24 Media
FITNESS

Αερόβια με αλτήρες: Αυτό που θα σε γραμμώσει μέχρι τις διακοπές

Μια προπόνηση που θα κάνει τη δουλειά γρήγορα και αποτελεσματικά. Αν, φυσικά, την κάνεις κι εσύ εξίσου γρήγορα.

Οι ζέστες ήρθαν, η θερινή σεζόν έχει ξεκινήσει και οι παραλίες έχουν αρχίσει να γεμίζουν. Είμαστε, δηλαδή, στην εποχή που όλοι προσπαθούν να σουλουπωθούν – άλλος σπεύδει να χάσει κιλά, άλλος να τονωθεί, άλλος να γραμμώσει. Όσοι δεν φρόντισαν να κρατηθούν σε καλή φυσική κατάσταση τον χειμώνα, θα κυνηγήσουν μάταια την ψευδαίσθηση της γρήγορης αλλαγής στο σώμα τους. Αυτοί που κατάφεραν να κρατήσουν μια τακτική δραστηριότητα (2-3 φορές την εβδομάδα) και απέφυγαν τις πολλές διατροφικές κραιπάλες, θα έχουν καλύτερη τύχη: Με μια στοχευμένη προπόνηση, θα μπορέσουν να δουν μια αισθητή αλλαγή στο κορμί τους πριν αρχίσουν τα μπάνια.

Το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε σήμερα είναι ακριβώς αυτό: Μια προπόνηση με αλτήρες που στοχεύει τόσο στην αύξηση του μυϊκού όγκου όσο και στη γράμμωση, αφού θα σε βοηθήσει να κάψεις πολύ λίπος από το σώμα σου.

24 Media

Φωτογραφίες και GIF: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Αν πρέπει να το περιγράψουμε με λίγες λέξεις, θα το πούμε αερόβια προπόνηση με αλτήρες. Αν σου φαίνεται περίεργη η σύνδεση της αερόβιας με τους αλτήρες, η εξήγηση είναι απλή: Κάθε άσκηση διαρκεί ένα λεπτό, με αποτέλεσμα οι παλμοί να πιάνουν τα όρια μιας αερόβιας προπόνησης, όπως πχ το έντονο τρέξιμο. Μ’ αυτόν τον τρόπο, μπορείς να διασφαλίσεις πολλαπλά αποτελέσατα και να δεις όντως διαφορά στο σώμα σου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι ασκήσεις είναι λίγες -μόνο 6- κι αυτό, γιατί κάποιες εκτελούνται σε δύο πλευρές, άρα διαρκούν δύο λεπτά. Πριν ξεκινήσεις την προπόνηση, προετοιμάσου πνευματικά και ψυχολογικά για έντονη σωματική κούραση. Στο τέλος της έκτης άσκησης, θα νιώσεις το κορμί σου να φλέγεται.

Η προπόνηση

Εκτέλεσε κάθε μία από τις 6 ασκήσεις για 1 λεπτό και μετά πήγαινε κατευθείαν στην επόμενη χωρίς ξεκούραση. Όταν ολοκληρώσεις τον κύκλο, ξεκουράσου για 4 λεπτά. Κάνε συνολικά 3 κύκλους.

Άσκηση #1: Περιστροφές κορμού

24 Media

Από θέση προβολής, στρίψε τον κορμό δεξιά και αριστερά με τα χέρια τεντωμένα.

Άσκηση #2: Δρομέας

24 Media

Από θέση προβολής και κρατώντας δύο αλτήρες, κούνησε τα χέρια σου σαν δρομέας που τρέχει.

Άσκηση #3: Καθίσματα με δικέφαλα

24 Media

Συνδυαστική άσκηση. Κάνε κάθισμα και όταν σηκώνεσαι εκτέλεσε κάμψεις δικεφάλων.

Άσκηση #4: Power Clean

24 Media

Κάνε ταυτόχρονα προβολή εμπρός και πιέσεις ώμων.

Άσκηση #5: Golfer

24 Media

Κούνησε τον αλτήρα σαν να παίζεις γκολφ. Κάνε την άσκηση για 1 λεπτό και από τις 2 πλευρές.

Άσκηση #6: Hammer

24 Media

Κούνησε τον αλτήρα σαν να χτυπάς / καρφώνεις κάτι με βαριοπούλα.

> Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Meltdown Fitness House. Διεύθυνση: Λεωφόρος Κύπρου 172, Αργυρούπολη. Τηλ: 6944691723.

> Ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram (@vpolimero) για περισσότερες ασκήσεις και περισσότερη έμπνευση.