FITNESS

8 ασκήσεις μπόλικου ιδρώτα για να κάψεις το λίπος

Η ζέστη δεν σημαίνει ότι η προπόνηση σταματά.

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ο στόχος που έχεις για να βελτιώσεις το σώμα σου έχει λήξει. Η χαλάρωση λόγω διακοπών και καλοκαιρινής ψυχολογίας δεν πρέπει να επηρεάζει την προπόνησή σου. Διάλεξε ένα δροσερό μέρος ή ένα γυμναστήριο με air condition και συνέχισε τις σκληρές προπονήσεις μέχρι να φύγεις για διακοπές. Στο παρακάτω πρόγραμμα πρέπει να κάνεις 8 ασκήσεις οι οποίες θα σε κάνουν να λιώσεις στον ιδρώτα. Σκοπός είναι να κάψεις τις περιττές θερμίδες από τα παγωτά και τα δροσερά κοκτέιλ. Επίσης με αυτό το πρόγραμμα θα δείς και βελτίωση στην φυσική σου κατάσταση διότι θα γυμνάζεσαι σε πολύ υψηλούς καρδιακούς παλμούς.

Πώς να το κάνεις

Φωτογραφίες & gifs: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Έχεις 8 ασκήσεις. Σε κάθε άσκηση θα κάνεις 5 σετ των 20 δευτερολέπτων όσο πιο γρήγορα μπορείς, θα ξεκουραστείς 10 δευτερόλεπτα μεταξύ των σετ. Όταν περάσει ο χρόνο ξεκούρασης εκτέλεσε το επόμενο σετ. Μεταξύ των ασκήσεων να ξεκουράζεσαι 2-3 λεπτά.

Άσκηση #1: Αιωρήσεις

Πιάσε το Kettlebell, όσο πιο βαρύ αντέχεις, και ξεκίνα να κάνεις γρήγορα και  με εκρηκτικότητά τις αιωρήσεις μέχρι το στήθος.

Άσκηση #2: Τσεκούρι

Πιάσε ένα αλτήρα και κράτα τον σαν να κρατάς ένα τσεκούρι και να θες να κόψεις ξύλα. Με μια εκρηκτική κίνηση φέρε το ανάμεσα από τα πόδια.

Άσκηση #3: Τίναγμα ποδιών μαζί

Λάβε την κλασική θέση για κάμψεις και τίναζε τα πόδια προς τα πίσω. Μετά φέρε τα λυγισμένα στο στήθος.

Άσκηση #4: Τίναγμα ποδιών εναλλάξ

Λάβε πάλι την κλασική θέση για κάμψεις μόνο που αυτή τη φορά τίναζε τα πόδια εναλλάξ προς τα πίσω και εμπρός.

Άσκηση #5: Κάθισμα με ιατρική μπάλα

Από όρθια θέση κράτα μια ιατρική μπάλα πάνω από το κεφάλι. Κάνε άλμα και εκτέλεσε κάθισμα ενώ παράλληλα κατέβασε την μπάλα προς τα αριστερά σου. Μετά κάνε το ίδιο προς τα δεξιά.

Άσκηση #6: Κάθισμα με πιέσεις ώμων

Εκτέλεσε ένα κάθισμα κρατώντας στο ύψος των ώμων 2 αλτήρες. Τέντωσε πόδια και χέρια μαζί ώστε να έρθουν οι αλτήρες πάνω από το κεφάλι.

Άσκηση #7: Κάθισμα με κωπηλατική

Εκτέλεσε ένα κάθισμα κρατώντας στο ανάμεσα από τα πόδια ένα Kettlebell. Τέντωσε πόδια και φέρε τους αγκώνες ψηλά έτσι ώστε το kettle να έρθει κοντά στο πηγούνι σου.

Άσκηση #8: Κάμψεις ποδιών σε μπάλα

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα 2 πόδια πάνω σε ελβετική μπάλα. Λύγισε και τέντωνε τα πόδια έχοντας ψηλά την λεκάνη.

> Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Studio Γυμναστικής, MELTDOWN FITNESS HOUSE Λεωφόρο Κύπρου 172, Αργυρούπολη τηλ 6944691723

>Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνησή σου, ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Ιnstagram (@vpolimero)