ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Tο Seri μπορεί να σε κάνει να παρατήσεις το στοίχημα

Το μεγαλύτερο win στο στοίχημα είναι να συνεχίσεις να παίζεις και να σταματήσεις να χάνεις. “Μπορείς να με φωνάζεις και Seri”.

Υπάρχουν καπνιστές που κάνουν δυο τσιγάρα τη μέρα και καπνιστές που κάνουν δυο πακέτα τσιγάρα τη μέρα. Αντίστοιχα, υπάρχουν παίκτες που παίζουν στοίχημα όποτε έχει Τσάμπιονς Λιγκ και παίκτες που ποντάρουν κάθε φορά που υπάρχει κάτι (οτιδήποτε) να παίξουν. Αρκεί να έχουν ακόμα λεφτά να τζογάρουν. Το παρακάτω άρθρο απευθύνεται σ’ αυτούς.

Αν το στοίχημα είναι στα μάτια σου ένας ουρανοξύστης με 68 ορόφους, διαστημικά γραφεία, ασανσέρ μεγαλύτερα από 2άρι διαμέρισμα, ενσωματωμένα μούλτιπλεξ και γενικότερα πολυμορφική χλιδή, το Seri είναι μια “πράσινη” μονοκατοικία που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, φέρει μίνιμαλ διακόσμηση, βασίζεται σε σαφώς πιο “έξυπνες” πρακτικές και έχει και κήπο για να φυτέψεις τα βιολογικά σου. Το σημαντικότερο; Σου κοστίζει μνημειωδώς λιγότερο. Βασικά, δεν σου κοστίζει τίποτα.

Το ONEMAN υπογραμμίζει τα 5 σημεία στα οποία βασίζει τις υποψίες του ότι το Seri μπορεί να γίνει το νέο, παλιό σου στοίχημα:

Η (δ)ωμή  του πραγματικότητα 

Διλήμματα. Καμιά 20αριά τη μέρα. Καμία σχέση με ό,τι έχει συνηθίσει (όχι με την καλή έννοια του “συνηθίζω”) ο παίκτης στις εταιρίες που στοιχηματίζει.

Το κύτταρο  κάθε στοιχηματικής έννοιας, αυτό το “ή το ένα ή το άλλο”, μοιάζει  με κάτι τόσο απλό που η θετική ιδιοσυγκρασία  κάθε παίκτη και η (αναίτια) “παικτική” του αυτοπεποίθηση θα τον καθηλώσει αναγκαστικά εκεί. Και ειδικά όσο συνειδητοποιεί ότι το απλό δεν σημαίνει και εύκολο.

Νόμος της σύγχρονης  στοιχηματικής: Όταν ο παίκτης κολλάει σε κάτι (είτε αυτό λέγεται “γκολ στο πρώτο 15λεπτο, είτε πρώτη αποβολή στο ματς, είτε δίλημμα στο Seri), δεν ξεκολλάει με καμία γνωστή μέθοδο μετατόπισης της προσοχής.

Ο παίκτης έχει σαφή ρόλο μέσα στο γήπεδο

Βρίσκεις πρώτος 28 συνεχόμενες φορές τη σωστή  άκρη του διλήμματος στο χρονικό  πλαίσιο του γύρου (περίπου ένας μήνας) και βάζεις στην τσέπη περισσότερα λεφτά απ’ όσα θα έβγαζες δουλεύοντας το λιγότερο μια 10ετία. 100.000€.

Μην μπεις στον κόπο να υπολογίσεις τι αποδόσεις  θα έπρεπε να έχει ένα παρολί για  να σου γυρίσει 100.000€. Δεν έχει νόημα. Δεν θα το πιάσεις ποτέ.

Στο στοίχημα (live και μη), το τελευταίο που έχει ο παίκτης είναι ένα σαφές πλάνο. Πιάνει ένα επικό “διπλό” στις καθυστερήσεις; Μπορεί να σκορπίσει ό,τι με κόπο μάζεψε στο επόμενο μονό αποδεκτό και να το χάσει. Ή να κερδίσει ξανά και να τα χάσει όλα στο μεθεπόμενο μονό αποδεκτό.

Επειδή, βέβαια, το να πιάσεις 28 συνεχόμενα διλήμματα  είναι πιο δύσκολο κι από αυτό που κατάφερε ο πρωταγωνιστής  στο Slumdog Millionnaire, μπορείς απλά να φτιάξεις το “πλάνο” σου έτσι ώστε να κάνεις απλά το μεγαλύτερο seri του γύρου και να πάρεις 1.000€. No love lost.

Η σχολή του “bet till you drop” βρίσκει νέο επίκουρο καθηγητή

Η μανία πολλών παικτών να παίζουν συνέχεια (π.χ. οι οπαδοί του live betting) πριμοδοτείται με 500€ από το Seri. Αρκεί να σημειώσει ένας από αυτούς τις περισσότερες νίκες-σωστές προβλέψεις εντός του γύρου.

Στο πραγματικό, “πληρωτέο” στοίχημα, η μανία του  παίκτη να παίζει συνέχεια, τις 9 στις 10 φορές συνεπάγεται απογευματινές  αναλήψεις από κάποιο ΑΤΜ ή  πολλαπλές χρεώσεις της πιστωτικής. Την ίδια μέρα.

Με άλλα λόγια  και πολύ πιο πρακτικούς όρους, ο παίκτης διατρέχει τον κίνδυνο, any given Sunday, να παίζει ολημερίς ό,τι βρει στο live και την ώρα του ματς-φιλέτου της ημέρας που ξεκινά, για παράδειγμα, στις 21.00 να μην έχει φράγκο στο online πορτοφόλι του. Στο Seri, δεν θα αντιμετωπίσει ποτέ τέτοιο πρόβλημα.

Το  παιχνίδι διαβάζεται. Τελεία.

Το interaction μεταξύ όσων παίζουν Seri και σχολιάζουν, η μπάρα που δείχνει με ποσοστά πόσοι έχουν επιλέξει τι, αλλά και η τοποθέτηση του Betblog.gr με τους απαραίτητους αριθμούς και στοιχεία σχεδόν για κάθε δίλλημα, είναι μεταβλητές που “αναγκάζουν” τον παίκτη να “ζυγίσει”/καταλάβει/μάθει αυτό που πρόκειται να παίξει. Το ένστικτο εδώ εμπλουτίζεται με στοιχεία και γνώσεις. Άλλων. Έστω.

Θες πραγματικά να πούμε πόσα από τα παιχνίδια που  ποντάρεις online έχεις προηγουμένως “διαβάσει”; Τα μισά να είχες…

Δεν “βάζεις στη φωτιά” ούτε μισό cent

Το ξέρουμε  και οι δύο ότι η πιθανότητα να πιάσεις 28 σερί διλήμματα είναι  ασθενική. Η πιθανότητα να κάνεις το μεγαλύτερο σερί του γύρου είναι  υπαρκτή, δεν είναι τεράστια, ενώ οι περισσότερες νίκες είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο. Αλλά, για μισό λεπτό. Νομίζω ότι δεν τόνισα αρκετά κάτι μάλλον σημαντικό. Σε οποιοδήποτε σενάριο, ακόμη και στο να τελειώσεις έναν γύρο με το εκτυφλωτικό 30 νίκες – 85 ήττες, ακόμη κι αν γελάνε και τα πληκτρολόγια με την αστοχία σου, δεν χρεώνεσαι ούτε μισό cent.

Εφαρμόζεις το θεμελιώδες win της στοιχηματικής. ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ. Ας μην κερδίσεις ποτέ. Το βασικότερο είναι ότι μπορείς να παίζεις όσο θέλεις, ρισκάροντας και βάζοντας στη φωτιά σχεδόν, έεε,  ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Ξέρεις εσύ  κάποιον βολικότερο τρόπο για  να συνεχίσεις να παίζεις non-stop, χάνοντας στην χειρότερη τις ελπίδες σου να πιάσεις πρώτος αυτό το μαγικό 28άρι; Εγώ δεν ξέρω.