Πώς να κάνεις ψυχοθεραπεία όταν είσαι μακριά από τον ψυχολόγο σου

Χάρη στο Skype, η απόσταση δεν είναι πια εμπόδιο ανάμεσα σε σένα και έναν ειδικό.
SHARES

Πλέον, η τεχνολογία μπορεί να σε βοηθήσει να απευθυνθείς σε έναν ψυχολόγο, ακόμη κι αν βρίσκεσαι μίλια μακριά του. Η επιλογή του ψυχολόγου είναι πολύ βασική. Πρέπει να μπορείς να απευθυνθείς σε αυτόν που πραγματικά θες και μπορείς να εμπιστευτείς και όχι μόνο σε όποιον βρίσκεται κοντά στο σπίτι σου, στην περιοχή σου ή ακόμη και στη χώρα που διαμένεις. Αν βρίσκεσαι στο εξωτερικό και θέλεις έναν ψυχολόγο που να μιλάει τη γλώσσα σου, τότε μπορείς να επιλέξεις την ψυχοθεραπεία μέσω Skype.

Η μέθοδος αυτή σου δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις τις συνεδρίες σου κανονικά, σαν να βρισκόσουν στο γραφείο του δηλαδή, αλλά μέσω της εφαρμογής Skype. Δηλαδή, οι ψυχολόγοι στη Θεσσαλονίκη ή οι ψυχολόγοι στα Χανιά της Κρήτης για παράδειγμα, μπορούν πλέον να πραγματοποιούν κανονικά τις συνεδρίες τους με τους ασθενείς τους, ακόμη κι αν αυτοί βρίσκονται Αθήνα, Ηράκλειο, Ρόδο ή και σε χώρες του εξωτερικού.

Τι είναι, όμως, η ψυχοθεραπεία μέσω Skype;

Η ψυχοθεραπεία μέσω Skype είναι διαφορετική μόνο ως προς της μέθοδο επικοινωνίας και διαδικασίας του ραντεβού. Πρακτικά δηλαδή, η ψυχολογική προσέγγιση δεν διαφέρει σε τίποτα από την κανονική επίσκεψη που πραγματοποιείς από κοντά στο γραφείο του ψυχολόγου.

Η μέθοδος είναι ασφαλής και αναγνωρισμένη και προσφέρει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η ψυχοθεραπεία μέσω Skype;

Σε όλους εκείνους που για κάποιο λόγο δεν είναι σε θέση να επισκεφθούν έναν ψυχολόγο κοντά στο σπίτι τους ή δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους. Τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι όταν κάποιος ταξιδεύει συχνά και δε θέλει να χάνει τα προγραμματισμένα ραντεβού του, αν ζει στην επαρχία, αν δεν υπάρχει ψυχολόγος στην πόλη του ή δεν θέλει να απευθυνθεί σε ψυχολόγο στην πόλη του, αν έχει κινητικά προβλήματα και δεν μπορεί να βγει από το σπίτι, αν είναι κοινωνικά απομονωμένος και δεν θέλει να βγει από σπίτι, αν βρίσκεται σε ξένη χώρα και θέλει να βρει έναν ψυχολόγο που να μιλάει ελληνικά.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι η ψυχοθεραπεία μέσω Skype δεν είναι η ενδεικνυόμενη μέθοδος σε πιο βαριά περιστατικά ή σε περιστατικά με τάσεις αυτοκτονίας

Αν νιώθεις, λοιπόν, την ανάγκη να απευθυνθείς σε έναν ψυχολόγο για να λύσεις κάποια θέματα άγχους, θλίψης, προσωπικών σχέσεων ή κρίσεων πανικού και είτε βρίσκεσαι μακριά είτε διστάζεις να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό στην περιοχή σου, μπορείς πλέον να το κάνεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα, της ψυχοθεραπείας μέσω Skype.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την ψυχοθεραπεία μέσω Skype , διάβασε περισσότερα στο doctoranytime.

Share
 

24Media Network

Μαρτίνς: "Επιθετικοί για τη νίκη"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι η νίκη και μόνο επί της Τότεναμ ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα της αντιπάλου ενώ τόνισε ότι περιμένει από τους παίκτες του να είναι επιθετικοί στην πρεμιέρα του Champions League.

 
POP για τις δύσκολες ώρες

PODCAST

Γιατί το 'Joker' κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας

Πώς κέρδισε το 'Joker' το μεγάλο βραβείο και πώς θα επηρεάσει την υπόλοιπη χρονιά; Ποια ήταν η πραγματικά καλύτερη ταινία του φεστιβάλ και ποιο νέο όνομα σκηνοθέτη πρέπει να θυμάσαι; Θα είναι αυτά τα χειρότερα βραβεία του event για τον ιστορικό του μέλλοντος;

Λόγω Τιμής, η προφορική ιστορία

Οι συντελεστές της σειράς εξομολογούνται στιγμές από την πιο 'εσύ κι εγώ' παρέα της ελληνικής τηλεόρασης.

Social Man
PROMO