ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Και η πιο αγαπημένη σειρά των αναγνωστών του ΟΝΕΜΑΝ είναι…

...εντάξει, ποιον δουλεύουμε, το "Game of Thrones" βγήκε. Ήταν #1 από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή.

Η ψηφοφορία για την αγαπημένη σειρά των αναγνωστών του ΟΝΕΜΑΝ έληξε δίχως ανατροπές της τελευταίας στιγμής καθώς οι θέσεις του βάθρου έμειναν αμετακίνητες: το χάλκινο πήγε στο πρόσφατα δαφνοστεφανωμένο “Breaking Bad”, το ασημένιο πήγε στην παραδοσιακή αγάπη των θεατών, “Friends”, και το χρυσό πήγε θριαμβευτικά στη σειρά που εδώ και χρόνια (και για κάμποσα ακόμα) φαίνεται να συναρπάζει το σύνολο των θεατών, από ψαγμένους τηλεορασάκηδες που διαβάζουν Matt Seitz στο vulture και ψάχνουν συνεχώς το επόμενο κόλλημα, μέχρι τους casual θεατές. Και, ηλικιακά, από πιτσιρικάδες μέχρι τους γονείς μας- αυτό το είδος του crossover είναι που αναδεικνύει τα πραγματικά φαινόμενα, και το “Game of Thrones” είναι ξεκάθαρα ένα τέτοιο.

Ας δώσουμε το λόγο στους ήρωες της σειράς κι ας αφήσουμε να το πανηγυρίσουν όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

(Αυτός ο Θίον ακόμα και στα πανηγύρια ξύλο τρώει, τι παιδί.)

Μπορείς να δεις αναλυτικά την τελική κατάταξη με μια βόλτα από το 100 ως το 1

ή να πανηγυρίσεις κι εσύ για την μεγάλη νίκη


 

ή απλά να δεις την τελική δεκάδα:

10. Homeland

9. Prison Break

8. Married …with Children

7. Two and a Half Men

6. The Big Bang Theory

5. House M.D.

4. Lost

3. Breaking Bad

2. Friends

1. Game of Thrones

Έχει ενδιαφέρον το ότι η δεκάδα ανοίγει και κλείνει με τρέχουσες σειρές στην 3η τους σεζόν. Πολύς κόσμος αρνείται να ψηφίσει με αυτό τον τρόπο, με σύνηθες επιχείρημα το “μα καλά, το Lost δε σας έμαθε τίποτα;;;” αλλά βλέποντας πως το “Lost” βρίσκεται το ίδιο στην 4η θέση, η όλη συλλογιστική πάει έτσι κι αλλιώς περίπατο.

Κατά τα άλλα πρόκειται για μια δεκάδα που κυριαρχείται από 4 υπερ-διάσημα sitcoms (αν και ποτέ δε θα περίμενα τόσο ψηλή θέση για τους Μπάντι, όμως χαλάλι τους) και από εκεί και πέρα, η χαρά του αντιήρωα. Νικ Μπρόντι, Γκρεγκ Χάουζ, Γουώλτ Γουάιτ και ΟΛΟΙ στο “Game of Thrones”. Η άλλη τάση είναι φυσικά εκείνη της σειράς των συνεχών ανατροπών, αποκαλύψεων και αχανούς μυθολογίας, με εκπροσώπους εδώ τα “Lost” και “Prison Break”. Το “Game of Thrones”, συνδυάζοντας και τις δύο αυτές τάσεις, δεν είναι τελικά καθόλου παράξενο που κέρδισε. Τόσο στον διαγωνισμό του ΟΝΕΜΑΝ, όσο και στη γενικότερη ευρεία αποδοχή που απολαμβάνει παντού και συνεχώς.

Χαρτογραφώντας τη δεκάδα με χρονολογική βάση, παρατηρούμε πως ενώ το βάρος πέφτει σαφώς στο παρόν, δεν έχουν ξεχαστεί και κάποια οριακά παλιότερα αγαπημένα, πάντα βέβαια μέσα σε μια βάση 20ετίας. Τα “Φιλαράκια” είναι εμφανές πως δε θα αφαιρεθούν ποτέ από το DNA του θεατή, και για μια αντίστοιχη θέση-εικόνισμα μοιάζουν να οδεύουν οι περιπέτειες του “House” όπως και των επιζώντων της Πτήσης Oceanic.

Η τόσο γρήγορη άνοδος του “Breaking Bad” στις λίστες των αγαπημένων είναι σαφώς και λίγο φουσκωμένη λόγω του πρόσφατου ενθουσιασμού για το φινάλε, όμως δε νομίζω πως θα έπεφτε έξω από τη δεκάδα όποτε κι αν συνέβαινε η ψηφοφορία. Ο Γουώλτ Γουάιτ ήρθε για να μείνει στο πάνθεον.

Αλλά είπαμε. Ο διαγωνισμός έστεψε νικητή αδιαφιλονίκητο το “Game of Thrones”, εν μέσω της θριαμβευτικής τηλεοπτικής πορείας του. Το αν θα στραβώσει στην πορεία μπορεί τελικά και να είναι άσχετο, γιατί άπαξ και κάτι αγαπηθεί τόσο έντονα, μετά δύσκολα το παίρνεις πίσω. (βλέπε και πειστήριο Α: Break, Prison.)

Η επιλογή των αναγνωστών του ΟΝΕΜΑΝ:

 

Διάβασε σχετικά: