Το σύστημα 2-0-1-0 του The Rock για στήθος έχει τα καλύτερα αποτελέσματα

Αν κάποιος μπορεί να μας δείξει την τέλεια άσκηση για δυνατό στήθος, τότε αυτός σίγουρα είναι ο Dwayne Johnson.
SHARES

Ο Dwayne 'The Rock' Johnson είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο γυμνασμένους ανθρώπους στον κόσμο. Ο ηθοποιός και πρώην σταρ του WWE περνάει σχεδόν κάθε ημέρα στο γυμναστήριο και δε χάνει προπόνηση ούτε καν στα γενέθλιά του ή την ημέρα των Χριστουγέννων. Φυσικά, προσέχει και τη διατροφή του, την οποία δύσκολα μπορούμε εμείς οι κοινοί θνητοί να ακολουθήσουμε.

Ζει γι' αυτό και μελετώντας τις ασκήσεις του από τα διάφορα videos που ανεβάζει κατά καιρούς στα social media του, μπορούμε να πάρουμε μερικές ιδέες και για τις δικές μας ασκήσεις. Όπως για παράδειγμα τις άρσεις αλτήρων σε επικλινή πάγκο για το τέλειο στήθος, σαν αυτό του The Rock.

Όταν σηκώνεις πολλά κιλά, πρέπει να δώσεις περισσότερο βάρος στην τεχνική, για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό κάνει ο Johnson. Στο πρόσφατο video του που ανέβασε στο Instagram φαίνεται να ρίχνει ρυθμό όταν σηκώνει τα βαράκια του ξαπλωμένος στον πάγκο.

Πιο συγκεκριμένα, ο The Rock χρησιμοποιεί το σύστημα 2-0-1-0 σε κάθε του κίνηση στον πάγκο. Τι εννοούμε όμως με αυτό; Κάθε φορά που χαμηλώνει τα βαράκια το κάνει σε χρόνο δύο δευτερολέπτων, στη συνέχεια μένει στη θέση αυτή για ένα δευτερόλεπτο και τα σηκώνει απευθείας χωρίς να καθυστερεί, σε ένα δευτερόλεπτο. Και πάλι το ίδιο. Να σημειωθεί μάλιστα, ότι κάνει αυτές τις ασκήσεις, χωρίς να φοράει γάντια και υπάρχει λόγος.

Είναι σημαντικό να ακολουθείς ένα στάνταρ τέμπο σε αυτές τις ασκήσεις όταν σηκώνεις πολλά κιλά, όπως αυτό που κάνει και ο The Rock. Τρία σετ των δέκα επαναλήψεων με αυτή τη μέθοδο φτάνουν και περισσεύουν.

 

(Κεντρική φωτογραφία: AP Images)

Share
 

24Media Network

Δεν βοήθησε την ομάδα ο Δώνης

Ο Τσάρλυ γράφει για τη νέα γκέλα του Παναθηναϊκού απέναντι στον Βόλο, τις επιλογές του Γιώργου Δώνη που δεν βοήθησαν στο ελάχιστο και την ανάγκη για αξιοποίηση των παικτών της Ακαδημίας.

Ντέμης στον Sport24 Radio 103,3: "Αστείο ότι δεν ήθελα γήπεδο στη Φιλαδέλφεια"

O Nτέμης Νικολαΐδης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην εκπομπή "Ελα στο λαό σου" του Sport24 Radio 103,3 μίλησε και για το θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, την περίπτωση του ΟΔΔΥ, ενώ απάντησε και όσους τον κατηγόρησαν πως δεν ήθελε την κατασκευή στη φυσική έδρα της ομάδας. (AUDIO)

 
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO