματικά το χρώμα προστατεύει και ομορφαίνει το σπίτι σου. Και το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις από το tablet ή το κινητό σου το φανταστικό Vivechrom Visualizer App, για iOS και Android συσκευές. Εκεί, μέσα σε 2 βήματα, το app αναγνωρίζει τον χώρο που θες να βάψεις και “προβάλλονται” σε αυτό οι χρωματικοί συνδυασμοί της επιλογής σου.

 

Μπορείς κάνεις like και στην Facebook σελίδα της Vivechrom για να ανακαλύπτεις συνεχώς νέες ιδέες διακόσμησης. Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το να επιλέγεις τα πιο τρελά χρώματα για τους τοίχους σου και να έχεις μια παρέα που να τσακώνεται για το τι θα βαφτεί ο τοίχος. Μετά βέβαια, σοβαρεύεις και πας σε εκείνες τις επιλογές που ταιριάζουν αρμονικά στο σπίτι και το διαμέρισμά σου. Ή εμπιστεύεσαι κι εσύ όπως εμείς κάποιες από τις επιλογές που σου προτείνει η Vivechrom. Τσάμπα το λένε “χρώμα της χρονιάς” αυτό που βάλαμε στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού;

 

Χμμμ νωρίτερα είπα ότι δεν υπάρχει κάτι πιο διασκεδαστικό. Γράψτε λάθος γιατί υπάρχει. Όταν έρχονται στο σπίτι τα χρώματα και τα απαραίτητα για το βάψιμο, νιώθεις ότι είσαι σε ένα απέραντο λούνα παρκ. Νιώθεις ότι έχεις μπροστά σου έναν απίθανο καμβά ζωγραφικής για να κάνεις εσύ τα δικά σου σχέδια, να εξαντλήσεις το δικό σου δημιουργικό ταλέντο.

 

Κι εκεί είναι που παίρνει μπροστά η παρέα και μεταμορφώνει το σπίτι αυτό σιγά σιγά στο σπίτι των ονείρων σου.Το παιχνίδι όμως δεν σταματά εκεί. Θα βάψεις τους τοίχους σου με συγκεκριμένα χρώματα που σε εξυπηρετούν; Ποιοι είναι οι συνδυασμοί χρωμάτων που ταιριάζουν στο χώρο; Ποιος σου είπε ότι δεν μπορείς να βάψεις και τις παλιές σου ντουλάπες με ένα χρώμα; Ποιος σου είπε ότι δεν θα ανανεώσεις όπως κι εμείς τις κάσες από τις πόρτες; Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να κάνεις τρομερά γεωμετρικά σχήματα με τη βοήθεια απλών εργαλείων που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Δες το βίντεο – που ανιχνεύσαμε στο φανταστικό και γεμάτο έμπνευση Youtube channel της Vivechrom – και θα καταλάβεις.

 

Για το δικό μας σπίτι, δώσαμε βάση στο βίντεο “Πώς να βάψετε το εσωτερικό του σπιτιού σας“. Αν θες κι εσύ να μάθεις από τους ειδικούς, τα how to videos της Vivechrom θα σε εμπνεύσουν για τις δικές σου μοναδικές δημιουργίες στη διακόσμηση του δωματίου.

Το βάψιμο στο σπίτι δεν είναι άλλη μια αγγαρεία που σε βάζουν να κάνεις. Είναι μια στιγμή χαράς και δημιουργίας. Είναι μια στιγμή για να την μοιραστείς με τους φίλους σου. Να είσαι όμως προετοιμασμένος. Αν περάσουν την ημέρα βάφοντας τους τοίχους του σπιτιού σου, θα θέλουν αμέσως μετά να τους πας για φαγητό και ποτό. Έτσι κάνουν οι σωστοί φίλοι.