FITNESS

8 ασκήσεις για να βρεις και πάλι τους χαμένους σου μυς

Ήρθε η ώρα να ιδρώσεις και να 'σφίξεις'.

Πλέον έχουν περάσει κοντά δύο εβδομάδες από το τέλος του Αυγούστου και λογικά έχεις αρχίσει να προσαρμόζεσαι στην πραγματικότητα της καθημερινότητας. Τα σχολεία ξεκίνησαν, είναι το τελικό σημάδι της λήξης του καλοκαιριού.

Τα κεφάλια έχουν πλέον μέσα. Μαζί όμως με την δουλειά σου έχεις αρχίσει να οργανώνεις και την γυμναστική σου. Την προηγούμενη εβδομάδα, σου δείξαμε ένα πρόγραμμα που σου ετοίμασε το σώμα σου ώστε να δεχτεί μεγαλύτερες επιβαρύνσεις. Αυτή την εβδομάδα πάμε ένα σκαλί πιο πάνω και ενεργοποιούμε την δύναμη των μεγάλων μυϊκών ομάδων.

Όλες οι ασκήσεις στοχεύουν να γυμνάσουν το στήθος, την πλάτη, τα πόδια , τους ώμους, δηλαδή τους μεγαλύτερους μυς. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ανεβάσεις λίγο τα κιλά της επιβάρυνσης και να βρεις τους χαμένους σου μυς.

Πώς να το κάνεις

(Φωτογραφίες και Gifs: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson)

Το πρόγραμμα αποτελείται από 8 ασκήσεις. Σε κάθε άσκηση κάνε 15 επαναλήψεις με όσο πιο πολλά κιλά μπορείς. Μεταξύ των σετ να ξεκουράζεσαι 1 λεπτό. Μεταξύ των ασκήσεων 2 λεπτά. Για τις ασκήσεις θα χρειαστείς μια μπάρα και 2 αλτήρες.

Άσκηση #1: Πιέσεις στήθους

Ξάπλωσε στο πάτωμα και πιάσε την μπάρα με τεντωμένα χέρια. Λύγισε τα χέρια σου και όταν οι αγκώνες ακουμπήσουν κάτω σήκωσε τα ψηλά.

Άσκηση #2: Όρθια κωπηλατική

Στάσου όρθιος και πιάσε την μπάρα από το μέσο της με μικρό άνοιγμα χεριών. Φέρε τους αγκώνες ψηλά ώστε να έρθουν κοντά στο ύψος των αυτιών.

Άσκηση #3: Ποδήλατο

Δούλεψε τους πλάγιους κοιλιακούς φέρνοντας το δεξί αγκώνα στο αριστερό γόνατο και το αντίθετο με γρήγορες κινήσεις.

Άσκηση #4: Άρσεις Θανάτου

Ιδανική άσκηση για να γυμνάσεις οπίσθιους μηριαίους και ραχιαίους. Πρόσεξε η πλάτη να είναι σε ευθεία γραμμή.

Άσκηση #5: Όρθιες Στρατιωτικές Πιέσεις

Γύμνασε τους ώμους φέρνοντας την μπάρα από το πάνω μέρος τους στήθους ψηλά πάνω απο το κεφάλι, τεντώνοντας τα χέρια.

Άσκηση #6: Καθίσματα

Τοποθέτησε την μπάρα πίσω στην ωμοπλάτη με προσοχή και εκτέλεσε τα καθίσματα. Τα γόνατα να κατεβαίνουν μέχρι 90 μοίρες.

Άσκηση #7: Ψαλιδάκι

Προσπάθησε να σφίγγεις συνεχώς την κοιλιά σου και να έχεις το κεφάλι ψηλά ώστε να μην επιβαρύνεται η μέση σου.

Άσκηση #8: Σταυρός

Στάσου όρθιος, πιάσε 2 αλτήρες στα πλάγια, στην συνέχεια φέρε τους με τεντωμένα χέρια μέχρι το ύψος των ώμων με τις παλάμες να κοιτούν εμπρός.

< Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Studio Γυμναστικής, MELTDOWN FITNESS HOUSE Λεωφόρος Κύπρου 172, Αργυρούπολη, τηλ. 6944691723

<Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνησή σου, ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Ιnstagram (@vpolimero)