Ξέρουμε γιατί οι κοιλιακοί σου είναι ασύμμετροι

Το σωστό το σίξπακ υπάρχει -συνήθως- μόνο στις ταινίες.
SHARES

Ιδρώνεις. Πλακώνεσαι στις ασκήσεις. Ξυπνάς νωρίτερα, πιάνεσαι, αλλάζεις τη διατροφή σου. Με λίγα λόγια, μοχθείς αληθινά, με απόλυτο στόχο να αποκτήσεις το τέλειο, γυμνασμένο κορμί που πάντα ήθελες.

Επιτέλους, οι κόποι σου αποδίδουν καρπούς και το σώμα που ονειρευόσουν είναι πραγματικότητα. Με τους δικέφαλους, τους τετρακέφαλους, τις πλάτες και τους κοιλιακούς. Για μισό λεπτό όμως. Γιατί οι κοιλιακοί σου δεν είναι συμμετρικοί, όπως στις ταινίες, τα περιοδικά ή τέλος πάντων τα όνειρά σου;

Μην ανησυχείς και μην σκας καθόλου. Αρχικά πρέπει να καμαρώνεις για το κατόρθωμά σου κι έπειτα, υπάρχει εξήγηση για την ασυμμετρία κι είναι και πολύ απλή και φυσιολογική. Για την ακρίβεια, υπάρχουν τρεις πιθανές εξηγήσεις, εξίσου απλές και φυσιολογικές. Πάμε να τις δούμε για να ηρεμήσεις και να εκτιμήσεις το φρέσκο σίξπακ σου, όπως του αρμόζει.

1. Οφείλεται στα γονίδιά σου

Είναι μάλιστα και το πιθανότερο σενάριο. Το σχήμα κάθε μυ, το πώς εισάγονται οι τένοντες και το σημείο που ξεκινάνε είναι προκαθορισμένα γενετικά και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι' αυτό, όσο σκληρά κι αν προπονηθείς. Όσο κι αν φουσκώσεις και σμιλέψεις τους μύες της κοιλιάς σου, την συμμετρία δεν θα μπορείς να την επηρεάσεις αν είναι στο DNA σου να είναι έτσι.

2. Οφείλεται στο πώς είναι φτιαγμένο το μυϊκό σου σύστημα

Στους περισσότερους ανθρώπους, ο ένας ώμος κι η μία πλευρά της σπονδυλικής τους στήλης βρίσκονται λίγο ψηλότερα από την άλλη, με αποτέλεσμα η μία πλευρά του κοιλιακού τους τοιχώματος να είναι λίγο πιο μακριά και τεντωμένη από την άλλη, κάτι που προκαλεί την ασυμμετρία. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με προβλήματα στη μέση ή και σκολίωση η οποία δεν έχει διαγνωστεί.

3. Η έντονη αθλητική προπόνηση έχει προκαλέσει μεγάλες ανισορροπίες

Οι αθλητές, ειδικότερα σπορ όπως το τένις, το μπέιζμπολ και το γκολφ, μπορούν να γυμνάσουν υπερβολικά τη μία πλευρά του κορμού τους. Οι μύες της πλευράς αυτής είναι μεγαλύτεροι, πιο δουλεμένοι και πιεσμένοι, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ασυμμετρία στους κοιλιακούς ακόμη κι αν δεν είναι κλιμακωτοί.

Ένα μικρό, αισιόδοξο συμπέρασμα: Εφόσον μπορείς να διακρίνεις τους κοιλιακούς σου μύες, πρέπει να χαίρεσαι, διότι ανήκεις στην μειονότητα του πληθυσμού. Όπως θα έλεγε και κάθε προπονητής που σέβεται τον εαυτό του, πρόκειται για έναν 'ευχάριστο πονοκέφαλο'.

Πηγή: mensfitness.com

Share
 

24Media Network

Αργεντινή - Ισπανία 75-95: Στην κορυφή του κόσμου η απόλυτη ομάδα

Μια καταπληκτική Ισπανία, μια υπέροχη ομάδα, μια πραγματική παρέα, διέλυσε την Αργεντινή (95-75) στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας και αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια κόσμου.

 
POP για τις δύσκολες ώρες

PODCAST

Γιατί το 'Joker' κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας

Πώς κέρδισε το 'Joker' το μεγάλο βραβείο και πώς θα επηρεάσει την υπόλοιπη χρονιά; Ποια ήταν η πραγματικά καλύτερη ταινία του φεστιβάλ και ποιο νέο όνομα σκηνοθέτη πρέπει να θυμάσαι; Θα είναι αυτά τα χειρότερα βραβεία του event για τον ιστορικό του μέλλοντος;

Ο Χρήστος Χρήστου γιορτάζει χωρίς την οικογένειά του

Με αφορμή τα 25α γενέθλια του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, το Oneman μίλησε με τον πρόεδρο του ΔΣ. για όσα έγιναν μέχρι σήμερα και όσα επιφυλάσσει το μέλλον.

Social Man
PROMO