Πώς να κάνεις ψυχοθεραπεία όταν είσαι μακριά από τον ψυχολόγο σου

Χάρη στο Skype, η απόσταση δεν είναι πια εμπόδιο ανάμεσα σε σένα και έναν ειδικό.
SHARES

Πλέον, η τεχνολογία μπορεί να σε βοηθήσει να απευθυνθείς σε έναν ψυχολόγο, ακόμη κι αν βρίσκεσαι μίλια μακριά του. Η επιλογή του ψυχολόγου είναι πολύ βασική. Πρέπει να μπορείς να απευθυνθείς σε αυτόν που πραγματικά θες και μπορείς να εμπιστευτείς και όχι μόνο σε όποιον βρίσκεται κοντά στο σπίτι σου, στην περιοχή σου ή ακόμη και στη χώρα που διαμένεις. Αν βρίσκεσαι στο εξωτερικό και θέλεις έναν ψυχολόγο που να μιλάει τη γλώσσα σου, τότε μπορείς να επιλέξεις την ψυχοθεραπεία μέσω Skype.

Η μέθοδος αυτή σου δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις τις συνεδρίες σου κανονικά, σαν να βρισκόσουν στο γραφείο του δηλαδή, αλλά μέσω της εφαρμογής Skype. Δηλαδή, οι ψυχολόγοι στη Θεσσαλονίκη ή οι ψυχολόγοι στα Χανιά της Κρήτης για παράδειγμα, μπορούν πλέον να πραγματοποιούν κανονικά τις συνεδρίες τους με τους ασθενείς τους, ακόμη κι αν αυτοί βρίσκονται Αθήνα, Ηράκλειο, Ρόδο ή και σε χώρες του εξωτερικού.

Τι είναι, όμως, η ψυχοθεραπεία μέσω Skype;

Η ψυχοθεραπεία μέσω Skype είναι διαφορετική μόνο ως προς της μέθοδο επικοινωνίας και διαδικασίας του ραντεβού. Πρακτικά δηλαδή, η ψυχολογική προσέγγιση δεν διαφέρει σε τίποτα από την κανονική επίσκεψη που πραγματοποιείς από κοντά στο γραφείο του ψυχολόγου.

Η μέθοδος είναι ασφαλής και αναγνωρισμένη και προσφέρει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η ψυχοθεραπεία μέσω Skype;

Σε όλους εκείνους που για κάποιο λόγο δεν είναι σε θέση να επισκεφθούν έναν ψυχολόγο κοντά στο σπίτι τους ή δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους. Τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι όταν κάποιος ταξιδεύει συχνά και δε θέλει να χάνει τα προγραμματισμένα ραντεβού του, αν ζει στην επαρχία, αν δεν υπάρχει ψυχολόγος στην πόλη του ή δεν θέλει να απευθυνθεί σε ψυχολόγο στην πόλη του, αν έχει κινητικά προβλήματα και δεν μπορεί να βγει από το σπίτι, αν είναι κοινωνικά απομονωμένος και δεν θέλει να βγει από σπίτι, αν βρίσκεται σε ξένη χώρα και θέλει να βρει έναν ψυχολόγο που να μιλάει ελληνικά.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι η ψυχοθεραπεία μέσω Skype δεν είναι η ενδεικνυόμενη μέθοδος σε πιο βαριά περιστατικά ή σε περιστατικά με τάσεις αυτοκτονίας

Αν νιώθεις, λοιπόν, την ανάγκη να απευθυνθείς σε έναν ψυχολόγο για να λύσεις κάποια θέματα άγχους, θλίψης, προσωπικών σχέσεων ή κρίσεων πανικού και είτε βρίσκεσαι μακριά είτε διστάζεις να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό στην περιοχή σου, μπορείς πλέον να το κάνεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα, της ψυχοθεραπείας μέσω Skype.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την ψυχοθεραπεία μέσω Skype , διάβασε περισσότερα στο doctoranytime.

Share
 

24Media Network

"Αχάριστος ο Ζιντάν"

Ο εκπρόσωπος του Γκάρεθ Μπέιλ, Τζόναθαν Μπαρνέτ χαρακτήρισε αχάριστο τον Ζινεντίν Ζιντάν απέναντι στον πελάτη του με αφορμή τις δηλώσεις του Ζιζού για τον Ουαλό εξτρέμ.

Άργησε, αλλά "άνθισε"

Άρχισε το μπάσκετ λόγω της μητέρας του, έχει άδεια διαιτητή και τον πρόσεξαν για πρώτη φορά στην Ρόδο. Τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

 
POP για τις δύσκολες ώρες

PODCAST

Η Αναγέννηση της Disney

Το Pop για τις Δύσκολες Ώρες κάνει μια εξονυχιστική αναδρομή στην Αναγέννηση της Disney και στα κλασικά μιούζικαλ που άλλαξαν τη ροή του χολιγουντιανού animation.

Ο Κώστας Τουρνάς αφηγείται τη ζωή του

Από τις πρόβες σε πλυσταριό της Κυψέλης και τους Poll ως τον Αχιλλέα απ' το Κάιρο και τη φιλία με τον Μπονάτσο.

Social Man
PROMO