123RF
ΥΓΕΙΑ

Οκτώ υγιεινά σνακ για το γραφείο

Εύκολα και γρήγορα στην προετοιμασία τους, θα σε βοηθήσουν να τηρήσεις τη διατροφή σου χωρίς να πεινάς κατά τη διάρκεια της μέρας.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει όποιος προσπαθεί να κάνει διατροφή είναι το φαγητό στη δουλειά. Εν προκειμένω, η δουλειά μεταφράζεται σε πάρα πολλές ώρες μακριά από την κουζίνα σου, χωρίς τη δυνατότητα να μαγειρέψεις αυτά που προβλέπει το διατροφικό σου πρόγραμμα.

Δύο είναι τα πιο συνηθισμένα -αλλά σοβαρά- λάθη που κάνεις και που μπορούν να ακυρώσουν όλη την προσπάθεια για σωστή διατροφή. Το πρώτο λάθος είναι το να μη φας τίποτα κατά τη διάρκεια της εργάσιμης μέρας. Είναι μέγιστο σφάλμα, γιατί όταν πλέον γυρίσεις στο σπίτι, το πιο πιθανό είναι να φας ό,τι υπάρχει μέσα στο ψυγείο. Επίσης, όταν δεν τροφοδοτείς το σώμα σου με καύσιμα για τόσες πολλές ώρες, χαλάς τον μεταβολισμό σου.

Το δεύτερο λάθος είναι ότι τρως σαβουροτρόφιμα. Οι τυρόπιτες, τα γλυκά, τα κακής ποιότητας τοστ και τα συσκευασμένα σάντουιτς γεμίζουν τις αποθήκες σου με λίπος και δεν παρέχουν παρά ελάχιστα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό σου. Αυτή την εβδομάδα, λοιπόν, θα σου παρουσιάσουμε κάποια εύκολα στην προετοιμασία σνακ, που θα μπορείς να τα έχεις μαζί σου καθημερινά, προκειμένου να τρως κάτι υγιεινό στις ώρες της δουλειάς. Για να χορτάσεις και να πάρεις όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι, φάε δύο απ’ αυτά μέσα στο οκτάωρο.

Γιαούρτι με μύρτιλο και αμύγδαλα

123RF

Πανεύκολο να το προετοιμάσεις, θα σου προσφέρει θρεπτικά συστατικά και θα σε χορτάσει. Το μόνο που πρέπει να εξασφαλίσεις είναι ότι υπάρχει ψυγείο στη δουλειά.

Φρούτα εποχής με ξηρούς καρπούς

Το σωστό είναι να τρως πρώτα τα φρούτα και μετά τους ξηρούς καρπούς. Από τα φρούτα θα εισπράξεις υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, ενώ οι ξηροί καρποί θα σου προσφέρουν πρωτεΐνη, ίνες, αλλά και υγιεινό λίπος.

Αποξηραμένα φρούτα

123RF

Αυτό είναι ένα πραγματικά έξυπνο σνακ – δεν χαλάει, δεν χρειάζεται ψυγείο ή ζέσταμα, μπορείς να έχεις πάντα στο γραφείο σου αποξηραμένα φρούτα και να τα τρως κατά τη διάρκεια της μέρας. Είναι μια πλούσια πηγή ενέργειας, ιδανικά για τις στιγμές που χρειάζεσαι ένα boost. Προτίμησε μπανάνες, μήλα και αχλάδια.

Μαύρη σοκολάτα με αμύγδαλα

Νόστιμο σνακ, αλλά και πολύ βοηθητικό για τις δύσκολες ώρες της υπογλυκαιμίας. Η μαύρη σοκολάτα θα σε συνεφέρει και θα σου δώσει μεγάλο boost για τη συνέχεια.

Πράσινα smoothies

123RF

Αν δεν έχεις φέρει τίποτα για να φας στο γραφείο και πρέπει να παραγγείλεις, τότε προτίμησε τα πράσινα smoothies, τα οποία έχουν συνήθως βάση το σπανάκι και πράσινα λαχανικά. Ένα ποιοτικό smoothie θα σε χορτάσει ικανοποιητικά, και θα σε γεμίσει αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνη και ίνες.

Πρωτεϊνούχο ρόφημα με φρούτα

Αν είσαι από αυτούς που γυμνάζονται πριν η μετά τη δουλειά, τότε προτίμησε ένα πρωτεϊνούχο σέικ με μπανάνα (ή κάποιο άλλο φρούτο). Για να το παρασκευάσεις, θα χρειαστείς το συμπλήρωμα πρωτεΐνης, νερό, ένα σέικερ και μια μπανάνα. Έτσι απλά.

Κράκερ ολικής άλεσης με χούμους ή ταχίνι

123RF

Άλλο ένα σνακ που θα σε απογειώσει ενεργειακά. Μπορεί να αντικαταστήσει και το γλυκό. Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να αφησει ψίχουλα στο γραφείο…

Τυρί cottage με βατόμουρα, μύρτιλο και κανέλα

Αν έχεις όρεξη για κάτι λίγο πιο γκουρμέ, δοκίμασε το εύκολο σνακ που προτείνουμε. Συνδυάζει το γλυκό με το αλμυρό και σε χορταίνει για αρκετή ώρα.

> Ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram (@vpolimero) για περισσότερες ασκήσεις και περισσότερη έμπνευση.