ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Ρωτήσαμε έναν δικηγόρο πόσα εγκλήματα έχει κάνει ο Μπάτμαν

Αυτό και άλλα δέκα ερωτήματα που δεν θα έκανες ποτέ στον δικηγόρο σου.

Δεν ξέρω για σας αλλά, ξέρετε, έχω ζήσει πολύ συχνά καταστάσεις κατά τις οποίες ένας δικηγόρος βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συζήτησης, όχι για τους λόγους που θα περίμενε, όταν συγκινούταν στα 18 του, επειδή είχε καταφέρει τον στόχο που είχε θέσει σε όλη την εφηβεία του. Μάλλον θα τον ρωτήσουμε για τα πιο ηλίθια πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς είναι να 'μεταφράζεις' τραγούδια του Αγγελάκα στη νοηματική

Μιλήσαμε με τη διερμηνέα που έχει ανέβει στη σκηνή δίπλα στην Μποφίλιου και τους Χατζηφραγκέτα.

Στην τρίτη μέρα του Street Mode Festival στη Θεσσαλονίκη, παρέα με τους Χατζηφραγκέτα, ανέβηκε στη σκηνή ένα κορίτσι για να "μεταφράσει" στη Νοηματική το μυθικό 'Για λόγους Ταξικούς'. Χωρίς να γνωρίζω τη Νοηματική και χωρίς να καταλαβαίνω τι ακριβώς έκανε (εκτός απ' τις στιγμές που έφερνε το χέρι στο στόμα κι έδειχνε πώς καπνίζεται το "τσιγάρο"), με εντυπωσίασε. Γιατί πέρα από όλα τα άλλα, είχε και τον ρυθμό και όπως θα έβλεπες κάποιον ράπερ να κουνάει ρυθμικά τα χέρια του, εκείνη έκανε το ίδιο με κινήσεις όμως που παρέπεμπαν στη Νοηματική.

Διαβάστε περισσότερα

Μήπως το μέλλον ανήκει στα τεχνικά επαγγέλματα;

Στέλεχος κρουαζιερόπλοιου ή μήπως τεχνικός αυτοματισμών;

Είσαι έτοιμος για μια μεγάλη καριέρα, αλλά δεν έχεις ιδέα ποια καριέρα θα είναι αυτή; Η έμπειρη δημοσιογραφική ομάδα του Oneman και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι εδώ για σένα. Κάτσαμε και ξεκοκαλίσαμε τον πλούσιο οδηγό σπουδών και όλες τις ειδικότητες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και διαλέξαμε πέντε από αυτές, που δεν έχεις σκεφτεί ότι μπορείς να σταδιοδρομήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Εξομολογήσεις ενός ζωγράφου

Προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει στο κεφάλι του Michael Covington, όταν γεμίζει με χρώματα τον καμβά.

Ο Mike είναι 30 ετών, με Ελληνίδα μητέρα και Αμερικανό πατέρα, έχει ζήσει σχεδόν όλη του τη ζωή μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α. και επιβιώνει μέσα από την ζωγραφική. Δημιουργεί πίνακες τους οποίους μετά πουλάει είτε online, είτε σε εκθέσεις που κάνει, σχεδιάζει μπλουζάκια, ενώ θέλει στο μέλλον να ασχοληθεί και με τη γλυπτική. Αν και στη χώρα μας η ζωή ενός ζωγράφου δεν είναι (καθόλου) εύκολη υπόθεση, έχει καταφέρει να κάνει το πάθος του επάγγελμα.

Διαβάστε περισσότερα

Τι κι αν πέρασες ιχθυοκαλλιέργειες;

Μια ξενάγηση στα Ιχθυοτροφεία Σελόντα μαζί με την Lidl Hellas ήταν αρκετή, για να καταλάβουμε πόσο σημαντική δουλειά γίνεται στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας.

Ένα τρανό παράδειγμα μιας τέτοιας σχολής είναι το τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας - Υδατοκαλλιεργειών που μέχρι και πέρυσι ανήκε στο Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι. Αν και στη συγκεκριμένη σχολή γράφονται κάθε χρόνο δεκάδες φοιτητές, είναι ελάχιστοι αυτοί που φτάνουν να πάρουν πτυχίο. Κι όλα αυτά στην Ελλάδα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις στον κόσμο, όσον αφορά την εξαγωγή ψαριών από ιχθυοκαλλιέργειες.

Διαβάστε περισσότερα

Εξομολογήσεις μιας περιπτερούς

Ρωτήσαμε και μάθαμε πώς περνάνε οι ατελείωτες ώρες ανάμεσα σε μπισκότα, αναψυκτικά και τσίχλες.

Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε τον περιπτερά της γειτονιάς μας, με το μικρό του όνομα, όπως κι εκείνος ξέρει πολύ καλά πλέον το λόγο που θα τον επισκεφτούμε και θα φροντίσει να μας εξυπηρετήσει αμέσως. Έχεις σκεφτεί, όμως, τι κάνει όλες τις υπόλοιπες ώρες που εσύ δεν βρίσκεσαι απέναντί του; Πότε πηγαίνει τουαλέτα, πώς την παλεύει με τόση ζέστη στην πόλη, ποια είναι τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και τι σχόλια κάνει ο κόσμος που περνάει;

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτές τις πόλεις θα βρεις τους καλύτερους μισθούς του κόσμου

Οι προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείς, αν θέλεις να αρχίσεις να πληρώνεσαι -περίπου- σαν ευρωβουλευτής.

H Deutsche Bank δημοσίευσε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την έρευνά της με τίτλο "Mapping the World's Prices 2019", όπου παρουσιάζει μεταξύ άλλων τις πόλεις με τους καλύτερους μισθούς στον κόσμο. Όπως ήταν λογικό, καμία ελληνική πόλη δεν βρίσκεται στην δεκάδα, ούτε στην εικοσάδα, εντάξει ούτε καν στις πρώτες τριάντα.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO