FITNESS

Μη φοβάσαι να ανεβάσεις επίπεδο την προπόνησή σου

Το μόνο που χρειάζεται είναι να προετοιμαστείς σωστά για να αποφύγεις τους τραυματισμούς.

Ο μεγαλύτερος φόβος των αθλητών αλλά γενικότερα και των ασκούμενων είναι οι τραυματισμοί. Στον αθλητισμό υπάρχει ένας άγραφος κανόνας: ‘Δεν υπάρχει περίπτωση ένας σωστός αθλητής να μην έχει τραυματισμούς’. Είναι και αυτό μέσα στο πρόγραμμα άλλωστε μόνο τυχαία δεν βγήκε η γνωστή φράση ‘No pain no gain’.

Ο φόβος του πόνου είναι αυτός που πολλές φορές κρατάει κάποιον αθλητή στάσιμο και δεν του επιτρέπει να κάνει το βήμα παραπάνω. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί σε κάποιον ότι δεν θα τραυματιστεί, μπορεί όμως να προγραμματίσει σωστά την προπόνηση έτσι ώστε να μειώσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες μυϊκού και σκελετικού τραυματισμού. Μέσα στον προγραμματισμό πρέπει να εντάξει και κάποια επικουρικά στοιχεία τα οποία θα τον βοηθήσουν να προετοιμάζει καλύτερα τους μυς του.

Αν πριν από την προπόνηση αισθάνεται ο αθλητής έντονο μυικό πιάσιμο τότε μπορεί με κάποια ειδική θερμαντική αλοιφή όπως το Thermo power gel της Pharmasept να προετοιμάσει τα πονεμένα σημεία. Έχει ευχάριστο άρωμα και προσφέρει άμεση ανακούφιση από πιασμένα κουρασμένα σημεία του σώματος. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι οι ήπιοι θερμαντικοί παράγοντες που περιέχει, οι οποίοι δεν ερεθίζουν το δέρμα, έχουν αποδεδειγμένα υψηλή αποτελεσματικότητα και εξασφαλίζουν δράση μεγάλης διάρκειας.

Μετά την προπόνηση πολύ αθλητές βάζουν πάγο σε αρθρώσεις και γόνατα για καλύτερη αποκατάσταση . Αν όμως σου είναι δύσκολο να βρεις πάγο και θες κάποια αλοιφή με άμεσο αποτέλεσμα τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Cryo power gel. Είναι ένα ψυκτικό gel με εκχυλίσματα βοτάνων για άμεση λύση με τη δύναμη του πάγου. Στο σημείο που εφαρμόζεται προσφέρει επιταχυνόμενη ψύξη που σταματά τον πόνο για 3 έως 4 ώρες. Η σύνθεσή του είναι βασισμένη στο αρπαγόφυτο, ένα βότανο με ισχυρές αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που λειτουργεί σαν «φυσική» κορτιζόνη χωρίς όμως τις παρενέργειές της.

Πολλές φορές κατά την διάρκεια της προπόνησης μπορεί να υποστείς ένα διάστρεμμα ή κάποιον άλλον τραυματισμό. Το βασικό είναι η άμεση αντιμετώπιση , εκεί κρίνεται η σωστή αποκατάσταση. Για να το κάνεις αυτό καλό θα είναι να βάζεις ένα spray όπως το Cryotherapy freezing power Spray. Είναι τοπικό αναλγητικό, ψυκτικό spray με εκχυλίσματα βοτάνων για άμεση εφαρμογή στο σημείο. Ανακουφίζει άμεσα από χτυπήματα, οιδήματα, διαστρέμματα, και θλάσεις με τη δύναμη του πάγου.

Αν το σώμα σου λόγο έντονης κόπωσης έχει κάποιους πόνους σε σημεία όπως ραχιαίοι , ώμοι, πόδια τότε μπορείς να βάλει το Pain patch. Είναι Αναλγητικό επίθεμα μιας χρήσης με εκχυλίσματα βοτάνων, κατάλληλο για πόνους μυών, αρθρώσεων. Εξασφαλίζει δράση έως και 24 ώρες χωρίς να ψύχει ή να θερμαίνει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί νέο άμεσα χωρίς να υπάρχει χρονικός περιορισμός. Η φυσική του σύνθεση με αρπαγόφυτο, άρνικα και λευκή ιτιά καταπραΰνει τους πόνους και τα πρηξίματα.

Τέλος, η σωστή αποκατάσταση χρειάζεται ένα καλό μασάζ. Οι φυσιοθεραπευτές όταν κάνουν τις μαλάξεις χρησιμοποιούν ειδικά λάδια όπως το Relief Massage Oil. Είναι Λάδι μασάζ με 10 φυτικά έλαια για χαλάρωση, ευεξία και ανακούφιση από πόνους και πιασίματα. Η μοναδική του φυσική σύνθεση βελτιώνει την κυκλοφορία, βοηθά στην αποκατάσταση μυών και νεύρων ενώ παράλληλα περιποιείται την επιδερμίδα και προλαμβάνει καταστάσεις ξηροδερμίας. Απορροφάται εύκολα και αφήνει το δέρμα απαλό και φυσικά αρωματισμένο.

Βάζοντας τα παραπάνω βοηθητικά στοιχεία μέσα στην καθημερινότητα σου σίγουρα θωρακίζεις καλύτερα το σώμα σου από πόνους, θλάσεις, τραβήγματα και άλλους τραυματισμούς. Όταν η προπόνηση είναι έντονη πάντα θα νοιώθεις πόνο αν όμως είσαι προετοιμασμένος σωστά τότε σίγουρα δεν θα φοβηθείς να πιεστείς για να πας ένα επίπεδο πιο πάνω.