ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

O Daryl Dixon παίζει την βαλλίστρα στα δάχτυλα

Ο Norman Reedus έχει, στα 44 του, ένα γιο με την Helena Christensen και ορδές φανατισμένων rednecks που πίνουν αίμα σκίουρου στο όνομά του. Αλλά, πάνω από όλα, είναι κουλ. Steve McQueen επιπέδου κουλ.

Βηματοδότες, κρέας σκίουρου, αντρικά και γυναικεία εσώρουχα, ένα εμφύτευμα σιλικόνης, κούκλες και μια μήτρα. Αυτά είναι μερικά από τα -κυριολεκτικά- δεκάδες χιλιάδες δώρα που έχει λάβει ο πάλαι ποτέ πρωταγωνιστής των Boondock Saints κατά την διάρκεια προβολής του Walking Dead. Μια σειρά στην οποία είναι ο μοναδικός που δεν κινδυνεύει να σκοτωθεί.

‘Κάθε φορά που παίρνουμε ένα σενάριο, γυρίζουμε στην τελευταία σελίδα για να δούμε αν ο χαρακτήρας μας ζει. Και μετά βγάζουμε αυτόν που πέθανε έξω για φαγητό. Δεν υπερβάλλω. Ούτε αστειεύομαι. Απλά ποτέ δεν ξέρεις’.

Αυτά δήλωνε στις αρχές του χρόνου ο Norman στο Esquire, εν αναμονή κι αυτός της πρεμιέρας της τέταρτης σεζόν στις 14 Οκτωβρίου, αποκλειστικά στην Ελλάδα από το FOX. Όχι γιατί τα πίστευε, αλλά επειδή δεν ήθελε να κάνει το υπόλοιπο cast να νοιώσει άσχημα.

Βλέπεις το επίπεδο της ψύχωσης που έχει προκαλέσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ως white trash δολοφόνος zombie με την χρυσή καρδιά είναι συγκρίσιμο μόνο με το αντίστοιχο π.χ. του Justin Bieber στο απόγειο της δόξας του.

(ΟΚ, πλάκα κάνω. Μια πιο σωστή αναλογία θα ήταν αυτή του Omar από το The Wire. Αν και, όσο καρμικά παράδοξο και αν ακούγεται αυτό, ο Omar δεν ήταν ποτέ τόσο δημοφιλής όσο ο Daryl).

Σε σημείο που, όταν -σε προηγούμενη σεζόν- η Andrea τον μπέρδεψε με walker και τον πυροβόλησε,  άρχισε να δέχεται απειλές κατά της ζωής της μέχρι που ο Reedus την πήρε αγκαλιά και πόσταρε την φωτογραφία τους για να δείξει στα 20 διαφορετικά fan club του ότι είναι φίλοι.

Λογικό το βρίσκω όλο αυτό.  Όχι μόνο ο Daryl είναι εξαιρετικά κουλ χαρακτήρας, αλλά ο Reedus, τον οποίο πρωτογνωρίσαμε ως μοντέλο της Prada σε γιγαντοαφίσες (σ.σ. ‘την εποχή εκείνη είχα ένα κουστούμι που μοιραζόμουν με 6 φίλους’), τον υποδύεται με εξαιρετικά πειστικό τρόπο.

 

Σε κάνει να αισθάνεσαι ότι όντως μεγάλωσε με μια βαλλίστρα, το αγαπημένο του όπλο, στο προσκεφάλι, οδηγώντας μηχανές και κυνηγώντας σκίουρους στο δάσος.

Ακόμη και αν, στην πραγματικότητα, όπως έχει χαρακτηριστικά πει  ‘Αν με άφηνες μόνο στο δάσος, το πιο πιθανό ήταν να κουλουριαζόμουν σε εμβρυακή στάση και να έβαζα τα κλάματα μέχρι κάποιος να έρθει να με βρει’.

 

Το πιο απίστευτο στην όλη ιστορία είναι ότι ο Norman δημιούργησε αυτόν τον χαρακτήρα εντελώς και απολύτως μόνος του. Βλέπεις ο Daryl δεν υπήρχε στο κόμικ (όπως π.χ. η εξίσου κουλ Michonne και η κατάνα της), αλλά οι παραγωγοί εντυπωσίαστηκαν τόσο με την audition του, που του είπαν βασικά να κάνει ότι γουστάρει.

Για την ακρίβεια ήταν εξίσου εντυπωσιασμένοι όπως οι θαμώνες ενός πάρτι στο Χόλιγουντ, 20 χρόνια πριν, που τον είδαν –εντελώς σκνίπα-να ανεβαίνει πάνω στο τραπέζι και να αρχίζει να μιλάει ακατάπαυστα και ακαταλαβίστικα, φορώντας ένα ζευγάρι τεράστια μαύρα γυαλιά και δείχνοντας κουλ.

Έτσι έκλεισε το πρώτο συμβόλαιό του. Παρόλο που η υποκριτική δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή του (σ.σ. είναι επίσης φωτογράφος, ζωγράφος, γλύπτης και γενικά καλλιτεχνίζον τύπος).

Κατά τα άλλα ο Norman είναι όντως μηχανόβιος (έχει 3 μηχανές και φτιάχνει μια 4η, ενώ έχει δουλέψει στα ξεκινήματα του σε συνεργείο Harley Davidson), ξέρει να χρησιμοποιεί βαλλίστρα (‘Αναγκάστηκα να μάθω. Πλέον κλέβω μια στο τέλος κάθε σεζόν και την δίνω στον γιο μου να την κρεμάσει στον τοίχο του’) και έχει φτάσει όντως κοντά στο θάνατο (έπεσε το 2005 στο Βερολίνο πάνω του μια νταλίκα ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του Michael Stipex των R.E.M. με αποτέλεσμα η κοιλότητα του αριστερού του ματιού να είναι από τιτάνιο).

 

Αυτό το καλοκαίρι είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τον Reedus καθώς πρωταγωνιστεί σε δυο ταινίες (Sunlight Jr. και Pawn Shop Chronicles) που θα αποδείξουν αν έχει αυτό που χρειάζεται για να συνεχίσει να μας απασχολεί και μετά το τέλος του Walking Dead.

Αλλά και αυτό να μην συμβεί, ο ίδιος είναι απλά χαρούμενος που πλέον ο γιος του είναι περήφανος για εκείνον.

Tο «The Walking Dead» προβάλλεται αποκλειστικά από το FOX αμέσως μετά την Αμερική και πως η προγραμματισμένη πρεμιέρα του 4ου κύκλου θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου.