ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Τι κι αν πέρασες ιχθυοκαλλιέργειες;

Μια ξενάγηση στα Ιχθυοτροφεία Σελόντα μαζί με την Lidl Hellas ήταν αρκετή, για να καταλάβουμε πόσο σημαντική δουλειά γίνεται στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας.

Ένα τρανό παράδειγμα μιας τέτοιας σχολής είναι το τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας - Υδατοκαλλιεργειών που μέχρι και πέρυσι ανήκε στο Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι. Αν και στη συγκεκριμένη σχολή γράφονται κάθε χρόνο δεκάδες φοιτητές, είναι ελάχιστοι αυτοί που φτάνουν να πάρουν πτυχίο. Κι όλα αυτά στην Ελλάδα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις στον κόσμο, όσον αφορά την εξαγωγή ψαριών από ιχθυοκαλλιέργειες.

Διαβάστε περισσότερα

Εξομολογήσεις μιας περιπτερούς

Ρωτήσαμε και μάθαμε πώς περνάνε οι ατελείωτες ώρες ανάμεσα σε μπισκότα, αναψυκτικά και τσίχλες.

Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε τον περιπτερά της γειτονιάς μας, με το μικρό του όνομα, όπως κι εκείνος ξέρει πολύ καλά πλέον το λόγο που θα τον επισκεφτούμε και θα φροντίσει να μας εξυπηρετήσει αμέσως. Έχεις σκεφτεί, όμως, τι κάνει όλες τις υπόλοιπες ώρες που εσύ δεν βρίσκεσαι απέναντί του; Πότε πηγαίνει τουαλέτα, πώς την παλεύει με τόση ζέστη στην πόλη, ποια είναι τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και τι σχόλια κάνει ο κόσμος που περνάει;

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτές τις πόλεις θα βρεις τους καλύτερους μισθούς του κόσμου

Οι προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείς, αν θέλεις να αρχίσεις να πληρώνεσαι -περίπου- σαν ευρωβουλευτής.

H Deutsche Bank δημοσίευσε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την έρευνά της με τίτλο "Mapping the World's Prices 2019", όπου παρουσιάζει μεταξύ άλλων τις πόλεις με τους καλύτερους μισθούς στον κόσμο. Όπως ήταν λογικό, καμία ελληνική πόλη δεν βρίσκεται στην δεκάδα, ούτε στην εικοσάδα, εντάξει ούτε καν στις πρώτες τριάντα.

Διαβάστε περισσότερα

Τι κάνει ένας ευρωβουλευτής στην καθημερινότητά του

Όλοι ξέρουμε τα προνόνομια των εκπροσώπων μας στην Ευρωβουλή. Καλό να είναι πριν ψηφίσουμε να έχουμε μια εικόνα και για τα καθήκοντά τους.

Παρακάτω, θα αναλύσουμε τι έργο επιτελούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) και οι ευρωβουλευτές που θα στείλουμε στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο την ερχόμενη Κυριακή. Θα προσπαθήσουμε, δηλαδή, να καταλάβουμε για ποιο λόγο οι αιρετοί μας θα λαμβάνουν 6.824,85€ καθαρά (μετά από πρώτη φορολόγηση σε επίπεδο Ε.Ε και πριν από την επιβολή εθνικών φόρων) κάθε μήνα για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοί που φτιάχνουν τις λαμπάδες

Επισκεφτήκαμε το Strezovino, το εργαστήριο του Κώστα Χρυσανθακόπουλου που παραμένει ένα από τα τελευταία κεράδικα της Αθήνας.

Είναι κάποια πράγματα που θεωρείς δεδομένα πως υπάρχουν και δεν έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς υπάρχουν. Μην ανησυχείτε, δεν θα το πάω στο φιλοσοφικό. Έτσι ήταν για μένα -όπως και για τους περισσότερους- οι λαμπάδες του Πάσχα. Ποτέ δεν αναρωτήθηκα ποιος τις φτιάχνει. Και όταν σε ένα σχολικό ριγιούνιον, ο παλιός μου συμμαθητής, Μίμης Χρυσανθακόπουλος, μου είπε για το επάγγελμα των γονιών του, που έχουν κεράδικο στον Κολωνό, του ζήτησα αμέσως να τους πάρω συνέντευξη το Πάσχα.

Διαβάστε περισσότερα

Η ομάδα του ReGeneration κάνει την Ελλάδα να θυμίζει χώρα ελπίδας και ευκαιριών

Μία συνέντευξη με μερικά από τα μέλη της ομάδας εκείνης που αναζητά με επιτυχία αμειβόμενη εργασία για νέους αυτής της χώρας.

Τελειώνοντας πριν λίγες ημέρες μία διάλεξη σε τεταρτοετείς φοιτητές, σχηματίστηκε ένα πηγαδάκι τριγύρω μου από ανθρώπους οι οποίοι ήταν ευγνώμονες από τη μία που είχαν έναν άνθρωπο της αγοράς, έναν άνθρωπο που εκπροσωπούσε την 24MEDIA, να τους εκπαιδεύει σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και από την άλλη ήταν προβληματισμένοι από ένα θέμα το οποίο απασχολεί την ακαδημαϊκή κοινότητα πολλά χρόνια τώρα. Το γνωστό και ως “Μετά το πτυχίο τι”;

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πασχάλης Αποστολίδης απαντάει όσα θα ήθελες να ρωτήσεις μια φαρμακευτική

Ο επικεφαλής της AbbVie αναλύει την φιλοσοφία και τις καινοτομίες της εταιρείας και διαλύει μερικούς γνωστούς μύθους γύρω από το φάρμακο.

Ένα από τα μεγαλύτερα οξύμωρα σχετικά με τις φαρμακευτικές εταιρείες, είναι το γεγονός πως ενώ πρόκειται για βιομηχανίες που έχουν σαν στόχο την παραγωγή φαρμάκων που σώζουν ζωές, αντιμετωπίζονται σε πολλές περιπτώσεις με καχυποψία, προκατάληψη και έντονη αμφισβήτηση. Σε άρθρα, ρεπορτάζ, ταινίες αλλά και σε απλές συζητήσεις καφενειακού και όχι μόνο επιπέδου, οι φαρμακοβιομηχανίες είναι πολλές φορές ο κακός της υπόθεσης, που με βρώμικα μέσα προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του σε βάρος πολλές φορές των ίδιων των ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες

PODCAST

Η Αναγέννηση της Disney

Το Pop για τις Δύσκολες Ώρες κάνει μια εξονυχιστική αναδρομή στην Αναγέννηση της Disney και στα κλασικά μιούζικαλ που άλλαξαν τη ροή του χολιγουντιανού animation.

Ο Κώστας Τουρνάς αφηγείται τη ζωή του

Από τις πρόβες σε πλυσταριό της Κυψέλης και τους Poll ως τον Αχιλλέα απ' το Κάιρο και τη φιλία με τον Μπονάτσο.

Social Man
PROMO