Οι εργαζόμενοι που κοιμούνται λιγότερο, ανάλογα με τη δουλειά τους

Έρευνα αποκαλύπτει ποια επαγγέλματα μάς κάνουν να χάνουμε τον ύπνο μας.
SHARES

Ας ξεκινήσουμε από τις παραδοχές. Σχεδόν κανένας από εμάς δεν κοιμάται καθημερινά όσο θα ήθελε. Επίσης, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει να σπάσει το ξυπνητήρι , που χτυπάει σαν δαιμονισμένο κάθε πρωί. Συμφωνούμε ως εδώ; Ωραία.

Ο βραδινός ύπνος δεν έχει καμία σχέση με τη μεσημεριανή σιέστα και αν τον αξιοποιείς σωστά, μπορεί να σε βοηθήσει στις επιδόσεις σου στον εργασιακό χώρο, αλλά και στη διάθεσή σου μέσα στην ημέρα. Εξαρτάται, όμως, από μια αλληλουχία πραγμάτων, όπως για παράδειγμα το τι θα φας, το πόσους καφέδες θα καταναλώσεις μέσα στην ημέρα, καθώς φυσικά και από τη δουλειά σου.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά η έρευνα που έκανε το βρετανικό 'Hillarys', το οποίο ανέκρινε περίπου 4.500 ανθρώπους σχετικά με τις συνήθειες στον βραδινό τους ύπνο. Από αυτούς, μόλις το 11% απάντησε πως κοιμάται όσο πραγματικά θέλει, ενώ το υπόλοιπο 89% έδειξε δυσαρεστημένο από τις καθημερινές ώρες ύπνου του.

Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα που διεξήχθη, τα πέντε επαγγέλματα που κοιμούνται λιγότερο είναι οι:

1) Γιατροί - 4 ώρες και 15 λεπτά

2) Αστυνομικοί - 4 ώρες και 30 λεπτά

3) Καθηγητές - 4 ώρες και 35 λεπτά

4) Δημοσιογράφοι - 4 ώρες και 50 λεπτά

5) Ξενοδοχειακοί υπάλληλοι - 5 ώρες

Γιατί άραγε δεν μας προξενεί καμία εντύπωση το τέταρτο επάγγελμα της λίστας;

Στον αντίποδα τώρα, η συγκεκριμένη έρευνα αποκάλυψε και τα πέντε επαγγέλματα τα οποία κοιμούνται περισσότερο. Κι εκεί λοιπόν είναι οι:

1) Κομμωτές - 9 ώρες και 40 λεπτά

2) Τηλεφωνητές - 8 ώρες και 45 λεπτά

3) Ασφαλιστές  - 8 ώρες και 20 λεπτά

4) Πωλητές - 8 ώρες και 15 λεπτά

5 ) Κατασκευαστές - 8 ώρες και 10 λεπτά

Αν κρίνουμε από το πόσες ώρες κοιμούνται καθημερινά οι κομμωτές, μάλλον, λάθος επάγγελμα διαλέξαμε.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες απάντησαν πως το άγχος (44%) και η καφεΐνη (19%) είναι οι δύο κύριοι παράγοντες που διαταράσσουν τον βραδινό τους ύπνο, με τους μισούς από αυτούς να συμφωνούν πως έχουν παρουσιάσει διάφορα προβλήματα υγείας επειδή δεν κοιμούνται όσο ακριβώς θα ήθελαν.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως αν και νιώθουν πως είναι δυσαρεστημένοι από τον βραδινό τους ύπνο, μόλις το ένα πέμπτο από αυτούς απάντησε πως έχει κάνει προσπάθειες να τον βελτιώσει, όπως για παράδειγμα να αλλάξει τη διατροφή του, να κάνει χαλαρωτικές ασκήσεις, ή να μειώσει τις ώρες εργασίας.

Εδώ κολλάει, λοιπόν, το 'όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς' που λέγανε και στο χωριό μου.

Share
 

24Media Network

"Καυτό" καλοκαίρι

Οι ομάδες της EuroLeague κινούνται έντονα στο μεταγραφικό τοπίο, με την ΤΣΣΚΑ να προκαλεί αίσθηση με την απόκτηση του Κώστα Κουφού. Αναλυτικά όλες οι κινήσεις.

Το πάρε - δώσε

Το Sport24.gr παρουσιάζει το πάρε - δώσε των 14 ομάδων της Super League. Τα ψώνια που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και οι ποδοσφαιριστές που έμειναν ελεύθεροι ή πωλήθηκαν.

 
POP για τις δύσκολες ώρες

PODCAST

Η Αναγέννηση της Disney

Το Pop για τις Δύσκολες Ώρες κάνει μια εξονυχιστική αναδρομή στην Αναγέννηση της Disney και στα κλασικά μιούζικαλ που άλλαξαν τη ροή του χολιγουντιανού animation.

Ο Κώστας Τουρνάς αφηγείται τη ζωή του

Από τις πρόβες σε πλυσταριό της Κυψέλης και τους Poll ως τον Αχιλλέα απ' το Κάιρο και τη φιλία με τον Μπονάτσο.

Social Man
PROMO