ΥΓΕΙΑ

Γιατί όσοι δουλεύουν περισσότερο έχουν διπλάσιες πιθανότητες να καταλήξουν καραφλοί

Νέα έρευνα δείχνει πως οι τρίχες σου δεν θέλουν άλλες υπερωρίες.

Άσχημα νέα για όσους έχουν ρίξει όλο το βάρος στην καριέρα τους φέρνει μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Sungkyunkwan στη Νότια Κορέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, όσοι άνθρωποι δουλεύουν περισσότερες από 52 ώρες την εβδομάδα, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να μείνουν χωρίς μαλλιά.

Το κλασσικό πενθήμερο οκτάωρο θέλεις τους περισσότερους από εμάς να εργαζόμαστε για συνολικά 40 ώρες την εβδομάδα. Ωστόσο σε κάποιες χώρες, όπως για παράδειγμα στη Νότια Κορέα ή την Ιαπωνία, είναι απόλυτα λογικό και σύνηθες, οι εργαζόμενοι να μένουν παραπάνω στο γραφείο. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τις ορμόνες τους σώματός τους και να έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια τριχών από το κεφάλι τους.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου συνέλεξε τα αποτελέσματα από 13.000 άνδρες εργαζόμενους ηλικίας από 20 μέχρι 59 ετών και η κράτησε από το 2013 μέχρι το 2017. Κάποιοι από αυτούς έφευγαν στην ώρα τους από το γραφείο και άλλοι δούλευαν περισσότερες από 52 ώρες την εβδομάδα. Μετά από χρόνια μελέτης, λοιπόν, κατέληξαν ότι η φαλάκρα σχετιζόταν με τις ώρες εργασίας.

Αυτό έχει να κάνει και με παράγοντες όπως το άγχος, η πίεση για αποτέλεσμα, η συνεχής επιδίωξη για επαγγελματική άνοδο και μεγαλύτερη εισόδημα. Μάλιστα, μεγαλύτερη απώλεια μαλλιών εμφάνιζαν όσοι ήταν μεταξύ 20 και 30 ετών και δούλευαν περισσότερο στο γραφείο τους.

Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κάτσεις μέχρι αργά στο γραφείο, δεν έχεις παρά να σκεφτείς λίγο περισσότερο τα μαλλιά σου που υποφέρουν.