AP Images
FITNESS

Πώς ο Timbaland έχασε 60 κιλά και επέστρεψε πιο δυνατός από ποτέ

Ο 47χρονος παραγωγός πάλεψε με τους δαίμονές του και τους νίκησε.

Για σχεδόν δύο δεκαετίες ο Timbaland βρισκόταν πίσω από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας ως παραγωγός. Καλλιτέχνες όπως ο Jay-Z, η Beyonce, η Nelly Furtado, η Rihanna, o Justin Timberlake και ακόμα συνεργάστηκαν μαζί του και εκτόξευσαν την καριέρα τους.

Αυτά ήταν και τα χρυσά χρόνια του Timothy Zachary Mosley, γνωστού ως Timbaland, ο οποίος έκανε περιουσία, έγινε super star, όμως όλα αυτά είχαν το τίμημά τους μερικά χρόνια αργότερα.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ‘Men’s Health‘ πέρασε μια μαύρη περίοδο στη ζωή του μετά το 2010, όπου εθίστηκε στα χάπια, άρχισε να παίρνει πολλά κιλά και παράλληλα χώρισε με τη σύζυγό του, κάτι που τον οδήγησε στην κατάθλιψη.

Τίποτα δεν πήγαινε καλά για τον Timbo, που έχασε και ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του εξαιτίας του διαζυγίου και αναγκάστηκε να μετακομίσει σε μικρότερο σπίτι και γενικά να μειώσει κατά πολύ τα έξοδά του. “Είχα ένα όνειρο μια μέρα. Είδα ότι ο θάνατος ήταν κοντά, είδα τον εαυτό μου με κάτασπρο πρόσωπο”, δήλωσε ο ίδιος στη συνέντευξή του.

 

Τα παραπάνω τον οδήγησαν σε μία απόφαση που του άλλαξε τη ζωή. Από το 2016 σταμάτησε σταδιακά τα χάπια και τον εθισμό του σε αυτά. Προσπάθησε παράλληλα να γυμνάζεται όσο μπορούσε. Σιγά σιγά, σταδιακά. Έκανε μποξ κάθε πρωί με έναν personal trainer, ενώ τα απογεύματα έκανε αερόβιες ασκήσεις.

Έχασε 30 κιλά σε γρήγορο χρονικό διάστημα και πήρε θάρρος για να συνεχίσει. Ταυτόχρονα, άλλαξε τη διατροφή του τελείως. Προσέλαβε έναν σεφ που του μαγείρευε μόνο κοτόπουλο, σολομό και λαχανικά, ενώ έπινε τρεισήμισι λίτρα νερό την ημέρα. Τίποτε άλλο.

Τα επόμενα 30 κιλά άργησε να τα χάσει, αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Κατάφερε μέσα σε τέσσερα χρόνια να χάσει συνολικά 60 κιλά, να σταματήσει τον εθισμό του στα χάπια, να ξεπεράσει τον χωρισμό του και να πιάσει και πάλι δουλειά.

Στα 47 του πλέον o Timbaland είναι στην πιο fit φάση της ζωής του. “Δεν νιώθω ότι έχω τελειοποιήσει αυτό που ήθελα. Δεν θα νιώσω ποτέ τέλειος, πάντα θα θέλω κι άλλο”, λέει ο ίδιος, ο οποίος φαίνεται πως έχει επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ.

 

(Κεντρική φωτογραφία: AP Images)