ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Μήπως το μέλλον ανήκει στα τεχνικά επαγγέλματα;

Στέλεχος κρουαζιερόπλοιου ή μήπως τεχνικός αυτοματισμών;

Είσαι έτοιμος για μια μεγάλη καριέρα, αλλά δεν έχεις ιδέα ποια καριέρα θα είναι αυτή; Η έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα του Oneman και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι εδώ για σένα. Κάτσαμε και ξεκοκαλίσαμε τον πλούσιο οδηγό σπουδών και όλες τις ειδικότητες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και διαλέξαμε πέντε από αυτές, που δεν έχεις σκεφτεί ότι μπορείς να σταδιοδρομήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Εξομολογήσεις ενός ζωγράφου

Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει στο κεφάλι του Michael Covington, όταν γεμίζει με χρώματα τον καμβά.

Ο Mike είναι 30 ετών, με Ελληνίδα μητέρα και Αμερικανό πατέρα, έχει ζήσει σχεδόν όλη του τη ζωή μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α. και επιβιώνει μέσα από την ζωγραφική. Δημιουργεί πίνακες τους οποίους μετά πουλάει είτε online, είτε σε εκθέσεις που κάνει, σχεδιάζει μπλουζάκια, ενώ θέλει στο μέλλον να ασχοληθεί και με τη γλυπτική. Αν και στη χώρα μας η ζωή ενός ζωγράφου δεν είναι (καθόλου) εύκολη υπόθεση, έχει καταφέρει να κάνει το πάθος του επάγγελμα.

Διαβάστε περισσότερα

Τι κι αν πέρασες ιχθυοκαλλιέργειες;

Μια ξενάγηση στα Ιχθυοτροφεία Σελόντα μαζί με την Lidl Hellas ήταν αρκετή, για να καταλάβουμε πόσο σημαντική δουλειά γίνεται στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας.

Ένα τρανό παράδειγμα μιας τέτοιας σχολής είναι το τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας - Υδατοκαλλιεργειών που μέχρι και πέρυσι ανήκε στο Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι. Αν και στη συγκεκριμένη σχολή γράφονται κάθε χρόνο δεκάδες φοιτητές, είναι ελάχιστοι αυτοί που φτάνουν να πάρουν πτυχίο. Κι όλα αυτά στην Ελλάδα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις στον κόσμο, όσον αφορά την εξαγωγή ψαριών από ιχθυοκαλλιέργειες.

Διαβάστε περισσότερα

Εξομολογήσεις μιας περιπτερούς

Ρωτήσαμε και μάθαμε πώς περνάνε οι ατελείωτες ώρες ανάμεσα σε μπισκότα, αναψυκτικά και τσίχλες.

Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε τον περιπτερά της γειτονιάς μας, με το μικρό του όνομα, όπως κι εκείνος ξέρει πολύ καλά πλέον το λόγο που θα τον επισκεφτούμε και θα φροντίσει να μας εξυπηρετήσει αμέσως. Έχεις σκεφτεί, όμως, τι κάνει όλες τις υπόλοιπες ώρες που εσύ δεν βρίσκεσαι απέναντί του; Πότε πηγαίνει τουαλέτα, πώς την παλεύει με τόση ζέστη στην πόλη, ποια είναι τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και τι σχόλια κάνει ο κόσμος που περνάει;

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτές τις πόλεις θα βρεις τους καλύτερους μισθούς του κόσμου

Οι προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείς, αν θέλεις να αρχίσεις να πληρώνεσαι -περίπου- σαν ευρωβουλευτής.

H Deutsche Bank δημοσίευσε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την έρευνά της με τίτλο "Mapping the World's Prices 2019", όπου παρουσιάζει μεταξύ άλλων τις πόλεις με τους καλύτερους μισθούς στον κόσμο. Όπως ήταν λογικό, καμία ελληνική πόλη δεν βρίσκεται στην δεκάδα, ούτε στην εικοσάδα, εντάξει ούτε καν στις πρώτες τριάντα.

Διαβάστε περισσότερα

Τι κάνει ένας ευρωβουλευτής στην καθημερινότητά του

Όλοι ξέρουμε τα προνόνομια των εκπροσώπων μας στην Ευρωβουλή. Καλό να είναι πριν ψηφίσουμε να έχουμε μια εικόνα και για τα καθήκοντά τους.

Παρακάτω, θα αναλύσουμε τι έργο επιτελούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) και οι ευρωβουλευτές που θα στείλουμε στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο την ερχόμενη Κυριακή. Θα προσπαθήσουμε, δηλαδή, να καταλάβουμε για ποιο λόγο οι αιρετοί μας θα λαμβάνουν 6.824,85€ καθαρά (μετά από πρώτη φορολόγηση σε επίπεδο Ε.Ε και πριν από την επιβολή εθνικών φόρων) κάθε μήνα για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοί που φτιάχνουν τις λαμπάδες

Επισκεφτήκαμε το Strezovino, το εργαστήριο του Κώστα Χρυσανθακόπουλου που παραμένει ένα από τα τελευταία κεράδικα της Αθήνας.

Είναι κάποια πράγματα που θεωρείς δεδομένα πως υπάρχουν και δεν έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς υπάρχουν. Μην ανησυχείτε, δεν θα το πάω στο φιλοσοφικό. Έτσι ήταν για μένα -όπως και για τους περισσότερους- οι λαμπάδες του Πάσχα. Ποτέ δεν αναρωτήθηκα ποιος τις φτιάχνει. Και όταν σε ένα σχολικό ριγιούνιον, ο παλιός μου συμμαθητής, Μίμης Χρυσανθακόπουλος, μου είπε για το επάγγελμα των γονιών του, που έχουν κεράδικο στον Κολωνό, του ζήτησα αμέσως να τους πάρω συνέντευξη το Πάσχα.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες

PODCAST

Γιατί το 'Joker' κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας

Πώς κέρδισε το 'Joker' το μεγάλο βραβείο και πώς θα επηρεάσει την υπόλοιπη χρονιά; Ποια ήταν η πραγματικά καλύτερη ταινία του φεστιβάλ και ποιο νέο όνομα σκηνοθέτη πρέπει να θυμάσαι; Θα είναι αυτά τα χειρότερα βραβεία του event για τον ιστορικό του μέλλοντος;

Λόγω Τιμής, η προφορική ιστορία

Οι συντελεστές της σειράς εξομολογούνται στιγμές από την πιο 'εσύ κι εγώ' παρέα της ελληνικής τηλεόρασης.

Social Man
PROMO