Γιατί το να βρίζεις στο γυμναστήριο βοηθάει τους μυς σου

Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι ειδικοί.
SHARES

Αν πηγαίνεις στο γυμναστήριο έστω και μία φορά στο τόσο, θα έχεις παρατηρήσει πως υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ανθρώπων εκεί μέσα. Από αυτούς που ανεβάζουν φωτογραφίες τον δικέφαλό τους, μέχρι εκείνους που βγάζουν περίεργους ήχους κάθε φορά που πιάνουν μια μπάρα στα χέρια τους.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Keele στη Μεγάλη Βρετανία και του Long Island στο Μπρούκλιν, αν αυτοί που βγάζουν απλά δυνατούς ήχους, τους εμπλουτίσουν και με λίγες βρισιές στο γυμναστήριο, τότε θα έχουν καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα.

Ο Richard Stephens, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Keele, δήλωσε πως "το να βρίζει κάποιος φαίνεται πως έχει όντως αποτέλεσμα στην προπόνησή του. Γνωρίζουμε πως το βρίσιμο μπορεί να ενεργοποιήσει συγκεκριμένα σημεία στον εγκέφαλό μας, τα οποία μας κάνουν να επιζητήσουμε τη βελτίωσή μας σε διάφορους τομείς. Παράλληλα, το βρίσιμο ενισχύει την αντοχή στον πόνο και αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς".

 

Σε ένα από τα test, οι ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα ανδρών να κάνουν ποδήλατο για 30 δευτερόλεπτα βρίζοντας, ενώ μια άλλη ομάδα έκανε τον ίδιο χρόνο χωρίς να βρίζει. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως αυτοί που έβριζαν είχαν 4.6% καλύτερη απόδοση από τους άλλους. Μια αντίστοιχη άσκηση έγινε και με βάρη, όπου εκεί η ομάδα όσων έβριζαν είχε 8% καλύτερη απόδοση.

Την επόμενη φορά που θα πας γυμναστήριο, σκέψου το ενδεχόμενο να πετάξεις μερικά γαλλικά κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου. Πιάνει και χαμηλόφωνα, δεν χρειάζεται να σε πετάξουν έξω.

 

(Φωτογραφίες: Outnow.ch)

 

Share
 

24Media Network

Δεν βοήθησε την ομάδα ο Δώνης

Ο Τσάρλυ γράφει για τη νέα γκέλα του Παναθηναϊκού απέναντι στον Βόλο, τις επιλογές του Γιώργου Δώνη που δεν βοήθησαν στο ελάχιστο και την ανάγκη για αξιοποίηση των παικτών της Ακαδημίας.

Ντέμης στον Sport24 Radio 103,3: "Αστείο ότι δεν ήθελα γήπεδο στη Φιλαδέλφεια"

O Nτέμης Νικολαΐδης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην εκπομπή "Ελα στο λαό σου" του Sport24 Radio 103,3 μίλησε και για το θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, την περίπτωση του ΟΔΔΥ, ενώ απάντησε και όσους τον κατηγόρησαν πως δεν ήθελε την κατασκευή στη φυσική έδρα της ομάδας. (AUDIO)

 
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO