ΥΓΕΙΑ

Η διατροφή του Λεμπρόν Τζέιμς

Επτά υγιεινά και δυναμωτικά γεύματα επιλεγμένα από το διαιτολόγιο του 'βασιλιά' του NBA.

Όταν αναφερόμαστε στον Λεμπρόν Τζέιμς, η συζήτηση πλέον δεν γίνεται για να αποφασίσουμε αν συγκαταλέγεται στους καλύτερους όλων των εποχών, αλλά για το αυτός είναι ο κορυφαίος, ο καλύτερος όλων.

Προσωπικά ανήκω στο Team Jordan και πιστεύω ότι αυτός είναι ο αξεπέραστος, αλλά οι επιδόσεις του Τζέιμς με έχουν αναγκάσει να μπω στην διαδικασία να τον συγκρίνω με τον Air. O Λεμπρόν είναι ένα θαύμα του μπάσκετ. Όσο μεγαλώνει τόσο καλύτερος γίνεται. Από το 2003 βρίσκεται συνεχώς στο κορυφαίο επίπεδο, αυτό σημαίνει ότι συνεχίζει ακάθεκτος εδώ και 16 χρόνια.

Στη μοντέρνα εποχή του απόλυτου πρωταθλητισμού, ο Τζέιμς έχει καταφέρει κάτι εξωφρενικό: βγάζει 90 παιχνίδια τη χρονιά στα κόκκινα, με τόσο ξύλο, ανταγωνισμό και πίεση και παραμένει ο καλύτερος, έχοντας κερδίσει – εκτός από τίτλους – και τον σεβασμό όλων.

Αν δεις τα στατιστικά του θα καταλάβεις ότι ο Λεμπρόν βελτιώνεται συνεχώς. Αυτό λέει πολλά τόσο για τη συνέπειά του ως αθλητής, αλλά και για την αφοσίωσή του στο το μπάσκετ. Μελετάει και εξελίσσεται συνεχώς ως παίκτης. Φέτος έβαλε ένα ακόμα μεγάλο στόχο, να αναγεννήσει του Lakers. Είναι ένα πολύ δύσκολο project, αν όμως καταφέρει και πάρει πρωτάθλημα, ίσως πείσει και τους τελευταίους αμφισβητίες ότι αυτός είναι όντως ο κορυφαίος στην ιστορία του NBA.

Για να φτάσει όμως στην κορυφή, ο Λεμπρόν κάνει πολλές θυσίες. Κάθε χρόνο, όταν τελειώνει η δύσκολη αγωνιστική σεζόν και όταν κάποιοι επιλέγουν τις διακοπές, τη χαλάρωση ή τα γλένται και τα ξενύχτια, ο Βασιλιάς λιώνει στα γυμναστήρια, βελτιώνει την τεχνική του χύνοντας ιδρώτα σε γήπεδα μπάσκετ με προσωπικούς προπονητές και – φυσικά – με την βοήθεια διαιτολόγων ακολουθεί συγκεκριμένες δίαιτες οι οποίες τον γεμίζουν ενέργεια και τον προστατεύουν από τραυματισμούς και φλεγμονές.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε το διατροφικό του πρόγραμμα. Είναι ένα πλάνο το οποίο ακολουθεί κατά γράμμα. Ο Λεμπρόν αυτό το καλοκαίρι δεν έφαγε ζάχαρη και ελάττωσε πολύ τους υδατάνθρακες για 30 μέρες. Ήθελε να κάνει αποτοξίνωση, οπότε αντικατέστησε τους υδατάνθρακες με πολύ κρέας, φρούτα και λαχανικά. Μπορείς να εσύ να πάρει κάποιες ιδέες και να εμπλουτίσεις την διατροφή σου με κάποιους από τους παρακάτω συνδυασμούς.

Πρωινό

Επιλογή #1: Ομελέτα με λαχανικά, φρέσκα φρούτα και γλυκοπατάτα.

Επιλογή #2: Δημητριακά από βρώμη, φυστικοβούτυρο, γάλα καρύδα, γιαούρτι με φρούτα.

Επιλογή #3: Σάντουιτς από 100% ολικής άλεσης αλεύρι με αυγά, αβοκάντο και smoothie με γιαούρτι και φρούτα.

Μεσημεριανό

Επιλογή #1: Σαλάτα σπανάκι με βαλσάμικο και ελαιόλαδο, ψητό κοτόπουλο και φρέσκα φρούτα όπως μήλα ή μανταρίνια.

Επιλογή #2: Σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης και γαλοπούλα, σπανάκι, αβοκάντο, ντομάτα, μουστάρδα.

Βραδινό

Επιλογή #1: Ψητός σολομός με λαχανικά και κινόα. Για ντρέσινγκ, ελαιόλαδο και χυμός λεμονιού.

Επιλογή #2: Κοτόπουλο ή γαρίδες σε τορτίγια ολικής άλεσης, με σπανάκι, μαύρα φασόλια, αβοκάντο, ντομάτα και σάλτσα τσίλι. Για συμπλήρωμα, φάε μερικές φέτες από φρέσκα φρούτα.

> Ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram (@vpolimero) για περισσότερες ασκήσεις και περισσότερη έμπνευση.

(Κεντρική φωτογραφία: Instagram.com/kingjames