LIFE

Καλοκαιρινή συναυλία: Ένας συνοπτικός οδηγός επιβίωσης

Ελάχιστα πράγματα είναι πιο εκστατικά από την παρακολούθηση ενός δυνατού καλοκαιρινού φεστιβάλ. Αρκεί, φυσικά, να ξέρεις λίγο τα κατατόπια.

Μπορεί να νομίζεις πως το μόνο που χρειάζεται για να απολαύσεις μια συναυλία είναι το να αγοράσεις εγκαίρως το εισιτήριο σου, στην πραγματικότητα όμως αυτό είναι μόνο η αρχή!

> Διάλεξε με προσοχή το τι θα φορέσεις και δώσε προσοχή στα άνετα παπούτσια. Θα σε συντροφεύσουν σε πολλές ώρες ορθοστασίας, οπότε πρέπει να είναι δοκιμασμένα.

(Φωτογραφία: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

> Μην πάρεις μαζί σου οτιδήποτε περιττό: κλειδιά, χρήματα, κινητό και έναν καφέ για τη διαδρομή. Στην συναυλία θα πιεις τον επόμενο, που θα σε δροσίσει και θα σε χαλαρώσει στις ώρες αναμονής.

> Βγάλε από το repeat το συγκρότημα που πας να απολαύσεις και δώσε μια ευκαιρία στα support groups. Είναι κρίμα να τα ακούσεις για πρώτη φορά στη συναυλία, ενώ μπορείς να έχεις προετοιμαστεί και να ξέρεις τι να περιμένεις. Άσε που υπάρχουν φεστιιβάλ που δεν έχουν support ή κομπάρσους και ακούγονται φανατικά από το μεσημέρι μέχρι τα ξημερώματα. Αρκεί να θυμηθείς τα lineups του φετινού Release Festival για να καταλάβεις τι εννοούμε:

> Φορτίζεις το κινητό σου φουλ και δεν επαναπαύεσαι στο «εντάξει μωρέ, μου φτάνει η μπαταρία». Αφ’ ενός δε θέλεις να ξεμείνεις ακριβώς εκείνη τη στιγμή που θα βγει ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης στη σκηνή και αφ’ ετέρου το να χαθείς με την παρέα σου την ώρα που θα χτυπιέστε είναι άκρως ρεαλιστικό.

> Μην το παρακάνεις όμως με το κινητό. Δεν πήγες για να βγάλεις φωτογραφίες, αλλά για να απολαύσεις το live.

> Προμήθειες: Δεν υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικό από το να έχεις μόλις βολευτεί στο ιδανικό σημείο που θα σε φιλοξενήσει τις επόμενες ώρες και εκείνη ακριβώς τη στιγμή να διαπιστώσεις πως σου λείπει κάτι πολύ βασικό, όπως νερό ή ένας δροσισιτικός Nescafé Frappé ή μπύρα, και να πρέπει να ξανασηκωθείς και να διασχίσεις τα βολεμένα πλήθη. Φροντίζουμε από πριν, λοιπόν.

(Φωτογραφία: Nikos Libertas/sooc.photos)

> Όσο ελκυστική και αν σου φαίνεται η ιδέα μιας μπανάνας περασμένης στη μέση σου, όπου θα βάλεις εκεί όλο το περιεχόμενο από τις τσέπες σου θυμήσου απλά μία λέξη: Απαγορεύεται. Δηλαδή καλύτερα να πας μόνο με τον φραπέ ανά χείρας και να κρύψεις κάτω από το πατάκι του σπιτιού τα κλειδιά σου, παρά να φορέσεις αυτό το απομεινάρι της περασμένης χιλιετίας.

> Μην κρύψεις τα κλειδιά στο πατάκι, ε; Για πλάκα το είπαμε.

> Πιάσε την ατμόσφαιρα, αφέσου ελεύθερος και απόλαυσέ το. Κάποιες στιγμές το μόνο που χρειάζεται είναι να χαλαρώσεις και να αφεθείς στους ήχους της μουσικής. Και μην ξεχνάς πως ο Nescafé Frappé που σου κράτησε παρέα στο Release Festival παραμένει η ιδανική επιλογή για κάθε live και κάθε δυνατό καλοκαιρινό φεστιβάλ.