ΥΓΕΙΑ

Έχεις αναρωτηθεί πόσες στιγμές της ζωής σου γίνονται καθημερινά καπνός;

Το βίντεο μας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος.

Η γυάλινη μπάλα που προβλέπει το μέλλον έχει γεμίσει καπνούς. Βήχας και χέρια που προσπαθούν με δύναμη να απομακρύνουν το γκρίζο σύννεφο που έχει ήδη καλύψει τα 3/4 της ορατότητας εντός του ολοστρόγγυλου γυαλιού.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα κείμενο με πολλές γεύσεις, χωρίς γλουτένη

Η δυσανεξία που έγινε κίνημα και κατέκτησε ποικιλία και γεύσεις.

Σπάνια μία διατροφική δυσανεξία ανάγεται σε τάση, και μπορεί η γλουτένη να είχε άξιο αντίπαλό της την λακτόζη (και όλη την υποστήριξη που της προσφέρει ο δυσανεκτικός Leonord του Big Bang Theory) στην πραγματικότητα όμως μόνο το Gluten Free καρτελάκι ξεπροβάλλει χωρίς κανέναν ενδοιασμό από το καρότσι μας στο σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε περισσότερα

Ζάχαρη: ο νέος αποδιοπομπαίος τράγος;

Οι πικρές αλήθειες πίσω από το πιο γλυκό κομμάτι της καθημερινής σου διατροφής.

Τελευταία φαίνεται ότι αποφασίσαμε να ζητήσουμε συγνώμη από το λίπος για την κακή μας συμπεριφορά, και ως ένδειξη των τύψεών μας που το χρησιμοποιήσαμε ως αποδιοπομπαίο τράγο για τρεις ολόκληρες δεκαετίες αποτυχημένων διατροφικών οδηγιών και επιλογών, αλλά και ως ένδειξη της αντικειμενικότητάς μας, αποφασίσαμε να κατηγορήσουμε "επιτέλους" και λίγο την ζάχαρη.

Διαβάστε περισσότερα

Οι πέντε μεγαλύτεροι μύθοι για τη διατροφή σήμερα

Μερικές αλήθειες για το γάλα, το λάδι, τις πρωτεΐνες, τα 'υγιεινά τρόφιμα' και τα κιλά σου.

Η διατροφή μας χαρακτηρίζεται συλλογικά από πολλούς μύθους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι απαντούν σε επιστημονικές μελέτες ότι τρώνε υγιεινά, την ίδια στιγμή τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν δύο στους τρεις ενήλικες και ένα στα δύο παιδιά είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Διαβάστε περισσότερα

Τρία χρόνια συνταγογραφώντας φυτοφαγία

Μια ιατρική αποτίμηση της αποχής από το κρέας και κάθε ζωικό παράγωγο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιγκανισμού.

Μπορεί τα οφέλη του veganism στο περιβάλλον και τα ζώα να είναι οι πιο γνωστοί και συνηθισμένοι λόγοι που γίνεται κανείς vegan, τα οφέλη στην υγεία, όμως, συχνά αποτελούν την πιο ευχάριστη έκπληξη αυτής της αλλαγής.

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή είναι, ίσως, η πιο μεγάλη αυταπάτη στην καθημερινή σου διατροφή

Μερικές μεγάλες κουταλιές αλήθειας για το ελαιόλαδο.

Ο Dr Dean Ornish, προσωπικός ιατρός του Bill Clinton, αναφέρεται συχνά με κριτικό πνεύμα στον τρόπο που η σύγχρονη Ιατρική έχει παραγκωνίσει και υποεκτιμήσει τον σημαντικότατο ρόλο που παίζει ο τρόπος ζωής τόσο στην πρόληψη όσο και τη θεραπεία των πιο συχνών προβλημάτων υγείας. Αναφέρει παραστατικά, ότι είναι σαν να έχει πλημμυρίσει το πάτωμα από μία βρύση που τρέχει ανεξέλεγκτα και εμείς τρέχουμε πανικόβλητοι με το σφουγγαρόπανο να μαζέψουμε τα νερά, αντί πριν από οτιδήποτε άλλο, να κλείσουμε τη βρύση.

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση, διατροφή και σωματικό βάρος: Μία (δυστυχώς ακόμη) προσωπική υπόθεση

Μπορεί κάποιος να φροντίσει το σώμα σου καλύτερα από σένα; Οι σημερινές διαπιστώσεις ενός ιατρού.

Σε μία νέα μελέτη, τη μεγαλύτερο στο συγκεκριμένο πεδίο, διερευνήθηκε το πόσο βοηθά η προσθήκη της χρήσης φορητών συσκευών (fitness trackers) σε προγράμματα απώλειας βάρους. Και τα αποτελέσματα ήταν, δυστυχώς, αρνητικά.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Σινεμά

10 φορές που ο Christian Bale ισοπέδωσε την υγεία του για ρόλο

Συγκεντρώσαμε τις απίστευτες ακρότητες που έχει κάνει ο Christian Bale για τους ρόλους του. Αυτές που έχει εδώ και χρόνια υποσχεθεί στον εαυτό του να σταματήσει.

PROMO
Social Man