6 ασκήσεις υψηλής έντασης που μπορείς να τις εκτελέσεις παντού

Μια προπόνηση που δεν απαιτεί ούτε βάρη, ούτε μπάρες αλλά μπορεί να αποδώσει εξαιρετικά οφέλη στο σώμα σου.
SHARES

Αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθούμε με προπόνηση η οποία θα σε κουράσει και θα ανεβάσεις τους παλμούς σου στα κόκκινα. Δεν θα σηκώσεις πολλά βάρη, δεν θα έχεις μπάρες, διάφορα κιλά, όργανα και πολλούς αλτήρες αλλά θα αρκεστείς σε ιατρική μπάλα, 2 αλτήρες και kettlebell.

Σίγουρα θα σκέφτεσαι ότι με αυτά τα δύο όργανα πόσο μπορεί να γυμναστείς. Για να στο κάνω ακόμα πιο τραβηγμένο, θα σου μειώσω και τις ασκήσεις. Σε αυτό το πρόγραμμα δεν έχεις 8 ασκήσεις όπως συνήθως αλλά 6. Τώρα είμαι σίγουρος ότι δεν πιστεύεις με τίποτα ότι θα έχει αποτέλεσμα η προπόνηση. Εγώ όμως σου βάζω στοίχημα ότι αν την ακολουθήσεις πιστά 4 φορές την εβδομάδα θα δεις το σώμα σου να αλλάζει μέσα σε ένα μήνα.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι θα προσέξεις και την διατροφή σου, όχι υπερβολές, απλά ακολούθησε τους βασικούς διαιτολογικούς κανόνες που τόσες φορές έχεις διαβάσει σε αφιερώματα. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ότι μπορείς να το εκτελέσεις όπου και αν βρίσκεσαι. Χρειάζεσαι μόνο τα δύο παραπάνω όργανα που αναφέραμε και ένα πολύ μικρό χώρο τύπου 3-5 τετραγωνικά. Τέρμα λοιπόν οι δικαιολογίες, ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις.

Πώς να το κάνεις

Φωτογραφίες και gifs: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

Από την κάθε άσκηση θα κάνεις 4 σετ με χρόνο. Θα εκτελείς για 30 δευτερόλεπτα και θα ξεκουράζεσαι για 20. Όταν ολοκληρώσεις και τα 4 σετ θα ξεκουραστείς για 2 λεπτά και μετά θα μπεις στην επόμενη άσκηση.

Άσκηση #1: Swings

Η κλασική άσκηση με kettlebell. Σκοπός είναι να κάνεις όσο πιο πολλές αιωρήσεις μπορείς στα 30 δευτερόλεπτα. Προσπάθησε συνεχώς να σφίγγεις την κοιλιά σου.

Άσκηση #2: Slams

Προσπάθησε να κοπανάς με όσο δύναμη έχεις την ιατρική μπάλα στο πάτωμα, να την πιάνεις αμέσως και ξανά το ίδιο. Βάλε δύναμη από τον κορμό αλλά και λυγίζοντας τα πόδια.

Άσκηση #3: Ski

 

Στάσου όρθιος, πιάσε 2 αλτήρες και με μια εκρηκτική κίνηση προσπάθησε να κάνεις την κίνηση του σκιέρ, λυγίζοντας όμως στο τέλος του δικέφαλους μυς.

Άσκηση #4: Split Squat

Πάρε θέση προβολής με το ένα πόδι πιο μπροστά από το άλλο. Κατά την διάρκεια της κίνησης πρέπει να σφίγγεις όλο τον κορμό για να μην χάνεις την ισορροπία σου.

Άσκηση #5: Climber Push Ups

Συνδυαστική άσκηση . Εκτέλεσε μια κάμψη και μετά κάνε την κίνηση του ορειβάτη φέρνοντας τα γόνατα στο στήθος.

Άσκηση #6: Burpees

Η κλασική άσκηση που θα σε αποτελειώσει. Βρες ένα γρήγορο σταθερό ρυθμό και μην σταματάς καθόλου.

< Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Studio Γυμναστικής, MELTDOWN FITNESS HOUSE Λεωφόρος Κύπρου 172, Αργυρούπολη, τηλ. 6944691723

<Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνησή σου, ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Ιnstagram (@vpolimero)

Share
 

24Media Network

Ματς "φωτιά" μπροστά του

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει ήδη ΟΦΗ και ΑΕΚ. Με μπροστάρη τον Βαλμπουενά, τη σταθερή αξία του Γκιλιέρμε, αλλά και μηνύματα από τα πολλά λάθη. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Έκλεισε την Παρασκευή

Ο Αγιούμπ είναι η τρίτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού και έρχεται στην Ελλάδα. Ο Δώνης ήταν αυτός που τον είδε από κοντά και το αρχικό "όχι" του ποδοσφαιριστή έγινε "ναι".

 
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO